POLİTİKA - 12 Aralık 2017 Salı 16:59

Başbakan Yıldırım’dan İnegöl’e övgü dolu sözler

A
A
A
Başbakan Yıldırım’dan İnegöl’e övgü dolu sözler

Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Genel Kuruluna katılarak, 2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2016 yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı hakkında değerlendirmelerde bulundu. "İnegöl'deki mobilyacılar kan ağlıyor" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu rakamlarla eleştiren Yıldırım’a İnegöllü mobilyacılar da destek verdi.

Kılıçdaroğlu'nun İnegöl’deki mobilyacılar hakkındaki, "İnegöl'deki mobilyacılar kan ağlıyor" sözlerini değerlendiren Başbakan Yıldırım, “İktidara geldiğimizde İnegöl'de bir OSB vardı. Burada 50-100-150 metrekarelik dükkanlar vardı, 15 milyon dolarlık ihracat yapıyorlardı. Bugün İnegöl'e iki tane OSB daha yapıldı, 100-150 metrekarelik dükkanlar 10 bin, 15 bin metrekarelik dükkanlara döndü. Bugün sadece İnegöl'den 115 ülkeye 400 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Üretim ne olmuş? Bu senenin birinci çeyreğinde yüzde 4.8; ikinci çeyreğinde 14.2, üçüncü çeyrekte 41.7 oranında artmış. 'Kan ağlıyor' denilen mobilyacıların görüntüsü, bilançosu bu” şeklinde konuştu.

Türkiye Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç de yaptığı açıklama ile Başbakan Yıldırım’a destek verdi. Konuyla alakalı açıklama yapan Başkan Ahmet Güleç, “Kılıçdaroğlu’nun bir hafta kadar önce ‘Mobilyanın başkentinde yaprak kıpırdamıyor’ demişti. Başbakanımız rakamlarla beraber cevap verdi. Mobilyanın başkenti İnegöl gerçekten Türkiye mobilya sektörünü hareketlendiren, başarıya destek veren büyük bir ilçe. İnegöl’de hareketlilik varsa Türkiye’de de var. Mobilya sektörüne baktığımız zaman, 2000 yılında 180 milyon dolar ihracat yaparken, 220 milyon ithalat yapılıyordu. Ticaret açığı veriyordu. Bu gün geldiğimiz nokta Türkiye mobilya sektörü 2016 yılında 2.5 milyar dolar ihracat yaparken, 800 milyon doları bulmayan ithalat yapıyor. Yani 1.5 milyondan fazla dış ticaret fazlası veriyor hale geldi. 2017 yılına baktığımız zaman, 2 milyon 700 milyon doları yakalayacak aşamaya geldik. Geçen seneye göre yüzde 10 artışla yıl sonunu kapatmış olacağız. Bu bir başarı. İstihdamı ile katma değeriyle yaptığı dış ticaretteki atağıyla başarılı bir sektör. 10 ülkeye baktığımızda Almanya, İngiltere, Fransa, Birleşik Arap Ülkeleri, Azerbaycan gibi ülkeler arasında olan bir ülke haline geldik. İhracatta 10 milyar dolar hedefimiz var. 15 yıllık süreçte 23. sıradan 12. sıraya yükselen bir sektör. Kılıçdaroğlu neden böyle bir şey dedi anlamıyorum. Asıl biz ne istiyoruz, hassasiyetler noktasında sorsaydı biz zaten gereken bilgileri verirdik. Kılıçdaroğlu’nun ‘Mobilyanın başkenti İnegöl’dür’ sözüne katılıyorum, ama diğer ifadelerine katılmıyorum” dedi.

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) ve MODEF yönetim kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ ise, “Başbakanımızın TBMM’de yapmış olduğu İnegöl ile ilgili konuşma bizleri memnun etmiştir. Vermiş olduğu rakamlar gerçek anlamda ortaya çıkmıştır. Firmaların birçoğu bu gün 15 bin metrekarelerde üretim yapmaktadır. Bu gelişimi, Türkiye mobilya sektörüne yapmış olduğu katkının Başbakanımız tarafından dillendirilmesi bizleri memnun etmiştir. Mobilya sektörü büyümeye devam edecek. Yeni fuar alanının da tamamlanmasından sonra bu rakamlar ikiye, üçe katlanarak büyümeye devam edecektir. Başbakanımız yaptığı açıklamayla bizlere moral vermiştir. Bazı sıkıntılara rağmen İnegöl mobilya sektörü büyümeye devam ediyor” diye konuştu.

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ise, “Türkiye’nin büyüme oranlarına İnegöl mobilyası da artı bir değer katmaktadır. Rakamlar ortada. Başbakanımızın dediği gibi 150 metrekareden 15 bin metrekarelere ulaştık. Mobilyacımızın üstün azmiyle yapılan bu fedakârca işler son yıllarda maalesef malzemelere gelen zamlarla etkilendi. Malzeme zamlarına, hammadde zamlarına çözüm bulunmasını isteriz. Vatanını seven fedakar insanlarız. İnegöl isminin TBMM’de gündem olması çok önemlidir. İnegöl’ün Türkiye ekonomisine kattığı değer ortadadır. Biz yine işimize bakacağız. İnegöl ile ilgili bir şey yapılmak isteniyorsa, esnafın hammadde sıkıntısıdır. Bunun çözülmesi gerekir. Küçük esnaflara da destek istiyoruz. İkinci OSB’de yer verilmesini istiyoruz. Bu güzel tabloya destek vermeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Salih Bakıcı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bilgi Güvenliği Derneği yeni yönetim kurulunu belirledi Türkiye’nin alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Bilgi Güvenliği Derneği, genel kurulunu gerçekleştirdi ve yeni yönetim kurulunu belirledi. Bilgi güvenliği alanında, ulusal ve uluslararası düzeyde faaliyet gösteren ‘tarafsız, güvenilir, etkin ve kamu yararına çalışan’ bir sivil toplum kuruluşu vizyonu ile çalışan Bilgi Güvenliği Derneği, insan kaynağı ve yeteneklerinin artırılmasını teminen; kurs, seminer, panel gibi eğitim faaliyetleri düzenlemek, inceleme ve araştırma yapmak, uluslararası faaliyetlerde bulunmak, kamu kurum ve kuruluşları ile görev alanlarına giren konularda ortak projeler yürütmek, toplumda farkındalık ve nitelikli iş gücü oluşturmak amacıyla eğitim ve sertifika programları düzenlemek, konferans, panel, çalıştay, sempozyum ve benzeri etkinlikler düzenlemek ve katılmak, Siber Güvenlik Yaz Kampları düzenlemek, rapor ve bildiri yayınlamak gibi faaliyetler yürütüyor. 2007 yılında kurulan dernek, “Dijitalin Yüzyılında Teknoloji Üreten Türkiye” vizyonuyla, 2030 ve sonrası için makro seviyede hedefler ve politika önerilerinin ortaya konulacağı Türkiye 3. Bilişim Şûrası kapsamında da, “Dijital Egemenlik ve Dayanıklılık” çalışma grubuna başkanlık ediyor ve koordinasyonunu sağlıyor. Dernek yine Türkiye’de ilk, dünyada da öncülerden bir konferans olan “ISC Türkiye” Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı’nı da düzenliyor. Bu yıl 17.‘si düzenlenecek konferans ile konu başlıkları altında daveti konuşmacılar, paneller ve onlarca akademik bildirinin sunulacağı bildiri oturumları gerçekleşecek. Derneğin büyük katılımla yapılan genel kurulunda yeni seçilen yönetim şu şekilde oluştu: “Prof. Dr. Mustafa Alkan: Yönetim Kurulu Başkanı (Gazi Üniversitesi) Aysel Kandemir: Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı (Düzenlemelerden Sorumlu), (Ulaştırma Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürü) Prof. Dr. Ali Aydın Selçuk: Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı (Üniversiteler, BGD Genç ve Siber Topluluklardan sorumlu), (TOBB ETÜ) Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu: Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı (Etkinlikler ve Projelerden sorumlu), (Gazi Üniversitesi) Taha Yücel: Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ASELSAN Genel Müdür Yrd. ( Kurumsal ve Sektörel İlişkilerden Sorumlu), (Aselsan A.Ş.) Oğuz Yılmaz: Genel Sekreter (Labris Teknoloji A.Ş. Genel Müdürü) Cevdet Atalay: Genel Muhasip (T.C. Cumhurbaşkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı) Mert Özarar - Üye (Hazine Maliye Bakanlığı Bilgi Sistemleri Genel Müdürü) Mustafa Canlı - Üye (MEB YEĞİTEK Genel Müdürü) Salih Talay - Üye (HAVELSAN Siber Güvenlik Direktörü) Prof. Dr. Aslıhan Tüfekçi - Üye (Gazi Üniversitesi Bilişim Enstitüsü Müdürü).”
Karabük Eflanispor BAL mücadele edecek Karabük 1. Amatör ligde şampiyon olan Eflanispor 19 Mayıs Pazar günü Bölgesel Amatör Lig (BAL) Play Out maçında Safranboluspor ile karşı karşıya gelecek. Eflanispor Kulüp Başkanı İrfan Topçu, 19 Mayıs pazar günü oynanacak olan Bölgesel Amatör Ligi Play Out maçında hedeflerinin galip gelerek BAL’a çıkmak olduğunu ve tüm spor severleri maça davet etti. Son iki sezondur futbol anlamında Karabük’e renk kattıklarını ve başarılı bir grafik çizdiklerini ifade eden Başkan Topçu, “İlk senemizde A Takımımız ile Play-Of yarı finali, U18 takımımız ile yerel ligde şampiyonluk yaşayıp Sinop’ta düzenlenen U18 Türkiye şampiyonasına katıldık. Şampiyonada Kastamonu Özel İdareyi yenerken, Samsun Büyükşehir Belediyespor’a mağlup olduk ve turnuvayı tamamladık. İkinci senemizde ise A takımımız ile şampiyonluk yaşarken U18 takımımızla yerel ligde 1 gol averajıyla şampiyonluğu kaçırdık. Tabiki şampiyonluktan gerisi bizi başarılı saymaz. Gönül isterdi ki diğer alt yaş kategorilerinde de liglere katılalım ama maalesef bu sene olmadı. İnşallah önümüzdeki senelerde olacaktır. Amatör takımlar sponsorları ve şahsi destekçileri var ise ayakta kalırlar. Bu sebeple ana sponsorlarımız sezon başından beri bizlerden desteğini esirgemeyen tüm destekçilerimize teşekkür ediyorum. Sezon başında koyduğumuz Amatör lig şampiyonluk hedefine ulaştık. Sıradaki hedefimiz Bölgesel Amatör Ligi Play Out maçını yenerek BAL’a yükselmek. Ben teknik ekibime ve futbolcularımıza inanıyorum ve güveniyorum. Bu hedefimizi de gerçekleştireceklerdir. BAL Play Out maçı zorlu ve keyifli bir maç olacaktır. Rakibiz Safranboluspor Bal liginde Karabük çapında iyi puan topladı. Ligi 8. sırada bitirdiler Kendileri tebrik ederim. Zorlu bir sezonu başarılı bir şekilde tamamladılar. Yarın oynayacağımız maçta tüm spor severleri bu zorlu müsabakada takımımıza destek vermeye bekliyorum” dedi.