KENT HABERLERİ - 05 Temmuz 2013 Cuma 19:00

Başakşehir'de fırınlar Ramazan'a hazır

A
A
A
Başakşehir'de fırınlar Ramazan'a hazır

Başakşehir Belediyesi, Ramazan ayının sorunsuz geçmesi için, oluşturulan ekiplerle ilçede ki fırın, pastahane ve unlu mamul işletmelerinde gıda hijyeni kontrollerine başladı.

Başakşehir Belediyesi, Sağlık İşleri ve Zabıta Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekipler tarafından yapılan denetimlerde hijyen açısından yetersiz olduğu tespit edilen işletmelere gerekli uyarılar yapıldı.İftar sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan başta pide olmak üzere ekmek ve diğer unlu mamullerin sofralara sağlıklı şartlarda ulaşmasını sağlamak maksadıyla yürütülen kapsamlı çalışmalarda, İlçe’de ki tüm fırın, pastahane ve unlu mamul işletmelerinde yapıldı.Gıda mühendisi, Zabıta ekiplerinden oluşan ekipler yaptığı denetimlerde, işletmelerin genel hijyen durumları inceleyerek eksik görülen noktaların düzeltilmesi için gereken uyarılarda bulunuyor. Özellikle gramaj ve hijyen konusunda çok hassas bir incelemenin yapıldığı Kontroller esnasında, gerekli görülen durumlarda işletmelere, Belediye ekiplerince haşere ilaçlaması yapılarak destek olunuyor.Ayrıca ilçede, tüm gıda işletmelerinde çalışan personellerin rutin olarak yaptırmaları gereken gıda işletmeleri çalışanlarına yönelik portör muayeneleri de Başakşehir Belediyesi’nce ücretsiz olarak yapılarak çalışanlarında Ramazan öncesi sağlığı kontrol edilmiş oldu.Başakşehir’de tüm gıda işletmelerinde devam eden bu kontroller ilçe sakinlerinin güvenli şekilde iftarlarını yapabilmeleri amacıyla Ramazan ayı boyunca devam edecek.

“ÖNCE VATANDAŞIMIZIN SAĞLIĞI GELİR”

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal denetimlerle ilgili bilgi verdi. Başkan Uysal, “Yüce Allah’ın sınırsız af, merhamet, yardım ve bereketine vesile olan Ramazan Ayına kavuşmak üzere olmanın mutluluğunu yaşadığımız şu günlerde vatandaşımızın sorunsuz, huzurlu bir Ramazan ayı geçirebilmesi için çalışmalarımıza hız verdik. Amacımız halkımızın kaliteli sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamaktır. Vatandaşımızın iftar sofralarının vaaz geçilmezi olan gıda mamullerinin gramajları ve ürünlerin hijyenik ortamlarda üretilmesi için ekiplerimiz hassasiyetle çalışmalarına devam ediyor. Çünkü bu tür işletmelerde yapılacak bir hata insan sağlığını olumsuz etkileyecektir. Sadece iş yerlerinin değil aynı zamanda çalışanlarında portör muayenelerini ücretsiz yaparak çalışanlarımızın da sağlığını korumaya çalışıyoruz. Ramazanın bize kazandırdığı manevi iklimi huzurla yaşayabilmek için ekiplerimizin denetimi, Ramazan ayı boyunca devam edecek”dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, kelepçe takılınca gülerek polis aracına gitti Aksaray’da ruhsatsız tabancayla polise yakalanan sürücü önce basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” dedi, ardından kelepçe takılınca başına kapüşonu çekip gülerek polis aracına gitti. Olay, Büyük Bölcek Mahallesi Kültür Park Caddesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri şüphe üzerine Büyük Bölcek Caddesi istikametine seyreden F.A. (30) idaresindeki otomobili durdurdu. Trafik ekipleri tarafından ehliyet, ruhsat ve araç sorgulaması yapılan otomobilde asayiş ekipleri tarafından arama yapıldı. Yapılan aramada otomobil içerisinde bir adet ruhsatsız tabanca ve bir miktar mermi ele geçirildi. Bunun üzerine sürücü polis ekiplerince gözaltına alınırken, kendini görüntülemek isteyen basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” deyip arkasını dönerek tepki gösterdi. Elleri kelepçelenerek gözaltına alınan ve yüzünün görünmesini istemeyen sürücü, kafasına ceketinin kapüşonunu takarak 2 kolunda bekçilerle gülerek polis aracına gitti. Otomobil, sürücünün bir yakınına teslim edilirken gözaltına alınan şahıs ifadesi alınmak ve adli işlemler için polis merkezi amirliğine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.