GÜNDEM - 08 Mayıs 2021 Cumartesi 15:59

Başkent'te sendikalardan ve STK’lardan İsrail’e tepki

A
A
A
Başkent'te sendikalardan ve STK’lardan İsrail’e tepki

İsrail polisinin Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’daki camaate saldırısı sebebiyle bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve sendikalar İsral’in Müslümanlara uyguladığı zulmü kınadı.

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa'da cemaate saldırmasının ardından İsrail hükümetine karşı tepkiler çığ gibi büyüyor. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, zulme uğrayan Müslümanların her zaman yanlarında olduklarını belirterek mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

“Müslümanlara yapılan zulmün izahı mümkün değildir”

İsrail’in küstahlığının her geçen gün arttığını ifade eden Genel Başkan Yalçın, “Mescid-i Aksa’da, Kudüs’te cereyan eden meseleler hepimizi bugün burada toplanmaya mecbur bıraktı. Günlerden evlerine, yurtlarına, zorla mekanlarına el konulan Filistinli kardeşlerimizin acısı, feryadı onların bu stresi dünya gündeminde konuşulurken, Kudüs günü kapsamında Müslüman kardeşlerimizin Mescid-i Aksa’da bulunduğu bir saatte, Kadir Gecesi’nin arefesinde yapılan saldırının, Müslümanlara yapılan zulmün izahı mümkün değildir. İsrail’in küstahlığı her geçen gün artmakta, fiili durum oluşturarak her geçen yok etme projesi ilerlemektedir. Bunu durdurmak, bozmak Müslümanların, duyarlı insanların görevidir” dedi.

Başkent'te sendikalardan ve STK’lardan İsrail’e tepki

“Müslüman ülkelerin bu konuda hep birlikte hareket etmesi gerekmektedir”

İsrail’in terörist bir devlet olduğunu belirten Başkan Yıldız, “İsrail’i normal devlet olarak görmemek lazım. İsrail’in terörist olduğunu bilip, ona göre hareket etmek lazım. Müslüman ülkelerin bu konuda hep birlikte hareket etmesi gerekmektedir. Ortada normal bir oluşum yok, terörist bir devlet var. O terörist yapı okullarla çocuklarını ona göre yetiştiriyor. Ortada normal insan hakları uygulaması yok. Ortada bir zulüm ve terörist bir devlet oluşumu var. Tüm insanlara çağrımızdır. Tüm insanlara ulaşmamız ve olup bitenleri net olarak ifade etmemiz lazım. İsrali’in durdurulması konusunda Müslüman ülkelerin beraber bir iş birliği yapması lazım. Yoksa ortada bir terörist oluşum var ve bütün çocukları da buna göre yetiştiren, orada zulmü de meşru olarak bir anlayış var” şeklinde konuştu.

Başkent'te sendikalardan ve STK’lardan İsrail’e tepki

Ali Nargüner - Engin Yağcı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Emekli olduktan sonra balık tutmayı yaşam tarzı haline getirdi Eskişehir’de emekliliğin ardından balık tutmayı hobi edinen 73 yaşındaki Hasan Yönlü, haftanın her gününü Porsuk Çayı’nda güzel manzara karşısında olta atarak geçiriyor. Gece gündüz demeden canının sıkıldığı her anı suyun başında değerlendiren Hasan Yönlü, balık tutmayı adeta bir yaşam tarzı haline getirdi. Çocukluğundan beri balık tutmayı seven ancak özellikle emekli olduktan sonra buna daha da fazla zaman ayıran Yönlü, gününün çoğu saati olta başında nöbet tutuyor. Yıllardır bu hobiyle ilgilenmesi nedeniyle ailesinin balık tüketmekten sıkılması sonrası yakaladığı canlıları ya hayvanlara vererek ya da geri doğaya salarak uğraşından vazgeçmeyen emekli vatandaş, kendisi için dünyanın en büyük zevkinin balık tutmak olduğunu belirtiyor. "Balık tutmak benim için dünyanın en büyük zevki" Emekli vatandaş Hasan Yönlü, başka bir işi olmaması nedeniyle gece gündüz demeden su başında olduğunu dile getirerek, "Şu anda 73 yaşındayım, kendimi bildim bileli böyle balık tutarım. Yaklaşık 7 yaşımdan beri derelerde, göllerdeyim. Bugün saat 12.00’de geldim, akşam 17.00’a kadar balık tutacağım. Günlük tuttuğum balık sayısı hiç belli olmuyor. Bazen hiç tutamıyorsun, bazen de 15-20 adet alıyorsun. Tabii evdeki balık tüketimi de fazla olunca bıktılar artık. Maksat hobi olsun. Tuttuğumuzu da suya atıyoruz artık. Sonuçta her gün balık yenilmiyor. Diğer vatandaşlara da balık tutmalarını tavsiye ederim. Dünyada bundan daha zevkli bir şey var mı? Bence yok. Dünyanın en büyük zevki bu işte" dedi.