EĞİTİM - 21 Eylül 2018 Cuma 12:59

Bakan Selçuk: 'Temeldeki beklentimiz hedefimiz iç kontrol'

A
A
A
Bakan Selçuk: 'Temeldeki beklentimiz hedefimiz iç kontrol'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Eğitimin özellikle bu boyutu yani güvenlik boyutu, emniyet boyutu cana zarar gelmesin diye çok çok önemli. Fakat bu mesele denetimin ötesinde insanlarda bir farkındalık oluşturmak ve eğitim süreci ile taçlanıyor" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'in katılımlarıyla "Öğrencilerde Trafik Bilincinin Geliştirilmesi İş Birliği Protokolü" imza töreni gerçekleştirildi. Şehit Yavuz Başayar İlkokulu'nda gerçekleşen programda çok sayıda ilkokul öğrencisi yer aldı. Programın açılış konuşmalarını gerçekleştiren Bakan Selçuk, hem protokol kapsamında hem de genel çerçevede Bakan Soylu'ya teşekkürlerini sunarak, "İçişleri Bakanlığı sanki Milli Eğitim Bakanlığının bütün konularına, meselelerine, problemlerine destek olmak üzere var olan bir bakanlık. O kadar güzel işbirlikleri, o kadar güzel bir destek alıyoruz ki kendilerinden çok özel olarak teşekkürü bir borç bilirim. Bu arada bizim Milli Eğitim Bakanlığı olarak TRT ile de iş birliklerimizin çok çok artacağı bir döneme giriyoruz. Hem bu tür konular, hem yabancı dil ve benzeri konularda, çizgi film konularında da işbirliğimiz artacak" şeklinde konuştu.

"Temeldeki beklentimiz hedefimiz iç kontrol" 

"Genel olarak bir soru sorsak desek ki 'insan hayatındaki en önemli şey nedir?' aslında bunun cevabı sorunun içinde 'hayat' insan hayatındaki en önemli şey can yani" diyen Selçuk, eğitim tarihine bakıldığında eğitimin aslında bir can eğitimi olduğunu, bir şefkat eğitimi olduğunu gördüklerini kaydetti. Selçuk, "Biz eğitime emzirmek gibi bakarız, yani o şefkati taşıyan o teması sağlayan, o dokunuşu, o hissiyatı, o kalp ritmini veren bir süreç olarak bakarız. O sebeple de eğitimin özellikle bu boyutu yani güvenlik boyutu, emniyet boyutu cana zarar gelmesin diye çok çok önemli. Fakat bu mesele denetimin ötesinde insanlarda bir farkındalık oluşturmak ve eğitim süreci ile taçlanıyor. Aslında denetim dışsal bir unsurdur farkındalık ve eğitim ise içsel bir unsurdur. Dıştan kontrolle biz trafiği ya da eğitimi kısmen kontrol edebiliriz ama esasen 'her insanın vicdanı polistir' ifadesinde de olduğu gibi aslında içten kontrol çok önemli. Belki de İçişleri Bakanlığının adı İçişleri olduğu için yani zihniyeti değiştirmek içimizdeki farkındalığı ve hiç kontrolünüzü büyütmekle de dolaylı olarak ifade edilebilir ve biz uzun vadede bekliyoruz ki, bazı ülkelerden örnekler verirler gece saat ikide bir sürücü dur işaretinin olduğu yerde çok ıssız bir ana yolda dur işaretini görür görmez durur derler hiçbir polis yoktur, hiç kimse yoktur ama orada dur işareti var diye dururlar. Bu iç kontrol ile ilgili bir şey. Bizim de temeldeki beklentimiz hedefimiz iç kontrol ve biz bunu sadece 4. sınıftaki trafik dersi gibi zorunlu bir takım süreçlerle değil, gönül süreciyle ilişki iletişim süreci ile yapmayı tabii çok daha hayal ediyoruz ve bunun bir bilgi meselesi olmadığını bunun bir görgü meselesi olduğunun da farkındayız. Biz eğer bilgiyi verdiğimizde işlem tamamlanıyorsa ve çocuklar ya da yetişkinler kurallara uyuyorlarsa bir sorun yok. Ama şuan sorunlar var. Hepimiz biliyoruz trafikte nasıl davranmamız gerektiğini görgü meselesi çok çok daha önemli. Bu manada bu protokol çok çok önemli" dedi. 

Konuşmaların ardından imza töreni gerçekleştirildi. Programda Ankara Valisi Ercan Topaca ve Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya da yer aldı.  

Yağmur Yıldız - Mustafa Apaydın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa BUÜ Veteriner Fakültesi’nde 46. yıl coşkusu Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi, kuruluşunun 46. yılını akademik ve idari personel ile öğrencilerin katıldığı büyük bir organizasyonla kutladı. Çok sayıda yarışmanın yapıldığı ve ödüllerin dağıtıldığı etkinlik, özellikle öğrenciler için unutulmaz anlara dönüştü. Görükle Kampüsü içerisinde başlatılan kutlama törenlerinde ilk olarak “Geleneksel Süt Koşusu” düzenlendi. Veteriner Fakültesi çiftliğinden start alan ve Hayvan Hastanesi önünde son bulan koşunun ardından Programın sonunda emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Selahattin Ceylan’ın yazdığı ve okuduğu Veteriner Fakültesi Marşı izleyenleri duygulandırdı. Gün boyu devam eden etkenliklerde daha önce elemeleri yapılan satranç turnuvası, futbol turnuvası, oryantiring ve bilgi yarışmasının finalleri gerçekleştirilerek dereceye girenlere madalyaları takdim edildi. Öğrenciler, öğle yemeğinin ardından düzenledikleri halat çekme, okçuluk ve Veteriner Fakültesine özgü ‘’yoğurt yeme yarışması’’ gibi çeşitli oyunlarla eğlenceli vakit geçirdi. Organizasyon, akşamüzeri gerçekleştirilen açık hava sinemasında film gösterimiyle son buldu. Etkinlikler hakkında açıklamada bulunan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Şenlik, 1978-1979 Eğitim-Öğretim yılında 46 öğrenci ile eğitim-öğretime başlayan Fakültenin bugün Türkiye genelinde en ileri seviyede mesleki eğitim veren yükseköğretim kurumuna dönüştüğünü vurguladı. Düzenledikleri kutlama töreniyle birlikte öğrencilere BUÜ Veteriner Fakültesi mensubu olmalarının ayrıcalığını hissettirdiklerini aktaran Dekan Şenlik, “Gün boyunca düzenlediğimiz organizasyonlara yoğun bir katılım oldu. Akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve emekli hocalarımız ile çok sayıda öğrencimizi ağırladık. Hepsi de mutlu oldu ve gururlandı. Bu vesileyle kuruluşundan günümüze kadar fakültemizde görev yapmış olan tüm Dekanlarımıza, Öğretim Üyelerimize, Araştırma Görevlilerimize, Doktora Öğrencilerimize ve İdari Personelimize hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bundan sonra hep birlikte daha çok çalışarak fakültemizi daha ileriye taşıyacağız” dedi.
Kocaeli Evsizlerin sokakta kalmasına müsaade edilmiyor Gebze ilçesinde gidecek yeri bulunmayan evsiz vatandaş, barınma ve konaklama merkezine yerleştirilerek sıcak yuvaya kavuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Barınma ve Konaklama Merkezi, sokakta kalan evsizlere sahip çıkıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın, “Kocaeli’de kimse aç ve açıkta kalmayacak” talimatını büyük bir hassasiyetle yerine getiren Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, devriye sırasında rastlanılan veya gelen ihbarlar üzerine yerleri tespit edilen evsiz vatandaşları Barınma ve Konaklama Merkezi’ne götürüyor. Sıcak bir yuvaya hasret kalan vatandaşların ihtiyacını Barınma ve Konaklama Merkezleri ile sağlayan büyükşehir belediyesi, bu bağlamda Gebze’de evsiz bir vatandaşa sahip çıktı. Gebze Bölgesi Zabıta Amirliği ekipleri, gidecek yeri bulunmadığını tespit ettiği vatandaşı ekip aracıyla Gebze Mevlana Mahallesi’nde bulunan Barınma ve Konaklama Merkezi’ne götürdü. Sıcak yuvaya kavuşturulan evsiz vatandaş, kendisine sahip çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. İzmit ve Gebze’de faaliyet gösteren Barınma ve Konaklama Merkezleri yılın 12 ayında kapılarını evsiz vatandaşlara açıyor. Yatak, masa, dolap, battaniye gibi temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu odalarda, banyo için 24 saat sıcak su imkânı sağlanıyor. Evsiz vatandaşlara 3 öğün sıcak yemeğin yanında temizlik ve sağlık hizmetleriyle ihtiyaç halinde psikolojik destek de sağlanıyor.