SPOR - 16 Mayıs 2021 Pazar 09:13

Berna Çebi: 'Her zaman inandım şampiyonluğa'

A
A
A
Berna Çebi: 'Her zaman inandım şampiyonluğa'

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve eşi Berna Çebi, siyah-beyazlı ekibin sosyal medya hesabına açıklamalarda bulundu. Berna Çebi her zaman şampiyonluğa inandığını belirtirken Başkan Ahmet Nur Çebi de zor şartlarda başardıklarını ifade etti.

Süper Lig’in şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş’ta Başkan Ahmet Nur Çebi ve eşi Berna Çebi, siyah-beyazlı kulübün sosyal medya kanalına açıklamalarda bulundu. İlk olarak Berna Çebi konuşurken, şampiyonluğun çekilen bütün cefalara değdiğini belirterek “Şu anda her şey çok güzel. Ahmet Beşiktaş Başkanlığını çok istiyordu ve istediği şeyi yapmakta kararlıdır. Benim her zaman güvenim tamdı. Şampiyon olunacağına da güveniyordum. Bu işi de yaparsa Ahmet yapardı zaten. Pandemi sürecinde Ahmet evdeydi ama ruhu değildi. Sürekli telefondaydı ve her dakika Beşiktaş diyordu. Bu devreyi de o şekilde atlattı” ifadelerini kullandı.

“Allah’a sığındık çünkü iyi niyetliydik”

Seçim zamanında eşi Berna Çebi’nin şampiyonluk konusunda ilk mesajı veren kişi olduğunu söyleyen Ahmet Nur Çebi, “Şampiyonlukla ilgili ilk mesajı o verdi. Hırslıdır ve bunu gösterdi. Bunu başaran futbolcularımız ve hocamız, hocamızın teknik kadrosu. Ümraniye’de çalışan arkadaşlarımız da var. Biz sadece ortamı hazırladık. Burada hakkı olanların haklarını teslim etmemiz lazım. Camia bizlere değer verdi. İnandık, geldik ve şampiyon olacağız dedik. Bunu ilk ve tek söyleyen bendim. Kimse buna inanmadı. Kolay olmadı. Pandemi dönemi, gelir yok, para yok, ağır borçlar var, ağır yükler vardı. Transfer limitlerinin içinde kalma mecburiyetimiz vardı. Bu nedenle bu şampiyonluk çok kıymetli. Bizim 330 milyon, Fenerbahçe’nin 430, Galatasaray’ın 530 milyon TL limiti vardı. Bu limitlerin içine girdik. Getirdiğimiz futbolculara ‘Bu kim’ dediler. ‘Bu kim’ dedikleri arkadaşlar da burada ve gereken cevabı verdi. Biz Allah’a sığındık çünkü iyi niyetliydik. Anadolu takımları çok iyi oynadı. Muhtemelen rekabet daha adil oldu. Lig keyif vermeye başladı. 5 hafta kala kopma gibi bir durum olmadı. Anadolu takımlarıyla da bütçelerimiz daralmaya başladı. Bundan sonra Türkiye Liglerinde herkes bilmeli ki çok tatlı ve güzel rekabetler olacak” ifadelerini kullandı.

“Alkışlayacaklar cümlesini yanlış yere çektiler”

2 kez covid-19’u atlattığını hatırlatan Çebi, “Bu beni çok yordu. 2 kez geçirdim, inşallah 3 olmaz. Allah hastalığa yakalananların da yardımcısı olsun. Yarın federasyon başkanını arayarak rica edeceğim. 19 Mayıs’ta 19.03’te kutlama yapmak istiyoruz. Kutlamalar maalesef pandemi nedeniyle stüdyo ortamında olacak ama hazırlıklarımız var, taraftarlarımızı doyuracağız. Biz hazırlıklarımıza erken başlamıştık. Motorları yine maviliklere süreceğiz” diye konuştu. İhlas Haber Ajansı’na yaptığı “Fatih Terim tabii ki alkışlayacak” açıklamasıyla ilgili de konuşan Çebi, “Tabii ki alkışlayacaklar derken bir camiayı incitmek istemedim. Galatasaray’ın nasıl bir camia olduğunu da söyledim ama başka yerlere çektiler. Bir spor adamı sporculuktan gelmiş, başka ne yapabilir demiştim ama başka yerlere gitmiş bu” açıklamasını yaptı.

Bozhan Memiş
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Halk eğitim bünyesindeki ücretsiz kurslar, şampiyonlar yetiştiriyor Sakarya’nın Hendek ilçesinde faaliyet gösteren Hendek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan atletizm kursları, her yaştan vatandaşı sporla buluştururken, elde edilen ulusal ve uluslararası başarılarla dikkat çekiyor. Hendek Halk Eğitim Merkezi kursları çerçevesinde atletizmin temel branşlarını kapsayan eğitimlerde; sürat, dayanıklılık, koordinasyon ve kuvvet gelişimine yönelik çalışmalar titizlikle uygulanıyor. Özellikle küçük yaş gruplarından itibaren spora yönlendirilen öğrenciler, disiplinli çalışma alışkanlığı kazanarak hem bireysel gelişimlerini artırırken hem de sportif başarıya adım adım ilerliyor. Aykut Duman: "Kurs sonunda e-devlet onaylı sertifika" Kursun işleyişi ve başarı grafiği hakkında bilgi veren antrenör Aykut Duman, "Kurslarımız yaklaşık 200 saat üzerinden yapılmakta. Haftanın 4 günü, günde 3 saat olmak üzere haftada toplam 12 saat düzenliyoruz. Yaşları 12 ile 65 arasında değişen 25 öğrencimiz mevcut. Öğrencilerimiz aldıkları eğitimlerle birçok ulusal ve uluslararası yarışmaya katılarak kürsü başarısı elde ediyor. Çalışmalarımız Halk Eğitim Merkezi bünyesinde olduğu için tamamen ücretsizdir ve kurs sonunda kursiyerlerimiz e-devlet’e yansıyan sertifikalarını alıyorlar. Şu an veteran kategorisinde derece alan bir ağabeyimiz, 11 yaş grubunda Türkiye şampiyonu olan il takımında bir öğrencimiz ve Sapanca’daki yarışlarda üst üste 3 yıl birinci olan 22 yaşında bir sporcumuz var. ’Ben yapabilir miyim’ diyen herkesi kursumuza bekliyoruz" dedi. Zafer Kaya: "Dün 5 kilometre koşanlar bugün 40 kilometre koşuyor" Sporcu Zafer Kaya ise sporun gelişim evrelerine dikkat çekerek, "Burada yağmur çamur demeden gelip koşuyoruz. İnsanların sadece güneşli havalarda değil, her an bize katılmaları için hiçbir sakınca yok. Küçük küçük başlayıp ileride daha büyük hedefler koyan arkadaşlarımız oldu. Dün 5 kilometre koşabiliyorlardı, bugün 30-40 kilometre koşabiliyorlar. Halk Eğitim bünyesinde bir aileyiz. Aykut hocamız da ben de ülkemizi Amerika, Ukrayna, Yunanistan, Rusya ve Japonya gibi ülkelerde temsil eden sporcularız. Biz yapabiliyorsak herkes yapabilir" diye konuştu. Cemre Çelenk: "Başarılarımı hatırladıkça hırslanıyorum" Kursiyerlerden lise öğrencisi Cemre Çelenk de sporun kendisine kattığı motivasyonu şu şekilde özetledi: "Burada ortam çok güzel. Koşarken başarılarımı hatırlıyorum ve daha çok hırslanıyorum. Bir aile ortamımız var, sürekli aktiviteler yapıp iletişim halindeyiz. Sağlığınız ve kendiniz için burayı herkese tavsiye ederim."
Muş Muş’ta kar ve tipi: Mahsur kalan 50 kişi kurtarıldı Muş’ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Hasköy-Mutki kara yolunda mahsur kalan 10 araçtaki 50 kişi, ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı. Muş’ta etkisini artıran kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara neden oldu. Muş’un Hasköy ile Bitlis’in Mutki ilçelerini birbirine bağlayan kara yolunda 10 araç yolda kaldı. Olay, Hasköy-Mutki kara yolunun Kaymakam Çeşmesi mevkiinde meydana geldi. Yoğun kar ve tipi nedeniyle ilerleyemeyen araçlardaki vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Karayolları 113. Şube Şefliği ekipleri sevk edildi. Ekipler, yoğun çalışma sonucu yolu ulaşıma açarak mahsur kalan araçların kurtarılmasını sağladı. Yolun yeniden ulaşıma açılmasıyla birlikte araçlardaki vatandaşlar güvenli şekilde yollarına devam etti. Karayolları 113. Şube Şefliğinde greyder operatörü Ahmet Karagüzel, "Şu anda Muş Hasköy ile Bitlis Mutki yolunun 6. kilometresinde yoğun karla mücadele çalışmalarımız devam ediyor. Nisan ayının ortasında olmamıza rağmen etkili olan kar yağışı nedeniyle yollar kapanıyor. Karayolları ekipleri olarak yollarımızı açık tutmak ve trafiğin aksamaması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Yolda mahsur kalan yaklaşık 10 araç vardı. Hemen müdahale edip yolumuzu trafiğe açarak araçların güvenli şekilde ilerlemesini sağladık" dedi. Yolda mahsur kalanlardan Mutki İkizler Köyü Muhtarı Mutlu Çakır ise "İkizler köyünden Muş’a doğru yola çıktık. Nisan ayının ortasında olmamıza rağmen bölgede hâlâ kar yağışı etkisini sürdürüyor. Buna rağmen ekiplerimiz yolları sürekli açık tutuyor. Her gün düzenli olarak çalışmalar yapılarak herhangi bir aksaklık yaşanmadan ulaşım sağlanıyor. Bu hizmetlerden dolayı devletimize teşekkür ediyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. Görüyorsunuz, doğa şartları ne kadar zor olsa da yollarımız açık tutuluyor. Bu da devletimizin vatandaşına verdiği değerin en güzel göstergesidir" ifadelerini kullandı.
İzmir Çeşme’de üniversite öğrencileri ve personeline KADES ile narkotik eğitimi verildi Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğünce üniversite kampüsünde düzenlenen seminerde, öğrencilere ve okul personeline şiddet ve uyuşturucuyla mücadele konularında eğitim verildi. Toplam 225 kişinin katıldığı etkinlikte, emniyetin önemli uygulamaları ve projeleri tanıtıldı. Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi Kampüsü’nde bilgilendirme etkinliği düzenlendi. İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği personeli tarafından gerçekleştirilen seminerde, katılımcılara KADES uygulamasının kullanımı hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Öğrenci, öğretmen ve çalışanlara yönelik verilen eğitimde katılımcılara broşür dağıtımı da yapıldı. Program çerçevesinde Çeşme Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından uyuşturucuyla mücadele eğitimleri de gerçekleştirildi. Fakülte öğrencilerinden oluşan 150 katılımcıya yönelik, "NARKOGENÇLİK" projesi kapsamında seminer verildi. Eğitimde öğrencilere UYUMA ve NARVAS projeleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Fakültede görevli eğitimciler ve okul personelinden oluşan 75 katılımcıya ise "En İyi Narkotik Polisi, Anne" projesi kapsamında seminer düzenlendi. Bu programda da katılımcılara UYUMA ve NARVAS projeleri tanıtılarak konuyla ilgili broşür dağıtımı sağlandı. Yetkililer, uyuşturucuyla mücadelede farkındalık çalışmalarının aralıksız devam edeceğini ifade etti.