GÜNDEM - 18 Temmuz 2022 Pazartesi 15:07

Batman’da sıcaktan bunalan vatandaşlar ilginç yöntemlerle serinliyor

A
A
A
Batman’da sıcaktan bunalan vatandaşlar ilginç yöntemlerle serinliyor

Batman’da hava sıcaklığının artmasıyla beraber zorlanan vatandaşlar ve esnaf farklı yöntemlerle serinlemeye çalışıyor.

Bunaltıcı sıcakların boy gösterdiği Batman’da vatandaşlar serinlemek için farklı yöntemler deniyor. Kimi vatandaşlar akan derelerde serinlerken kimisi de çalıştığı iş yerinde başına döktüğü sularla serinlemeye çalıştı. Batman’da 30 yıldır esnaflık yapan ve kazandığı parayla çocuklarını okutan İdris Ekinci, 50 derece sıcağın altında serinlemek için her gün başına ibrikle su dökerek serinlemeye çalıştığını belirtti. Ekinci, “Hava çok sıcak, 50 derece. Çocuklarım için çalışıyorum. Eğer çalışmasam çocuklarımı okutamam. Onları okutmak için bu sıcaklıkta çalışıyorum. Her gün 10 tane ibrik su başıma döküyorum. Ne yapayım 10 dakikada bir dökmem lazım. Çünkü hava sıcak yanıyorum. İnan ki burası Afrika’dan daha sıcaktır” dedi.

Batman’da sıcaktan bunalan vatandaşlar ilginç yöntemlerle serinliyor

Abdulaziz Karataş - Osman Arslan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Tetik, gençlere seslendi: Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, Türkiye’deki sosyal ve ekonomik şartlar nedeniyle yurtdışına giden gençlere seslenerek "Ülkenizi terk etmeyin" dedi. Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Türkiye’nin özellikle son yıllarda içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik şartlar nedeniyle ülkesinde mutsuz olan gençlerin yurtdışına gittiğini dile getiren Başkan Tetik, Atatürk’ün temellerini attığı aydınlık Türkiye’nin yeniden ayağa kaldırılarak birlik ve beraberlik içerisinde genç nüfusa sahip çıkılması gerektiğine dikkat çekti. Bunu başarmak için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleriyle çalışacaklarını ifade eden Başkan Tetik; “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşi ve başlattığı kurtuluş mücadelesinin 105. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. “Biz her şeyi gençliğe bırakacağız; geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir” diyen Atatürk, 19 Mayıs 1919’da başlattığı milli mücadeleyi 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’imizin ilanıyla taçlandırarak bu kararlı yürüyüşün bayrağını gençlere emanet etmiştir. Bizim görevimiz Gazi Mustafa Kemal’in fikirlerini genç nesillere en iyi şekilde aktarmak ve bir çift mavi gözün ışığında, istiklal bayrağını en yukarıya taşıyacak olan gençlerimize aydınlık bir Türkiye inşa etmektir. Her geçen yıl bilime, sanata, spora ve daha nice alanlara yönelerek elde ettikleri başarılarla bizleri onurlandıran gençlerimizin ülkemizin umut ışığı olduğunu görüyor ve her biriyle gurur duyuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; tüm kurtuluş kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.
Manisa Manisa’da pedallar 19 Mayıs için çevrildi MANİSA (İHA) – Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Manisa’da bisiklet turu düzenlendi. Vali Enver Ünlü ve protokol üyeleri de bisiklet turuna katılarak, vatandaşlarla birlikte pedal çevirdi. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan ve şehir merkezinde atılan tur sonrası yine aynı meydanda sona eren bisiklet turuna katılanlar ellerinde Türk bayraklarıyla marş eşliğinde bisiklet sürdü. Bisiklet turuna Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, daire müdürleri, STK temsilcileri, profesyonel bisiklet grupları ve bisikletiyle gelen vatandaşlar katıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Vali Ünlü, “Bugün Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 105 yıl önce Samsun’dan yaktığı bağımsızlık meşalesini gençlerimiz ile birlikte temsili olarak bütün Manisa caddelerinde dolaştıracağız. Bu bir yarışma değil önemli olan burada başlayıp tekrar parkuru burada bitirmek. Tüm katılımcılara valilik olarak katılım belgesi vereceğiz. Hep beraber şehrimizi bayram havasına sokacağız. Şehzadeler şehri Manisa’mızda vatandaşlarımız ile birlikte 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayacağız. Yarın da saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk koyma töreniyle etkinliklerimiz başlıyor. Çok güzel bir programımız var. Tüm Manisalıları bayraklarıyla birlikte etkinliklerimize katılmaya davet ediyorum” dedi.