GÜNDEM - 06 Mart 2022 Pazar 01:02

Batuhan Ağabeyimizi kaybettik

A
A
A
Batuhan Ağabeyimizi kaybettik

İhlas Medya Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar, yaklaşık 1 yıldır tedavi gördüğü hastanede dün akşam saatlerinde vefat etti. Yaşar’ın ölümü büyük üzüntüyle karşılandı.

1988’den beri meslekteydi

1 Haziran 1970 Yılında Afyon’un Emirdağ ilçesinde doğan Batuhan Yaşar, Yüksek öğretimini Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde tamamladı. Gazeteciliğe 1988 yılında Türkiye Gazetesinde başladı.

1994 yılına kadar sırasıyla bir çok alanda muhabirlik yaptı. Daha sonra 1998 yıllına kadar University of Westminster’de dil ve ekonomi eğitimi aldı. Aynı yıllarda TGRT ve Türkiye Gazetesi’nin Londra muhabiri olarak görev yaptı.1998’de tekrar Ankara’ya döndü ve TGRT’de Diplomasi ve Savunma muhabiri olarak çalıştı.2000 Yılında TGRT Ankara Haber Müdürlüğü görevini yaptı. Aynı yıldan itibaren Neler Oluyor programını hazırlayıp sunmaya başladı.2007 Yılında İHA Ankara Temsilciliği, 2011 yılında da TGRT Ankara Temsilciliği görevlerinde bulundu. Yaşar, 2018’den bu yana da İhlas Medya Ankara Temsilciliği görevini yapıyordu.

15 Temmuz’da yayıncılık dersi verdi

15 Temmuz 2016’daki FETÖ’nün hain darbe girişimi sırasında stüdyodan yaptığı yayında “Öleceksek bugün ölelim” diyerek halkı darbeye karşı direnmeye çağıran Yaşar, meslek hayatı boyunca bir çok ödüle layık görüldü. Oldukça samimi ve mütevazi bir kişiliğe sahip olan Yaşar, çalışanlarının sorunlarıyla yakından ilgileniyordu. Yaşar mesai arkadaşları tarafından bir yöneticiden çok ağabey olarak görülüyordu.

Siyasi isimler taziye mesajları yayınladı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş mesajında ”İhlas Medya Grubu Ankara Temsilcisi değerli kardeşim Batuhan Yaşar'a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve basın camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun” dedi.
 

Batuhan Ağabeyimizi kaybettik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, taziye mesajında, “Türkiye’de, yakın siyasi tarihin önemli tanıklıklarını tüm gerçekliğiyle yaşayan, mesleğini çok seven, İhlas Medya Grubu Ankara Temsilcisi Gazeteci Batuhan Yaşar'a Allah'tan rahmet; ailesi, dostları ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun inşallah” ifadelerine yer verdi.

Batuhan Ağabeyimizi kaybettik

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

“Gazeteci ve yazar, İhlas Medya Grubu Ankara temsilcisi Batuhan Yaşar kardeşimiz, tedavisinin yoğun bakımda sürdürüldüğü Ankara Şehir Hastanesinde hayata veda etti. Kendisine Allah’tan rahmet; ailesine, dostlarına ve medya camiasına başsağlığı ve sabır diliyorum.”

Batuhan Ağabeyimizi kaybettik

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Yaşar’ın vefatı dolayısıyla sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı. Kalın, “Sevgili Batuhan Yaşar, Ne büyük kayıp. Ne derin acı.. Mevla ruhunu şâd, mekanını cennet, makamını âli eylesin” ifadelerini kullandı.

Batuhan Ağabeyimizi kaybettik

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da duyduğu üzüntüyü ifade ederek, “Türkiye Gazetesi Yazarı, İhlas Medya Grubu Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar kardeşimizin vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Ailesi, sevenleri ve basın camiamıza başsağlığı dilerim. Allah rahmet eylesin” açıklamasını yaptı.

Batuhan Ağabeyimizi kaybettik

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yaşar’ın vefatı dolaysısıyla twitter hesabından paylaşımda bulunarak, ”Nezaketi ve gayreti ile tanıdığımız Türkiye Gazetesi Yazarı, İhlas Medya Grubu Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar kardeşimizin vefatından büyük üzüntü duyduk. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun" açıklaması yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise taziye mesajında şöyle dedi:

Batuhan Ağabeyimizi kaybettik

 

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “İhlas Medya Grubu Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.

Batuhan Ağabeyimizi kaybettik

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Değerli gazeteci ve televizyoncu, Türkiye gazetesi yazarı ve İhlas Medya Grubu Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'a Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve basın camiamıza başsağlığı ve sabır diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Batuhan Ağabeyimizi kaybettik

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Yaşarın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendiğini belirterek, “Genç yaşta aramızdan ayrılan merhumun ailesine, sevenlerine ve İhlas Medya Grubu başta olmak üzere tüm basın camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin” dedi.

Batuhan Ağabeyimizi kaybettik

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Türkiye Gazetesi Yazarı ve İhlas Medya Grubu Ankara Temsilcisi Gazeteci Batuhan Yaşar'a Cenab-ı Hak'tan rahmet, kederli ailesi, sevenleri ve basın camiasına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Batuhan Ağabeyimizi kaybettik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet, makamı ali olsun inşallah” dedi.

Batuhan Ağabeyimizi kaybettik

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Türkiye Gazetesi Yazarı, İhlas Medya Grubu Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın vefatını teessürle öğrendim. Ailesi, sevenleri ve basın camiasının başı sağ olsun. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Batuhan Ağabeyimizi kaybettik

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ise, “Türkiye Gazetesi Yazarı ve İhlas Medya Grubu Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Yüce Mevla rahmetiyle muamele eylesin. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve basın camiasına sabrı cemil diliyorum” dedi.

Batuhan Ağabeyimizi kaybettik

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da sosyal medya hesabından bir taziye mesajı paylaştı. Oktay paylaşımında, “İhlas Medya Grubu Ankara Temsilcisi, gazeteci, yazar, TV programcısı Batuhan Yaşar’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve basın camiamıza başsağlığı diliyorum” dedi.

Batuhan Ağabeyimizi kaybettik

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Boşanma aşamasındaki eşini babasının mezarı başında öldürdü, baldızını ağır yaraladı Aksaray’da bayram ziyareti için kız kardeşi ile birlikte mezarlığa giden kadın, boşanma aşamasındaki eşi tarafından babasının mezarı başında tüfekle vurularak öldürüldü. Olay, Aksaray’ın Ortaköy ilçesine bağlı Oğuzlar köyü mezarlığında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, bayram ziyareti için babalarının mezarına giden Gamze Yıldırım (35) ve kardeşi Beyaz Ç. (48) babalarının mezarını ziyaret ettikleri sırada Gamze Yıldırım’ın boşanma aşamasındaki eşi olan Habip Emre Yıldırım (38) önce eşine sonra da baldızına tüfekle ateş açtı. Tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği Gamze Yıldırım ve Beyaz Ç. yaralandı. İki kadın da kanlar içinde babalarının mezarı başında yere yığılırken, tüfek seslerini duyan diğer ziyaretçiler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları ilk müdahalede Gamze Yıldırım’ın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Ağır yaralı Beyaz Ç. ise ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan kadının sağlık durumunun ağır olduğu öğrenilirken, olay yerinden kaçan şüpheli jandarmanın takibiyle kısa sürede suç aleti tüfekle birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.
Erzurum Erzurum’da bayram coşkusu Erzurum Valisi Aydın Baruş ve beraberindeki heyet, hem polis ve jandarma uygulama noktalarını ziyaret etti hem de görev başındaki güvenlik güçleriyle bayramlaştı. Vali Aydın Baruş, bayram namazının ardından Erzurum İl Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret ederek, devletin bekası ile vatandaşların huzur ve güvenliği için fedakârca görev yapan jandarma personeliyle bayramlaştı. İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Uğurlu tarafından karşılanan Vali Baruş, görevi başındaki kahraman personelin bayramını tebrik ederek, yürütülen hizmetlerde kolaylıklar diledi. Vali Baruş, Erzurum İl Jandarma Komutanlığı’ndaki bayramlaşma programının ardından İl Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret ederek görev başındaki polislerle bayramlaştı. Vatandaşların huzur ve güvenliği için gece gündüz fedakârca görev yapan emniyet mensuplarının bayramını tebrik eden Vali Baruş, Emniyet Teşkilatının gücünü kanunlardan, desteğini ise milletten aldığını vurgulayarak, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Kontrol noktalarında inceleme Vali Aydın Baruş, Karskapı Polis Noktası ile Dumlu Jandarma Trafik Kontrol Noktası’nı ziyaret ederek görevli personelle bir araya geldi. Personelin bayramını tebrik eden Vali Baruş, çalışmalarında kolaylıklar diledi; uygulama noktasındaki vatandaşların da bayramını kutladı. Vatandaşların huzur ve güvenliği için özveriyle görev yapan kolluk kuvvetlerini yalnız bırakmayan Vali Baruş, gösterdikleri gayret ve fedakârlık dolayısıyla tüm personele teşekkür etti.