POLİTİKA - 20 Eylül 2016 Salı 18:23

Başbakan Yıldırım: 'Asgari ücret bin 300 liranın altına düşmeyecek'

A
A
A
Başbakan Yıldırım: 'Asgari ücret bin 300 liranın altına düşmeyecek'

Başbakan Binali Yıldırım , "Asgari ücret bin 300 liranın altına düşmeyecek, çalışma yapıldı" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Dünya Posta Kongresi açılış töreninin ardından kameraların karşısına geçerek basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yıldırım, asgari ücretteki vergi kesintileriyle ilgili soru üzerine, "Asgari ücret bin 300 liranın altını düşmeyecek. Çalışma yapıldı" diye konuştu. Yıldırım, farkın Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacağını da ekledi.

FETÖ soruşturması kapsamında ihraç edilen kamu çalışanlarıyla ilgili ise Başbakan Binali Yıldırım, "15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ örgütüyle ilişkileri tespit edilenlerin yargının önüne çıkarılması çalışmaları OHAL kapsamında devam ediyor. Mağduriyete uğradığını söyleyen, memurlarla iş dünyasından kişiler, yargıdan kişilerle ilgili bir kez daha gözden geçirilmesi için valiliklerde, merkezde ve taşrada tüm teşkilatlardan birim oluşturuldu. Müracaatlar yapılacak. Müracaatlar tamamlandıktan sonra tek tek üzerinden geçilerek kontrol edilecek. Mağduriyet söz konusu ise işlem yapılacak. Eğer haksızlık yapılmışsa eski haline dönülecek. Değilse yapılan uygulamaya devam edilecek" ifadelerini kullandı.

Dünya Posta Kongresi'nin çok önemli olduğunu söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Bu önemli kongre İstanbul'da yapılıyor. 'Türkiye güvenli değil İstanbul güvenli değil' diyenlere selam olsun" dedi. Azerbaycan'a FETÖ ile mücadelede destekleri için teşekkür eden Başbakan Yıldırım, "Bir millet iki devlet, biz kardeşiz. Bu FETÖ terör örgütüne karşı en sert tepkiyi koyan dost ve kardeş Azerbaycan oldu. Bu örgütün bağlantılarını ortaya çıkarıyor, okullarını kapatıyor. Onun için çok güzel bir işbirliğimiz var. Aliyev'e Türk milleti adına teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Sadık Kahraman - Ufuk Kıvık
İSTANBUL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Büyükşehir standına yoğun ilgi Samsun’da bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen Yapı, İnşaat Malzemeleri, Asansör, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı’nda yer alan Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin standı yoğun ilgi gördü. 2 - 5 Mayıs 2024 tarihleri arasında TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde 8. kez düzenlenen Yapı, İnşaat Malzemeleri, Asansör, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı’nda Samsun Büyükşehir Belediyesi de kurduğu stantla yer aldı. Gürcistan, Azerbaycan, Rusya, Ukrayna, Orta Doğu ve Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere birçok ülkeden ziyaretçinin de ağırlandığı fuarda Büyükşehir Belediyesi’nin standı ilgi gördü. Büyükşehir Belediyesi’nin Doğaltaş Elemanları Üretim Fabrikası’nda üretilen ürünleri oldukça dikkat çekti. Fuarda yer alan ürünlerle ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Doğal Taş Elemanları Üretim Tesisi Şube Müdürü Emre Şirin, "TÜYAP’ta standımızda granitten ürettiğimiz kent mobilyaları, yer döşemeleri, hayrat çeşmeleri, peyzaj ürünleri şeklindeki ürünlerimiz ile yer aldık. Büyükşehir Belediyesi olarak kendi maden sahamızda kendi işçilerimiz ile Doğaltaş Elemanları Üretim Tesisimizde 2 boyutlu olarak ürettiğimiz ürünleri burada sergiledik. Çok geniş bir ürün gamımız var. Yaklaşık 40 çeşit ürün üretiyoruz. Fuarı ziyaret eden vatandaşlarımızın standımıza çok güzel bir ilgisi oldu” diye konuştu.