GENEL - 31 Ağustos 2008 Pazar 15:01

Balık sezonu açıldı

A
A
A
Balık sezonu açıldı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, balık sezonunun açılışını yaptı.

Av sezonu açılışını Ramazan ayına denk geldiği için "çifte bereket" olarak nitelendiren Bakan Yıldırım, "İstanbullular balığa doyacak" dedi.

Yeni Kapı Su Ürünleri Hali'nde gerçekleşen balık sezonu açılış törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, İstanbul İl Müftüsü Mustafa Çağrıcı, çok sayıda balıkçı esnafı ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Mehter Takımı'nın mini konseri ile sürdü. Ardından kürsüye çıkan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, "Ekmeğini taştan çıkartmak" deyiminin balıkçıların yaptığı işin ne kadar zor ve meşakkatli olduğunu ifade ettiğini belirtti.

Balıkçıların yaptığı işin zor ancak kutsal olduğunu söyleyen Yıldırım, "Ekmeğini taştan çıkartmaktan tek farkı onlar ekmeğini taştan değil, ekmeğini ve balığını denizden çıkartırlar. Milletimizin bol bol balık yemelerini sağlarlar. 2008-2009 balıkçılık sezonunun hayırlı uğurlu olmasını, bol ve bereketli olmasını diliyorum" dedi.

Yarından itibaren denizin bolluğunun ve bereketinin hep birlikte görüleceğini belirten Bakan Yıldırım, "İstanbullular balığa doyacak. Bu sene iki bereket birden yaşıyoruz. Mübarek Ramazan ayı ile balık sezonu aynı tarihte başlıyor. Balık sezonu da inşallah Ramazan'ın bereketi ile bolluk ve bereket içinde geçer. Hep söylediğimiz bir söz var; biz denizci bir ülkeyiz. Ancak denizci bir millet olamadık. Sahillerimizin uzunluğu kara hudutlarının uzunluğunun neredeyse 3 katıdır. 8 bin 400 kilometre Hopa'dan
Saman Dağı'na kadar dünyanın birçok ülkesine nasip olmayan sahillerimiz var. Bu sahillerimiz boyunca denizlerimiz bolluk ve bereketle dolu ancak, bu imkanları tam anlamıyla değerlendiremiyor ve kullanamıyoruz" diye konuştu.

Yıldırım, balıkçıların sorunları olduğunu ancak en büyük sorunları olan akaryakıt vergilerinin kaldırıldığını vurgulayarak, "Balıkçılarımızın işini açtık. Onların denizle buluşmasını sağladık. 2003 yılından beri her yıl balıkçılarımıza akaryakıttan dolayı yaptığımız destek 75 milyon YTL'yi buluyor. Helali hoş olsun. Balıkçılarımız bunu hak ediyor. Çünkü onlar gece gündüz demeden, denizin zor şartlarıyla mücadele ederek balık tutuyorlar. İnsanımıza balığı sevdirmeye çalışıyorlar. Balıkçılık camiası yan
sektörleriyle birlikte 2,5 milyon insanımıza iş ve aş sağlıyor. Hiç ihmal edilecek bir sektör değil" şeklinde konuştu.

Bakan Yıldırım, konuşmasının ardından balıkçı teknesi önünde İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı'nın bereket duası ile kurdeleyi keserek 2008-2009 av sezonunun açılışını yaptı. Bakan Yıldırım, daha sonra balıkçı teknesinin dümenine geçerek denizde 10 dakika tur attı. Sahilde Bakan Yıldırım'ı bekleyen balıkçılar, kendisine balık ekmek ikram etti.

ADNAN SULAR-İHA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara İçişleri Bakanlığından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü iddialarına ilişkin açıklama İçişleri Bakanlığı, mahkeme süreci devam eden bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için Bakanlık mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. İçişleri Bakanlığı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için Bakanlık Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı son 10 ay içerisinde 15’i uluslararası, 40’ı ulusal, 78’i bölgesel, 336’sı yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Konuya ilişkin Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “22 yıldır Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Yeniden Büyük ve Güçlü Türkiye için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda vermiş olduğu büyük destek ve ‘Türkiye’nin Huzuru’ için hukuktan aldığımız güçle son 10 ay içinde; 15’i’i Uluslararası, 40’ı Ulusal, 78’i Bölgesel, 336’sı Yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütü çökertildi” ifadelerine yer verildi. Müfettiş görevlendirildi Öte yandan, organize suç örgütleriyle mücadelenin devam edildiğine vurgu yapılan açıklamada, “Organize suç örgütleri ile mücadelemiz devam ederken bazı sosyal medya hesaplarından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile ilgili iddiaları içeren paylaşımlar yapılmaktadır. Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için İçişleri Bakanlığımızca Mülkiye Müfettişleri görevlendirilmiştir” ifadelerini kullandı.