SPOR - 01 Ekim 2021 Cuma 16:35

Balıkesirspor'un kupadaki Alanya Kestelspor oldu

A
A
A
Balıkesirspor'un kupadaki Alanya Kestelspor oldu

TFF 1. Lig takımlarından Balıkesirspor'un Ziraat Türkiye Kupası'ndaki rakibi belli oldu. Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu kura çekimi, TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde bugün yapıldı. Balıkesirspor, TFF 3. Lig takımlarından Başkent Üniversitesi Alanya Kestelspor ile eşleşti.

Üçüncü Eleme Turu'na Süper Lig'den 5, TFF 1. Lig'de yer alan 19 takım, TFF 2. Lig'den 38 takım ve ZTK 2. Eleme Turu müsabakaları sonucunda tur atlayan TFF 3. Lig'den 25 takım olmak üzere toplam 87 takım katılıyor.

Kupada Üçüncü Eleme Turu müsabakaları tek maç eleme usulüne göre 26, 27 ve 28 Ekim tarihlerinde oynanacak.

Umut Çınar
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara GSB kreşinde 2024 Hareketlilik Yılı Etkinliği düzenlendi 2024 yılını Hareketlilik Yılı ilan eden Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), Türkiye’nin 81 ilinde etkinlikler düzenliyor. Bu çerçevede, kurum bünyesinde faaliyet gösteren Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde eğitim gören çocuklar anneleri ile birlikte spor etkinliğinde bir araya geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığnın 2024 Hareketlilik Yılı faaliyetleri kapsamında, Bakanlığın Ankara’da bulunan kreşinde etkinlik düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakanlığında görev yapan anneler, çocuklarının eğitim gördüğü Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde gerçekleşen etkinlikte anneler ile çocuklarının sportif aktivitelerle buluşturulması ve aynı zamanda anneler günü kutlaması yapmaları amaçlandı. Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından desteklenen etkinlikte çocuklar, ilk olarak anneleriyle birlikte kreş ve gündüz bakım evinin bahçesinde çiçek diktiler. Yarışma ve dans oyunları gerçekleştirilen etkinlikte anneler ve çocukları hem birlikte vakit geçirme hem de spor yapma fırsatı buldu. Annelerle çocukları spor etkinliklerinde buluşturarak farklı bir anneler günü organizasyonuna imza attıklarını belirten Kreş ve Gündüz Bakımevi öğretmeni Aslı Gürbüz, şunları kaydetti: “2024 yılı Sayın Bakanımız Osman Aşkın Bak tarafından hareketlilik yılı olarak ilan edildi. Biz de bu anneler gününü sıradan bir anneler günü olarak hazır hediyeler ile ailelerimize vermek istemedik. Eğitim planlarımızın içeriğinde olan spor etkinliklerinde yaptığımız parkurları velilerimiz ve çocuklarımızla birlikte aile katılımıyla uygulamayı hedefledik. Şu an velilerimizden de güzel dönütler alıyoruz. Biz de çok mutluyuz, velilerimiz de çok mutlu. Annelerimizin de anneler gününü kutluyorum.”