KENT HABERLERİ - 31 Temmuz 2016 Pazar 09:59

Başakşehir, milli irade için yürüdü

A
A
A
Başakşehir, milli irade için yürüdü

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında meydanları boş bırakmayan Başakşehirliler,demokrasi nöbetine yürüyüşle destek verdi. Demokrasi yürüyüşüne katılarak program sonrası sahne alan Dombıra’nın bestecisi Arslanbek Sultanbekov ise, "Türkiye, tüm Türk ve İslam dünyası için çok önemli bir ülke. Biz Türkiye ile beraberiz, biriz" dedi.

Başakşehir'de düzenlenen demokrasi yürüyüşünde binlerce vatandaş Türk Bayrağı ile birlikte kilometrelerce yol yürüdü. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın ev sahipliğinde devam eden milli irade nöbetine AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Necati Işık, Hür Dava Partisi Başakşehir İlçe Başkanı Orhan Kaya, Yazar Demet Tezcan ve Başakşehir STK temsilcileri de katıldı.

FETÖ terör örgütünün gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından meydanları boş bırakmayan Başakşehirliler, milli irade nöbetine devam ediyor. Başakşehir milli irade nöbetine Kuzey Kafkasya kökenli Nogay Halk Müziği sanatçısı, Dombıra'nın yazarı Arslanbek Sultanbekov’dan da destek geldi. Konser veren Arslanbek Sultanbekov, Başakşehirlilere unutulmaz gece yaşattı.

"Türkiye ile biriz ve beraberiz"
Binlerce Başakşehirli ellerinde Türk bayraklarıyla Sular Vadisi’nde programın yapılacağı Başakşehir Fatih Terim Stadyumu Otoparkı’na yürüdü. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan gecede Başakşehirlilere hitaben bir konuşma gerçekleştiren Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal sahneye Arslanbek Sultanbekov ile birlikte çıktı ve şunları kaydetti: “Baktık ki tüm basın Türkiye’den bahsediyor. Ülkemizin dostları seviniyor, düşmanları üzülüyor anladık ki bir tarih yazmışız. Bundan sonra daha güçlü bir Türkiye diyeceğiz. Bugün burada olan Sultanbekov kardeşime teşekkür ediyorum. Sanatçılar halkın nabzını tutan insanlar. Onun parçası da bizim için önemlidir.”
Milli irade nöbetine katılan sanatçı Arslanbek Sultanbekov ise, “Beni davet eden Başakşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Türkiye, tüm Türk ve İslam dünyası için çok önemli bir ülke. Biz Türkiye ile beraberiz, biriz” diyerek Dombıra parçalarını seslendirdi. 

Mustafa Biçer 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beylik tabancasını tanıtırken arkadaşını vuran polis hakkında 25 yıla kadar hapis talebi Bakırköy’de beylik tabancasını tanıtırken silahın ateş alması sonucu arkadaşının ölümüne neden olan polisin yargılandığı davada Cumhuriyet Savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanığın 25 yıla kadar hapsini talep edilirken duruşma, mütalaaya karşı savunma yapabilmeleri için taraflara süre verilerek ertelendi. Bakırköy’de 9 Ekim 2024 tarihinde, arkadaşı Kadir Özkök (31) ile buluşan özel harekat polisi Ahmet Ç. (31), beylik tabancasıyla nasıl ateş edildiğini anlattığı sırada silahın ateş alması sonucu Özkök vurularak ölümüne ilişkin davanın görülmesine devam edildi. Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, bir önceki celse tutuklanan sanık Ahmet Ç., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Hayatını kaybeden Kadir Özkök’ün müşteki annesi Ayşe Özkök, müşteki erkek kardeş Hazar Özkök ile tarafların avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu. "Olay yanlışlıkla gerçekleşti" Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Ahmet Ç., "Olay yanlışlıkla gerçekleşti. Silahı gösteriyordum, aniden silah patladı. Öldürme kastı ile hareket etmedim. Beraatımı talep ediyorum" ifadelerini kullandı. 25 yıla kadar hapsi istendi Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanık hakkında, ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Taraflara süre verildi Mahkeme heyeti, mütalaaya karşı taraflara savunma hazırlayabilmesi için süre verilmesine hükmederek, duruşmayı erteledi. Yargılamanın bir sonraki celsesinde mahkemenin kararını açıklaması bekleniyor. Olayın geçmişi Bakırköy’de 9 Ekim 2024 tarihinde, arkadaşı Kadir Özkök ile buluşan özel harekat polisi Ahmet Ç.’nin, beylik tabancasıyla nasıl ateş edildiğini anlattığı sırada silahın ateş alması sonucu Özkök vurularak hayatını kaybetmişti. 9 Ekim 2024 tarihinde gözaltına alınan Ahmet Ç., hakkında adi kontrol tedbiri uygulanmıştı. Hazırlanan iddianamede, şüpheli hakkında, ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan 9 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edilmiş ve dosya Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmişti. Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi, görülen ilk duruşmada olayın vasıf ve mahiyeti, suçun işleniş şekli bakımından davanın Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’ne ‘olası kastla ölümüne neden olma’ suçundan gönderilmesine hükmederek dosyada görevsizlik kararı vermişti. Yargılama, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesinde devam etmişti.