SPOR - 26 Kasım 2016 Cumartesi 18:27

Beşiktaş Başakşehir maçı geniş özeti ve golleri izle (BJK Başakşehir canlı)

A
A
A
Beşiktaş Başakşehir maçı geniş özeti ve golleri izle (BJK Başakşehir canlı)

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Beşiktaş kendi evinde Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı. Beşiktaş Başakşehir maçı geniş özeti ve golleri izle (BJK Başakşehir canlı)

Beşiktaş ile Medipol Başakşehir arasında oynanan zorlu maçta puanlar paylaşıldı. Zirveyi yakından ilgilendiren kritik maçta ligin ilk ve ikinci sıradaki takımlarının yeri değişmedi. Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Beşiktaş, Medipol Başakşehir'i konuk etti. Maç 1-1 eşitlikle sona erdi.

Cengiz gole koştu
Başakşehir ilk 15 dakika boyunca Beşiktaş'a alan bırakmadı ve top siyah-beyazlı takımdayken önde basarak pas yapılmasına engel oldu. Takım boyununu kısa tutan Abdullah Avcı'nın öğrencileri, kısa paslarla Beşiktaş yarı sahasında Cengiz Ünder ve Visca'nın savunma arkasına yaptığı koşularla etkili olmaya çalıştı. Nitekim 21. dakikada Cenk'in rakip ceza alanında kaybettiği topla hızlı çıkan Başakşehir'de Cengiz Ünder yaklaşık 100 metreye yakın depar attığı koşu sonrası Visca'nın asistiyle meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

Baskıyı kırdı
Kalesinde gol gördükten sonra yine kendi kalesinde iki net tehlike atlatan Beşiktaş, ilk devrenin son 10 dakikasında rakibin baskısını kırdı. Özellikle sağ kanatta Quaresma etkili olmaya çalışırken, son paslarda sıkıntı yaşayan siyah-beyazlı futbolcular skora denge getiremedi. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0'lık skorla Medipol Başakşehir'in üstünlüğü ile sona erdi.

Cevap gecikmedi
İkinci devreye Gökhan İnler'in yerine Tolgay Arslan'ı oyuna alarak başlayan Beşiktaş, aradığı golü 51'de buldu. Son haftaların formda asist ustası Quaresma'nın kullandığı kornerde Marcelo ön direkte topu şık bir kafa vuruşuyla filelere gönderdi. Oyuna ikinci yarıda tamamiyle denge gelirken, Abdullah Avcı ve ekibi topun kontrolünü Beşiktaş'a bıraktı. Siyah-beyazlıların hatalarını bekleyen turuncu-lacivertli futbolcular baskıyla kazandıkları toplarla etkili olmaya çalıştı. 70'de Quaresma etkili bir serbest vuruş kullandı ancak volkan Babacan Portekizli'ye geçit vermedi. Karşılaşmada başka gol olmazken mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi. Beşiktaş evinde oynadığı Galatasaray maçının ardından ligde ilk kez puan kaybı yaşadı.
Zirvenin kritik maçının eşitlikle bitmesinin ardından Beşiktaş puanını 28'e çıkardı ve ikinci sıradaki yerini korudu. Turuncu-lacivertli ekip ise 30 puanla zirveyi sağlama aldı. 

Beşiktaş Başakşehir maçı geniş özeti ve golleri izle (BJK Başakşehir canlı)

MAÇTAN DAKİKALAR

11. dakikada Mahmut’un savunmanın arkasına attığı topla ceza sahası içi sağ çaprazda buluşan Cengiz’in vuruşunda kaleci Fabri’den dönen topu iyi takip Mehmet Batdal’ın sert vuruşunda savunma meşin yuvarlağı kornere çeldi.

16. dakikada Oğuzhan’ın sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada Atiba’nin gelişine vuruşunda top auta çıktı.

21. dakikada Edin Visca’nin sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada sol çaprazda Cengiz’in gelişine vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Fabri’nin solundan ağlarla buluştu. 0-1

31. dakikada Emre’nin sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda penaltı noktasında Mehmet Batdal’ın gelişine vuruşunda meşin yuvarlak üsten auta çıktı.

34. dakikada Querasma’nın sağ kanattan son çizgiye inerek ceza sahası içine yaptığı ortada Cenk Tosun’un kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.

37. dakikada ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Cengiz’in ortasında arka direkte Edin Visca’nin gelişine sert vuruşunda araya giren Atınç topu uzaklaştırdı.

51. dakikada Querasma’nın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda altıpas içinde topa iyi yükselen Marcelo’nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-1

70. dakikada Querasma’nın ceza yayı önünden kullandığı serbest vuruşta kaleci Volkan Babacan son anda kornere çeldi.

77. dakikada Querasma’nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde Marcelo’nun kafa vuruşunda top üsten auta çıktı.

81. dakikada Cengiz’in ara pasında topla buluşan Mossoro ceza sahası içine girdiğinde kaleci Fabri topu tokatladı. Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Edin Visca’nin gelişine vuruşunda top üsten auta çıktı.

Stat: Vodafone Arena

Hakemler: Cüneyt Çakır xx, Bahattin Duran xx, Tarık Ongun xx

Beşiktaş: Fabri x, Berck xx, Marcelo xx, Atınç x, Adriano xx (Gökhan Gönül dk. 82 ?), Querasma xx, Atiba xx, Gökhan İnler x (Tolgay dk. 46 x), Cenk Tosun xx, Oğuzhan xx, Abubakar xx (Olcay dk. 83 x)

Yedekler: Tolga, Ömer, Necip, Kerim

Teknik Direktör: Şenol Güneş

Medipol Başakşehir: Volkan Babacan xx, Uğur xx, Yalçın xx, Epureanu xx, Ferhat xx (Eren dk. 57 x), Mahmut xx, Emre x (Attamah dk. 39 x), Edin Visca xx, Cengiz xx, Mossoro xx, Mehmet Batdal xx (Mustafa dk. 87 ?)

Yedekler: Ufuk, Doka, Bekir, Napolenoi

Teknik Direktör: Abdullah Avcı

Goller: Cengiz (dk. 21) (Medipol Başakşehir), Marcelo (dk. 51) (Medipol Başakşehir)

Sarı kartlar: Cengiz (Medipol Başakşehir), Adriano, Beck (Beşiktaş)

Beşiktaş Başakşehir maçı geniş özeti ve golleri izle (BJK Başakşehir canlı)

BEŞİKTAŞ BAŞAKŞEHİR MAÇI GENİŞ ÖZETİ VE GOLLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

MAÇ İLE İLGİLİ DETAYLAR:

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında iki namağlup takım Beşiktaş ile Medipol Başakşehir, bu akşam Vodafone Arena'da karşı karşıya gelecek. Siyah-beyazlı ekip, bu sezon ligde yaptığı 11 karşılaşmada 8 galibiyet ve 3 beraberlik alırken, Medipol Başakşehir ise rakiplerini 9 kez yenip, 2 maçtan beraberlikle ayrıldı.

Ligde 27 puanla ikinci sırada bulunan Beşiktaş, rakibini mağlup ederek liderlik koltuğuna oturmayı hedefleyecek - Vodafone Arena'ya 29 puanla lider olarak çıkacak Medipol Başakşehir, rakibinden puan veya puanlar alarak zirvedeki yerini korumaya çalışacak.            

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Datça Yat Limanı, 2025 yazında bin 699 tekneyi ağırladı Muğla’nın Datça ilçesinde bulunan yat limanı her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşların duraklarından biri haline gelirken, yaz sezonu boyunca limana bin 699 tekne yanaştı. 2025 yaz sezonunda Datça Yat Limanı, yoğun deniz trafiğine sahne oldu. Yaz sezonu boyunca limana toplam bin 699 teknenin giriş ve çıkış yaptığı kaydedildi. Datça Yat Limanı’nı kullanan teknelerin büyük bölümünü yerli ve yabancı bayraklı yatlar oluşturdu. Özellikle Ege ve Akdeniz rotasında seyreden yatların Datça’yı tercih etmesi, yaz aylarında limandaki hareketliliği önemli ölçüde artırdı. Öte yandan Datça’nın deniz ulaşımına yönelik devam eden ve planlanan projelerin de yat limanına olan ilgiyi artırdığı belirtildi. Yeni Sömbeki (Simi) - Datça feribot hattına ilişkin çalışmaların sürdüğü ve sürecin Datça Kaymakamlığı tarafından yakından takip edildiği öğrenilirken, ayrıca İstanköy (Kos) - Datça feribot seferlerinin de yılbaşından sonra başlatılmasının planlandığı bildirildi. Öte yandan geçtiğimiz Kasım ayı itibarıyla Datça Liman Başkanlığı görevini devralan Cengiz Kelepçe, Datça Liman Başkanlığı’nda yenilenme hedefiyle çalışmalara başlandığını belirterek, öncelikli ihtiyaçlardan birinin hizmet binası olduğunu ifade etti. Konuya ilişkin Milli Emlak Müdürlüğü ile görüşmeler yapıldığını kaydeden Kelepçe, sürecin olumlu ilerlediğini belirterek, yeni bina çalışmasının hayata geçmesi halinde lojman planlamasının da gündemde olduğunu söyledi. Datça’nın deniz ulaşımı açısından önemli projelerin de takip edildiğini ifade eden Kelepçe, Sömbeki (Simi) ile Datça arasında planlanan feribot hattına ilişkin çalışmaların Datça Kaymakamlığı tarafından yakından izlendiğini aktardı. Ayrıca İstanköy (Kos) – Datça feribot seferlerinin de yılbaşından sonra başlamasının planlandığını belirtti. Datça’nın denizcilik potansiyelini daha da artırmak için çalışacaklarını vurgulayan Kelepçe, Datça Liman Başkanlığı’nın tekneler için daha fazla tercih edilen bir uğrak noktası haline gelmesi, özellikle büyük teknelerin bölgeye yönelmesi adına gerekli katkıyı sunmaya devam edeceklerini ifade etti.
İstanbul Acıbadem, TotalEnergies AFCON 2025’in resmi sağlık tedarikçisi oldu Acıbadem Sağlık Grubu, Afrika’nın en prestijli futbol organizasyonu olan TotalEnergies Afrika Uluslar Kupası 2025’in (AFCON 2025) resmi sağlık tedarikçisi oldu. Afrika Uluslar Kupası’nın 35.’si 21 Aralık 2025 - 18 Ocak 2026 tarihleri arasında Fas’ta düzenleniyor. Toplam 24 milli takımın şampiyonluk için mücadele edeceği turnuvada karşılaşmalar, 6 şehirde yer alan 9 stadyumda oynanıyor. AFCON 2025’in dünya genelinde milyonlarca futbolseverin ilgisini çekmesi beklenirken; organizasyon sportif rekabetin yanı sıra küresel etkisiyle de öne çıkıyor. Uluslararası standartlarda sporcu sağlığı desteği Sporcu sağlığı alanındaki özellikli hizmetleriyle tanınan ve Türkiye’nin ilk ve tek FIFA akreditasyona sahip Sporcu Sağlığı Merkezi’ni bünyesinde barındıran Acıbadem Sağlık Grubu, AFCON 2025 boyunca sağlık hizmeti desteği sunacak. Anlaşma kapsamında, turnuva sırasında sakatlanan ve tedavisine Türkiye’de devam etmeyi tercih eden sporcuların tıbbi tedavilerinden de Acıbadem sorumlu olacak. Sporcular, Acıbadem’in ileri tıbbi altyapısından ve uluslararası standartlarda sunulan sağlık hizmetlerinden faydalanacak. Küresel spor organizasyonlarının güçlü sağlık partneri Büyük uluslararası spor organizasyonlarındaki güçlü deneyimiyle Acıbadem Sağlık Grubu, AFCON 2025 işbirliğiyle sporcu sağlığı alanındaki uzmanlığını küresel ölçekte bir kez daha sergilemeyi ve Afrika futbolunun gelişimine katkı sunmayı hedefliyor. İşbirliği anlaşması; Fas’ın Rabat kentinde, CAF Genel Sekreteri Veron Mosengo-Omba ile Acıbadem Sağlık Grubu Spor Sponsorlukları Koordinatörü Doç. Dr. Çağrı İlk arasında imzalandı.
Antalya Konyaaltı’nda sıfır atık seferberliği Konyaaltı Belediyesi ekipleri, Akdeniz Üniversitesi içerisinde faaliyet gösteren esnafı ziyaret ederek geri dönüşüm konusunda bilgilendirme yaptı. Bilgilendirmenin yanı sıra esnafa geri dönüşüm kutuları bırakıldı. Konyaaltı Belediyesi, iklim ve çevre dostu çalışmalarını sürdürüyor. Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan’ın göreve geldiği günden bu yana göstermiş olduğu hassasiyetle çalışmalarına yön veren Konyaaltı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri, Akdeniz Üniversitesi içerisinde faaliyet gösteren esnafla bir araya geldi. Esnafa ve üniversite öğrencilerine sıfır atık ve geri dönüşüm konularında bilgilendirme yapan ekipler, kafe ve restoranlara geri dönüşüm kutuları bıraktı. Konyaaltı Belediyesi yetkilileri yapılan çalışma ile ambalaj atıklarının kaynağında doğru ayrıştırılması ve toplanması konularında bilgilendirme yaparak farkındalık sağladıklarını aktardı. Kotan: "Amacımız geleceğe temiz bir dünya bırakmak" Çevre duyarlılığı konusunda halkın bilinçlenmesinin son derece önemli olduğuna dikkat çeken Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, "İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüzün, Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğrencileriyle birlikte yaptığı bu çalışma çok anlamlı. Çalışmayla bir yandan öğrencilere bir yandan da esnafa farkındalık sağlamış olduk. Ekiplerimiz eğitim ve farkındalık çalışmalarını ara vermeden sürdürüyorlar. Biliyorsunuz ki geçtiğimiz günlerde Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planımızın (SECAP) ilk toplantısını gerçekleştirdik. Çevreyi ve geleceği düşünen çalışmalarımıza var gücümüzle devam ediyoruz. Amacımız geleceğe temiz bir dünya bırakmak" diye konuştu.
Bursa İnegöl Belediyesi’nde kış hazırlıkları tamam Kış mevsimiyle beraber İnegöl Belediyesi kar yağışlarına karşı hazırlıklarını tamamladı. Karla mücadele çalışmaları için toplamda 126 personel ile 30 iş makinesi ve araç görev alacak. Kış mevsimiyle berber İnegöl Belediyesi de kar yağışına karı hazırlıklarını tamamlayarak karla mücadele çalışmaları için bekleyişe geçti. Henüz şehirde kar yağışı olmasa da tüm hazırlıklarını tamamlayan İnegöl Belediyesi’nde, 3 müdürlük karla mücadele çalışmalarında aktif rol oynayacak. Toplamda ise 126 personel ile 30 iş makinesi ve araç bu çalışmalarda kullanılacak. Bereketli bir kış mevsimi diliyoruz Belediye Başkanı Alper Taban, karla mücadele çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Taban, "Bu yıl her zamankinden daha büyük bir heyecanla kar yağışını bekliyoruz. Ülkemizde ne yazık ki her geçen yıl kuraklık derinleşiyor. Bursa’da yazın son döneminde su kesintilerinin yaşandığı günler oldu. Önümüzdeki yıllarda benzer sorunların yaşanmaması adına kış mevsiminin bereketli geçmesi, kar yağışının bol olması en büyük temennimiz" dedi. 126 personel sahada olacak Bereketli bir kış dönemi geçirirken hayatın normal akışının da devam etmesi, özellikle ulaşımda aksamalar olmaması adına birtakım tedbirler almak gerektiğine dikkat çeken Başkan Taban, "Bereketli ve aynı zamanda huzurlu bir kış dönemi geçirmeyi arzu ediyoruz. Bu kapsamda karla mücadele için de hazırlıklarımızı tamamladık. Fen İşleri Müdürlüğümüzün öncülüğünde Park Bahçeler ve Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün de destekleriyle bu çalışmaları koordine edeceğiz. Fen İşleri Müdürlüğümüz; 111 kişilik bir kadro ile merkez ve kırsal mahalle yollarının devamlı trafiğe açık kalacak şekilde temizlenmesi çalışmalarını sürdürecek. Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüklerimiz de 15 personel takviyesi ile özellikle şehir merkezinde tuzlama ve kaldırımların temizlenmesi gibi çalışmaları yapacaklar. Toplamda 126 personelimiz sahada olacak" dedi. 30 araç ve ekipman hazır Karla mücadele çalışmaları için araç ve ekipmanların da hazır hale getirildiğini ifade eden Başkan Taban, "Karla mücadele çalışmaları için; 4 adet otomatik tuzlama ve küreme kamyonu, 3 adet küreme kamyonu, 1 adet otomatik tuzlama kamyonet, 1 adet otomatik tuzlama transiti, 2 adet manuel tuzlama transit, 2 adet greyder, 2 adet yükleyici, 11 adet kepçe ve 4 adet manuel tuzlama aracı ile sahada olacağız. Toplamda 30 aracımız kış mevsimi boyunca karla mücadele çalışmaları için hazır durumda olacak" diye konuştu. 12 ayrı bölge oluşturuldu Karla mücadele çalışmaları öncesi Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yapılan iş birliği ve tamamlanan hazırlıklardan bahseden Alper Taban, "Karla mücadele çalışmaları 12 ayrı bölge şeklinde planlandı. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kırsal mahalleleri bölgelere ayırdık. 6 bölgeden İnegöl Belediyesi, 6 bölgeden de Bursa Büyükşehir Belediyesi sorumlu olacak" açıklamalarında bulundu. 1650 ton malzeme hazırlığı yapılıyor Öte yandan, Fen İşleri Müdürlüğü’nün yollarda tuzlama ve kumlama çalışmaları için de 1300 ton kaba kum ile 350 ton saf tuz hazırlığı yaptığı kaydedildi.