KENT HABERLERİ - 07 Mayıs 2015 Perşembe 16:31

Başkan Remzi Aydın, asker adaylarının kınasını yaktı

A
A
A
Başkan Remzi Aydın, asker adaylarının kınasını yaktı

Eyüp’ten vatani görevlerini yapmak için askere gidecek 80 asker adayı için Eyüp Sultan Meydanı’nda özel bir uğurlama töreni düzenlendi. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, asker adaylarının kınasını kendi elleriyle yaktı.

Eyüp Belediyesi, vatani görevlerini yapacak olan Eyüplü gençler için uğurlama töreni düzenledi. Eyüp Sultan Meydanı’nda mehteran takımının konseri ile karşılanan gençler isimleri tek tek okunarak sahneye alındı. Programda Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, gençlerin asker kınasını kendi elleriyle yaktı. Her asker adayıyla tek tek ilgilenen Başkan Aydın, askerlere kınalarını yaktıktan sonra hediyelerini takdim etti. Aydın, sonrasında askerlerle birlikte kendi eline de kına yaktı.

EYÜP ASKERLERİ DUALARLA UĞURLANDI
Programda askerlerin vatani görevlerini kazasız belasız tamamlayabilmeleri için Eyüp Sultan Camii önünde dualar edildi. Aileleri ve gençleri duygulandıran etkinlikte gençler, kendilerini unutmayan başkanlarına sarılarak sevgilerini ifade etti.

“GELENEKLERİMİZİ YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Eyüp Belediyesi’nin milli gelenek ve göreneklere sahip çıkan bir belediye olduğunu belirten Başkan Remzi Aydın, Asker adaylarına vatani görevlerini hayırlısıyla tamamlamaları temennisinde bulundu.
Başkan Aydın, “Biliyorsunuz askerlerimizi biz törenle, dualarla, kına yakarak uğurlarız. Bizim örfümüzdür bu. Bizde bunu geleneksel olarak yaşatmaya çalışıyoruz. Askerlerimize kına yaktık bugün ben de kınaladı ellerimi bu arada. Hediyelerimizi verdik. Biraz sonra dualar edeceğiz. Kurbanlarımızı kestik ve eski bir adeti yeniden canlandıracağız. Çocuklarımızı bu şekilde dualarla gönderiyoruz. İnşallah sağlıklı bir şekilde gidip, sağlıklı bir şekilde dönecekler diye bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİZİ UNUTMAYAN BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ”
Düzenlenen programın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Engin Kılıç, “Çok güzel bir program sürekliliği olmalı. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Kendisinden çok memnunuz” dedi.
Programın kendisini çok heyecanlandırdığını dile getiren Kerem Gökçesin isimli asker adayı ise, “Askere gideceğim için çok gururluyum . Herkes askere gidecek. Bizi unutmayan Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Vatana, millete hizmet etmek istediğini söyleyen Yasin Gülel isimli genç, “Herkes mutlu olsun, huzurlu olsun. Vatan bize emanet. Başkanımıza çok teşekkür ederim. Çok güzel bir program oldu” şeklinde konuştu.

FERHAT YASAK
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de trafik kurallarına uymayan bin 238 sürücüye ceza yazıldı Kayseri’de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, trafik kurallarını uymayan bin 238 sürücüye cezai işlem uygulandı. Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent genelinde abartı egzoz, drift, makas atma, yüksek ses müzik gibi kamu huzurunu bozan araçlara yönelik 16-22 Nisan tarihleri arasında çalışma yapıldı. Yapılan çalışmalarda, 28 sürücüye ‘modifiyeli araç’ suçundan 140 bin TL para cezası yazılarak, araç uygun hale getirilinceye kadar trafikten men edildi. 9 sürücüye ‘abartı egzoz araç kullanmak’ suçundan 144 bin TL, 140 sürücüye ‘sürücü belgesiz araç kullanmak’ suçundan 5 milyon 600 bin TL, 58 sürücüye ‘sürücü belgesi geri alındığı halde araç kullanmak’ suçundan 11 milyon 600 bin TL, 10 sürücüye ‘makas atma’ suçundan 900 bin TL, 2 sürücüye ‘drift atmak’ suçundan 280 bin TL idari para cezası yazıldı. Öte yandan, 226 sürücüye ‘kırmızı ışık ihlali’, 80 sürücüye ‘alkollü araç kullanmak’, 4 sürücüye ‘alkolmetreye üflememek’, 91 sürücüye ‘ışık donanımı’, 155 sürücüye ‘yüksek sesle müzik dinlemek’, 435 sürücüye ‘araç kullanırken cep telefonuyla konuşma’ suçlarından para cezası uygulandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Halkımızın huzurunu bozacak şekilde saygısızca araç kullanarak trafiği tehlikeye düşüren, drift atan, çevreye rahatsızlık veren araç ve sürücülerle mücadelemiz devam etmektedir" denildi.
Kırıkkale Yılların hasreti sona erdi, hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı Kırıkkale’de 164 hacı adayı, dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı. Aileleriyle vedalaşırken duygulanan hacı adayları, yıllardır bekledikleri hac yolculuğuna çıkmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından Nur Camii’nde hac uğurlama programı düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edildi. Hacı adayları, aileleri ve yakınlarıyla vedalaşırken duygusal anlar yaşadı. İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, hacı adaylarına seslenerek, "Siz Rahman’ın misafirlerisiniz. Gittiğiniz yer Beytullah, Allah’ın evi" sözleriyle kutsal yolculuğun önemini anlattı. Kotan, "Şunu iyi bilin, siz Rahman’ın misafirlerisiniz. Allah’a misafir olarak gidiyorsunuz. Misafirliğinizi iyi bilin. Gittiğiniz yer Beytullah, Allah’ın evi. Sizin evinize bir misafir gelirse nasıl davranmasını isterseniz, siz de orada sözlerinizle ve eylemlerinizle öyle olun. Şimdi siz de Allah’ın evine misafir gidiyorsunuz. Samimiyetinize ve gayretinize karşılık şunu bilin; Allah da size ikramda bulunacak. Ama gayret edeceksiniz" dedi. Yıllardır hac ibadetini bekleyen vatandaşlar, kutsal topraklara gitmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Hacı adayı Gürci Gündoğdu (68), "Allah herkese nasip etsin inşallah. Allah’a emanet olun. 16 yıldır bekliyordum" dedi. 15’ yıldır hacca gitmeyi beklediğini anlatan Aydın Deniz (61) ise, "Allah herkesten razı olsun. Güle güle gidelim, güle güle gelelim. Allah’a emanet olun cümleten. 15 yıldır bekliyorduk. 15’inci kurada çıktı. Allah bu sene nasip etti. Allah utandırmasın. Hayırla gidelim, hayırla gelelim inşallah" ifadelerini kullandı. Çok mutlu olduğunu ifade eden Fatma Özüak (77), yıllardır beklediği hac yolculuğuna çıkmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Özüak, "Allah’ım, 16 senedir bekliyordum. Çok şükür kapıları açtı. Yollarına gideceğim, dualarımı edeceğim Rabbime. Sizlere de nasip etsin yavrum. Çok mutluyum. Gelinimle birlikte gidiyoruz" diye konuştu. Hacı adayı Zeycan Özüak (50) da, "Kayınvalidemle birlikte gidiyoruz. Eşim, kayınvalidem ve ben, üçümüz gidiyoruz. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Çok güzel bir duygu. Herkes yaşasın inşallah" dedi.