ASAYİŞ - 12 Mayıs 2017 Cuma 13:45

Beşiğinde uyuyan bebeği sopayla öldürdü

A
A
A
Beşiğinde uyuyan bebeği sopayla öldürdü

Kars’ta beşiğinde uyuyan 2 yaşındaki bebeği sopayla vurarak öldüren zanlı yoğun güvenlik tedbirleri altında adliyeye sevk edildi.

Olay, dün Kars merkez Alparslan Mahallesinde öğle saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, beşiğinde uyuyan 2 yaşındaki Ömer Yasin Y., isimli bebek, akrabası olan Z.G.’nin sopalı saldırısına uğradı. Başına sopayla vurulan Ömer Yasin Y., annesi tarafından kaldırıldığı Kars Harakani Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.
Olay sonrası Cinayet Masası ekipleri çalışma başlattı. Yapılan araştırmada bebeğin akrabası olan Z.G., tarafından başına sopayla vurulması neticesinde öldüğü belirlendi. Bunun üzerine düzenlenen operasyonda kendi evinin 15 metre yakınında görülerek kaçmaya çalışan Z.G., kıskıvrak yakalandı. Emniyette sorgulanan Z.G., cinayet suçundan yoğun güvenlik tedbirleri altında adliyeye sevk edildi.

"Bebeğimi kızının ölümünden bizi sorumlu tutan Z.G., öldürdü"

Öte yandan olayla ilgili emniyette ifadesi alınan bebeğin annesi, cinayetin Z. G., tarafından kasten işlendiğini ileri sürdü.

Emniyet tarafından ismi açıklanmayan anne ifadesinde şöyle konuştu:

“Eşim G.Y.’nin kız kardeşi K.G’nin eşi Z.G.’nin 2 yıl önce trafik kazasında kızı Sultan 11 yaşında öldü. Z. G., bu olaydan sonra kızının ölmediğini, öldürüldüğünü iddia ederek eşimi sorumlu tutmaya başladı. Yaklaşık 1 yıldan bu yana eşimi tehdit etmeye başladı. Olay günü Z.G., sabah saat 08.00 sıralarında evimize yalnız olarak geldi. Birlikte kahvaltı yaptık. Kızının ölümünü kast ederek eşim G.Y.’yi yine “kısasa kısas” diyerek tehdit etti. Eşim ile bir süre konuştuktan sonra birlikte çıkarak gittiler. Daha sonra eşim işleri dolayısıyla Ardahan’a gitti. Evde yalnız kaldım, dış kapıyı kapattım ancak kilitlemedim. Saat 13.00 sıralarında dış kapıya yakın koridorda evin içerisinde Z.G.’yi yalnız olarak gördüm. Üzerime saldırdı. Hiçbir şey söylemeden beni darp etmeye başladı. Panikle kendimi evin dışına attım ve koşarak kaçmaya başladım. Eve geri geldiğimde beşiğinde uyumakta olan oğlum Ömer Yasin’in yerde olduğunu ve başının kanadığını gördüm.Komşulardan yardım isteyerek hastaneye götürdük. Hastanede hayatını kaybetti çocuğum. Bebeğimi kızının ölümünden bizi sorumlu tutan Z.G., öldürdü." 

Işık Çapanoğlu
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karaman Elini kıyma makinesine kaptıran kadın için AFAD ve itfaiye seferber oldu Karaman’da çalıştığı etli ekmek fırınında kıyma makinesine kaptırdığı eli bileğinden kopan kadın için AFAD ve itfaiye seferber oldu. Kopan elin çıkarılması için kıyma makine yerinden sökülerek hastaneye götürüldü. Olay, Rauf Denktaş Mahallesi’nde bulunan bir etli ekmek fırınında yaşandı. İddiaya göre, etli ekmek fırınında çalışan Yudum D. (40), kıyma makinesiyle et çekerken bir anlık dalgınlığı sonucu elini kıyma makinesine kaptırdı. Kadının feryat etmesi üzerine diğer çalışanlar hemen makineyi durdurdu ancak Yudum D.’nin sağ eli bileğinden koparak kıyma makinesinin içerisinde kaldı. Eli bileğinden kopan kadın baygınlık geçirirken ihbar üzerine adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı ilk müdahalenin ardından kadın ambulansla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kadının kopan eli ise makineden çıkarılamayarak içinde kaldı. Bunun üzerine fırına AFAD ve itfaiye ekipleri çağrıldı. Fırına gelen AFAD ve itfaiye ekibinin yardımıyla kıyma makinesi yerinden sökülerek içindeki el ile birlikte kadının kaldırıldığı hastaneye götürüldü. Teknik servisin kıyma makinesini açması sonrası kopan el kıyma makinesinin içerisinden çıkarılarak muhafaza altına alındı. Yudum D. hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından organ nakli çantasına konan eliyle birlikte ambulansla Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.
Kayseri Başkan Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin bilimin ve sanatın da merkezi olmasına yönelik büyük gayret gösterirken, yeni dönemde Gezici Bilim Otobüsü, Bilim Şenlikleri ve Bilişim Akademisi gibi önemli projeleri gençlerle buluşturacak. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin bilimin merkezi olmasına yönelik yatırım ve hizmetlerin yeni 5 yılda da süreceğini kaydetti. Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’deki 6 TÜBİTAK destekli Bilim Merkezi’nden birisi olan Kayseri Bilim Merkezi’nin ziyaretçilerine bilimin sırlarına yönelik hizmetler verirken, bilimsel bilgilerin öğretildiği adeta bir okul olarak da görev üstlendiğini vurguladı. Gezici bilim otobüsü, kapı kapı bilimi anlatacak Yeni dönemde de ‘Bilim Merkezi Kapınızda’ sloganı ile Gezici Bilim Otobüsü Projesi’ni hayata geçireceklerini duyuran Büyükkılıç, “Gezici Bilim Otobüsü projemiz başta çocuk ve gençler olmak üzere tüm yaş guruplarına hitap edecek. Kapı kapı gezecek olan Bilim Otobüsü, özellikle öğrencilere deneyler yaptırarak bilime ilgilerini çekmeye çalışacak” diye konuştu. Bilim şenlikleri gerçekleştirilecek Başkan Büyükkılıç, Millet Bahçesi’nde büyük bilim şenlikleri de düzenleyeceklerini vurgulayarak, “Ayrıca Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde TÜBİTAK ile koordineli bilim şenlikleri gerçekleştireceğiz” dedi. Bilişim Akademisi kurulacak Bilişim Akademisi de kuracaklarını hatırlatan Büyükkılıç, “Yine ilimizdeki öğrencilerden başarılı ve ilgili olanlar sınavla seçilerek, bu öğrencilerden oluşan bir bilim akademisi kurulacaktır. Oluşturulacak bilim akademisine, bilim heyeti ile metodolojik çalışmalar yaptırılacaktır” ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak, farklı uygarlıkların beşiği olan Kayseri’de, sanayiye, turizme, sağlığa, eğitime ve gastronomi ile bilime de özel önem vereceklerini, bilime ve bilim severlere katkı sağlamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Sivas Bebeklerde kulaktaki şekil bozukluğunu ameliyatsız yöntemle gidermek mümkün Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Hasan Çetinkaya, bebeklerde ve çocuklarda görülen kulaktaki şekil bozukluğunun ameliyatsız yöntemle düzelebileceğini söyledi. Geleneksel olarak, kulak şekillendirme işlemleri cerrahi müdahale gerektirirken, artık geliştirilen cerrahi olmayan yöntemlerle bebeklerin kulakları şekillendirilebiliyor. Bu yöntemler genellikle bebeklerin ilk aylarında uygulanabiliyor ve bebeklerin kulaklarının doğal şeklini almasına yardımcı oluyor. Kulaklarında şekil bozukluğu olan çocuklar, ileriki yaşlarında sosyal yaşamlarında çeşitli sorunlar yaşayabiliyorlar. Sivas Medicana Hastanesinde görevli Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Hasan Çetinkaya, cerrahi işlem içermeyen kulak şekillendirme tedavisi ile yeni doğan 1-2 aylık bebeklerin kulaklarının şekillendirilmesinin mümkün olduğunu söyledi. Kıkırdak dokuyu istenen şekle sokmak mümkün Kulak şekillendirme tedavisinde yeni doğan bebeklerin kulağına özel bir silikon kalıp ve bantlarla şekil verildiğini söyleyen Çetinkaya, "Bu bant birkaç hafta boyunca takılı kalır. Böylece kulağın kıkırdak dokusu istenen şekle girer. Bebeklerin birinci ayında esnek kulak kıkırdak dokusu henüz sertleşmemişken tedaviye başlandığında çok daha başarılı sonuçlar elde edilebilir. Bu yüzden erken müdahale oldukça önemlidir. Cerrahi yöntem, kulak kıkırdağının kesilerek veya dikilerek yeniden şekillendirildiği bir ameliyattır. Genellikle 5 yaşından büyük çocuklarda yapılır. Cerrahi yöntemin avantajı çoğu zaman kalıcı sonuç sağlamasıdır. Dezavantajları ise anestezi riski, enfeksiyon riski, kanama riski, iz kalması ve sonucun beklentiyi karşılamamasıdır. Cerrahi olmayan yöntem ise kulak kıkırdağına basınç uygulayarak yeniden şekillendirildiği bir yöntemdir. Yeni doğan bebeklerde ilk 1-2 ay içinde yapılır. Cerrahi olmayan yöntemin avantajı ağrısız, güvenli olması ve iz bırakmamasıdır. Dezavantajıysa işlemin erken dönemde yapılması gerekliliğidir. Bebeklerde kulak kıkırdağı doğumdan sonraki ilk 6 hafta süresince olabilecek en esnek yapıdadır. Cerrahi olmayan yöntemde kulak bu süre içinde şekillendirilebilir. Daha sonra kıkırdak sertleşir ve şekillendirme zorlaşır" açıklamalarında bulundu. Özel tasarlanan kapak, 4-6 hafta kulakta kalıyor Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Hasan Çetinkaya, "Cihaz, kulak kıkırdağını istenen şekle getirmek için özel tasarlanmış plastik kapak, çerçeve, kulak memesini sabitleyen bant ve yapıştırıcıdan oluşur. Bebeklerin kulağına uygulanır ve 4-6 hafta boyunca orada kalır. Bu süre içinde kulak kıkırdağı şekillenir. Cihaz çıkarıldığında yeni şeklini korur" dedi.