GÜNDEM - 02 Ağustos 2017 Çarşamba 09:28

Batuhan Yaşar: Tuncay Özkan’ın flash diski ile kareye giren 4 isim

A
A
A
Batuhan Yaşar: Tuncay Özkan’ın flash diski ile kareye giren 4 isim

İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Yaşar, Türkiye Gazetesindeki köşesinde, "AK Parti'yi kapatma davasını açan Yalçınkaya'ya hangi sorular sorulmadı?", "Gezi olayları, 17-25 Aralık, MİT tırları, 15 Temmuz darbe girişimi...Ve bir sürü başka karanlık olay karşısında; Tuncay Özkan ve İlker Başbuğ'dan ses çıktı mı?", "Flash diski kim hazırladı, hangi komutanın eline geçti?", "Kaç bin general ve subay fişlendi?" sorularına cevap aradı.

Batuhan Yaşar'ın "Tuncay Özkan’ın flash diski ile kareye giren 4 isim" başlıklı yazasının tamamı ise şöyle:

"Olaylar çok karışık
Şaşırtıcı bir ilişki ağı var.
Sizleri 2007-2012 yılları arasında yaşananlara götürmek istiyorum
Merak etmeyin hiç de sıkılmadan bir çırpıda okuyacağınızı garanti edebilirim.
“Lost” dizisindeki gibi “flashback”ler yaşayacağız hep birlikte.
Önce esas oğlanları tanıtalım:
İlker Başbuğ: Kara Kuvvetleri Komutanı (Müstakbel Genelkurmay Başkanı) - ABD Ankara Büyükelçiliği - Washington yazışmalarında böyle geçiyor. (WikiLeaks belgeleri)
Abdurrahman Yalçınkaya: AK Parti’ye 14 Mart 2008 tarihinde kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı.
Tuncay Özkan: Hangi birini yazalım... Cumhuriyet mitinglerinin organizatörü, Kanaltürk’ü 30 veya 25 milyon dolara Akın İpek’e satan kişi.
Osman Paksüt: Kapatma davasından sadece 10 gün önce 4 Mart 2008 tarihinde Orgeneral İlker Başbuğ ile uzun bir görüşme yapan isim. ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Washington’a bu görüşmeyi şöyle rapor ediyordu:
“Asker ile diğer devlet kurumları arasındaki gizli kapaklı ve potansiyel olarak komplocu ilişkileri açığa çıkaran en son olaydı.” (WikiLeaks)

GENELKURMAY’DAN GELEN TELEFON...
TGRT’de Haber Müdürlüğü yaptığım yıllardı...
Cumhuriyet mitingleri bütün hızıyla devam ediyordu.
Ordu “resmen” göreve davet ediliyordu.
2007 Nisan ayından bahsediyorum.
Sabah saatlerinde Genelkurmay Başkanlığından ilginç bir telefon geldi.
Karşımdaki kişi aynen şunu söylüyordu:
“TGRT’yi de Anıtkabir’de bekliyoruz... (Cumhuriyet mitingleri) Canlı yayın aracınız için yeriniz hazır. Gün boyu canlı bağlantı yapabilirsiniz.”
Evet Genelkurmay, seçilmiş hükûmete karşı tavrını bir kez daha açık etmişti.
“Darbe çağrısı” yapılan bu mitingleri yayınlamamızı istiyorlardı.
Ne günlerden geçmişiz.
TGRT’nin yayın aracı tabii ki darbe çağrısı yapılan miting alanına hiçbir zaman gitmedi.

KAPATMA DAVASI FETÖ TARZI...
Aradan 6 yıl geçti...
Hala Emenike’nin para sayma görüntülerini göremedik.
Hatırlayalım, FETÖ ne yapardı?
Delilleri hazırlayıp algıyı oluşturduktan sonra gazete ve televizyonlarını kullanarak davayı 1 günde bitirir, 2. güne bile bırakmazdı.
Daha mahkeme başlamamış, bırakın mahkemeyi ifadeler dahi alınmamış olurdu.
Emenike örneğini bu yüzden verdik.
AK Parti kapatma davasında da benzer yol izlendi.
Önce internet siteleri açıldı..
Sonra kapatma davasında kullanılacak haberler yayınlandı. (www.irtica.org vs.)
“Sözde” deliller işin finalinde Abdurrahman Yalçınkaya tarafından Anayasa Mahkemesine gönderildi.
Bir Allah’ın kulu da çıkıp “Hey Abdurrahman Bey bu işleri kimlerle yaptın. Sana hazırlık yap dendi mi? Dendiyse kim söyledi?” diye sormadı/sormuyor

KILIÇDAROĞLU’NUN HABERİ YOK!
Tekrar bugüne gelecek olursak bir defa ne Tuncay Özkan ne de İlker Başbuğ kafalardaki soru işaretlerini gideremedi.
Zaten olay Tuncay Özkan’ın savcıya gitmesi ile değil, savcının Tuncay Özkan’ı çağırmasıyla ortaya çıktı!
Gezi olayları, 17-25 Aralık, MİT tırları, 15 Temmuz darbe girişimi...
Ve bir sürü başka karanlık olay karşısında;
Tuncay Özkan ve İlker Başbuğ'dan ses çıktı mı?
Ne ilginç değil mi?..
Her şeyi “çok iyi bilen” çok yönlü “salon subayı” İlker Başbuğ’a yöneltilen ama cevabı alınamayan onlarca soru var..
Neyse biz konumuza dönelim:
Sonuçta flash disk, dönemin Hava Kuvvetleri İstihbarat Başkanı Tümgeneral Akın Öztürk’ün eline geçiyor.
15 Temmuz sonrasında itirafçı olan subay olayın geri kalanını şöyle anlatıyor:
- “Akın Öztürk dosyayı Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz’e ulaştırdı. Öksüz, dosyayı gördükten sonra ‘deşifre olduk, onca yılın emeği heba oldu’ diye ağlamaya başladı”
Bu flash diski kim nasıl hazırlamış bu bilgiler hâlâ sır
Tamı tamına 6 bin general/subay fişlenmiş.
Hepsinin şeceresi çıkartılmış.
Bu kadar kapsamlı çalışmayı yapabilen kaç kurum var ki Türkiye’de!
Bu da ayrı bir konu...
İlginç bir şey daha var... CHP Genel Başkanı Kemal Bey de flash diskten bizle birlikte haberdar oluyor.
Tuncay Özkan, Genel Başkanına dahi haber vermiyor.
Peki Özkan’a ne mi oldu?
Flash diski İlker Başbuğ’a teslim ettikten 1 yıl sonra tutuklandı ve 6 yıl hapis yattı...
Geçen sene de Cumhuriyet mitingleri için özür diledi.

CUMHURİYET’İN MANŞETLERİ
2003 yılında atılan “Genç Subaylar Tedirgin” manşeti hala konuşulur...
Benzer yeni olay ve gelişmelere de referans gösterilir.
2003-2011 yılları arasındaki Cumhuriyet manşetlerine şöyle bir bakınca kimin eli kimin cebinde çok daha net görünüyor.
O yıllarda Tuncay Özkan, İlker Başbuğ, Abdurrahman Yalçınkaya ve Osman Paksüt’ün yolu bir şekilde hep kesişmiş.
Hala anlayamadığım bir şey daha var:
Deniz Baykal...
Biri seni CHP Genel Başkanlığından indirecek,
Hatta Türkiye’nin yüzüne bakamayacak hâle getirecek...
Ama sen ertesi gün Pensilvanya’ya selam göndereceksin!..
Olaylar çok karmaşık ve göründüğü gibi hiç değil"  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muşlu karateciler Balkan şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek İstanbul’da yapılacak 28. Balkan Çocuklar Karate Şampiyonasına Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Karate Takımından 4 sporcu yarışacak. 31 Mayıs - 2 Haziran 2024 tarihlerinde İstanbul Beylikdüzü Spor Salonunda düzenlenecek olan 28. Balkan Çocuklar Karate Şampiyonasına Muşlu karateciler Mustafa Taha Keçeci, Abdulkerim Aykut, Meryem Yarçin ve Elif Asude Doğan, milli takıma seçilerek hem Muş’u hem de Türkiye’yi temsil edecek. Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde uzun yıllardır Milli Karate Antrenörü Aydan Ferhatoğlu ile eşi Karate Antrenörü ve Karate İl Temsilcisi Yakup Ferhatoğlu önderliğinde davam eden karate antrenmanları meyvelerini vermeye başladı. Bu kapsamda bünyelerinde bulunan 2011-2012 ve 2013 doğumlu 4 sporcu milli takıma seçilerek Muş’un gururu oldular. Karate İl Temsilcisi Yakup Ferhatoğlu; “İlimizde uzun yıllardır eşim Milli Karate Antrenörü Aydan Ferhatoğlu ile karate antrenmanlarımızı aralıksız bir şekilde sürdürüyoruz. Çok şükür bunun meyvelerini de almaya başladık. Bu kapsamda 31 Mayıs - 02 Haziran 2024 tarihlerinde İstanbul Beylikdüzü Spor Salonunda düzenlenecek olan 28. Balkan Çocuklar Karate Şampiyonasına ülkemizi temsilen takımımızdan 4 sporcumuz katılacak. Sporcularımızın böylesine önemli bir turnuvada ülkemizi temsil edecek olması bizleri son derece mutlu etti ve gururlandırdı. Sporcularımızın şampiyonada başarılı olacaklarına inanıyoruz. Sporcularımız daha çok genç olmalarına rağmen başarıyla ilimizi ve ülkemizi temsil ediyorlar. Şimdiye kadar katıldıkları birçok turnuvada başarılı sonuçlar elde etmeyi başardılar. Sporcularımızın performansları çok iyi, moral ve motivasyonları da yerinde. Şampiyonaya hazırlar. Biz onlara inanıyor ve güveniyoruz. Madalya ve şampiyonluklar bekliyoruz" dedi. Ferhatoğlu, kendilerinden desteklerini eksik etmeyen ve yakalanan başarının en önemli mimarlarından olan Vali Avni Çakır ve Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’e teşekkür etti.
Muş Muş’ta 19 Mayıs coşkusu Muş’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Kent Meydanında, İl Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’in Atatürk heykeline çelenk sunması ile başlayan program, saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Programda bir konuşma yapan Muş Valisi Avni Çakır, 19 Mayıs ruhunun her zaman yaşatılacağını ve gençlerin bu coşkuyu gelecek nesillere aktaracaklarını ifade ederek, "Geçmişten günümüze Türkiye coğrafyasının mayasını gençler ve genç fikirler oluşturmuştur. Milletimizin tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanı yazarak gerçekleştirdiği milli mücadelenin en önemli günü olan 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz. 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da başlatılan kurtuluş hareketi, Cumhuriyetimizin başlangıcı olduğu gibi ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmasında ilk adımıdır. 105 yıl önce Samsun’da başlatılan milli mücadele, büyük zorluk ve fedakarlıkların yanında milletimizin topyekun seferberliği sayesinde zaferle sonuçlandırılmıştır. Coğrafyamızı yeniden şekillendirmek düşüncesiyle vatan topraklarımıza göz dikenlere karşı engin vatan sevgisiyle topyekun bir şekilde harekete geçen aziz milletimiz, kahramanlık ve destansı bir cesaretle hiç vakit kaybetmeden vatan toprağında bir gün bile esir kalamayacağını tüm dünyaya haykırmıştır" dedi. Yapılan konuşmasının ardından masa tenisi, basketbol, halk oyunları, karate, muay thai ve jimnastik gösterilerinin yapıldığı program, dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi, kortej yürüyüşü ve etkinlik çadırlarının gezilmesiyle son buldu. Programa Muş Belediye Başkanı Sırrı Söylemez, Muş Valisi Avni Çakır’ın eşi Bahar Çakır, İl Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Ali Osman Sağlam, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, kurum amirleri, öğrenci, sporcu ve vatandaşlar katıldı.