SAĞLIK - 04 Ağustos 2017 Cuma 09:44

Balıkesir organ bağışında Türkiye 4. oldu

A
A
A
Balıkesir organ bağışında Türkiye 4. oldu

Balıkesir Devlet Hastanesi Organ Doku Nakil Koordinatörlüğü 5 bin 245 organ bağışı ile bir çok ili geride bırakarak Türkiye’de 4. sırada yer aldı.

Devlet Hastanesi Organ Doku Nakil Koordinatörlüğü, 5 bin 245 organ bağışı ile bir çok ili geride bırakarak Türkiye’de 4. sırada yer aldı. Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Mali Hizmetler Başkanı ve Organ Doku Nakil Koordinatörü Dr. Mehmet Suluoğlu, “Bizim için iki önemli şey var. Birincisi, beyin ölümü gerçekleşen hastaların ailelerinden aile onay alıyor ve bunun akabinde organ nakli gerçekleştirebiliyoruz. Bunun aslında en büyük temel taşı da bizlerin yaşarken vermiş olduğumuz bir karar. Beyin ölümü gerçekleştikten sonra aileler çok zor bir karar vermek zorunda kalıyor. Eğer bu konuda biz yaşarken bir karar verip vasiyet haline getirirsek çok büyük bir yol kat ediyoruz, hem de bizden sonra geride kalanları bu sorumluluktan ve zor karardan kurtarmış oluyoruz” dedi.
Balıkesir Devlet Hastanesi Organ Doku Nakil Koordinatörlüğünde görevli hemşire Emine Ekinci 2013 yılından bu yana eğitimlere ve bağışlara çok önem verdiklerini dile getirerek, “Verdiğimiz önem çerçevesinde bu güne kadar Türkiye’de ilk 10. sırayı her zaman koruduk. İlk 4. sıradayız. Son 1 ayda 342 bağış aldık. 2013 yılından bu yana Balıkesir Devlet Hastanesi olarak 5245 bağış aldık. Ocak ayından bu yana da 812 bağışımız var. Halka mümkün olduğunca ulaşmaya çalışıyoruz. 8 yıl öncesine nazaran çok iyi yerlerde olduğumuzu. Herkesi organ bağışlamaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.
 

Otağ Fırıncıoğulları
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.