EĞİTİM - 20 Nisan 2018 Cuma 11:33

Beşiktaş Uğur Lisesinin kardeşlik eli Harran’a uzandı

A
A
A
Beşiktaş Uğur Lisesinin kardeşlik eli Harran’a uzandı

İki yıldır gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesiyle Anadolu’daki okullara kardeşlik eli uzatan Beşiktaş Uğur Lisesi, bu defa Şanlıurfa’nın Harran ilçesindeki öğrencileri ziyaret edip, hediyeler dağıttı.

Geçen yıl Adıyaman’ın Sincik ilçesinde okuyan bin 500 öğrenciye “Kardeşlik Eli Projesi” kapsamında kırtasiye malzemesiyle çanta hediye eden Beşiktaş Uğur Lisesi, bu yıl kardeşlik elini Şanlıurfa’nın Harran ilçesine uzattı. İstanbul’dan gelerek sabah saatlerinde Harran Cumhuriyet İlkokuluna giden okul yöneticileri ve öğrenciler, "Kardeşlik Eli Projesi" ile bin öğrenciye kırtasiye malzemeleri hediye etti. Çantalarını alan öğrencilerin yaşadığı mutluluk ise yüzlerine yansıdı.


Beşiktaş Uğur Lisesi Matematik Öğretmeni Gökmen Ay yaptığı açıklamada, "Her yıl ülkemizin farklı coğrafyalarında okullar seçerek bu okulları ziyaret ediyoruz. Bizim buradaki amacımız Beşiktaş’ta eğitim gören öğrencilerin, farklı yerlerde eğitim gören öğrencilerle bir araya gelmesidir. Amacımız onların hayata bakış açılarına şahit olmaları, onlarla dostluk kurmaları, iletişime girmeleri ve belki de ileride başka mecralarda bir araya gelip bu küçük mutlu anıları hatırlamaları, Türkiye’nin farkı coğrafyalarında yetişen çocukların bir araya gelip birbirlerinin hayatları hakkında fikir sahibi olmalarıdır" dedi.


Beşiktaş Uğur Lisesi Müdür Yardımcısı Enes Özer ise "Biz Beşiktaş Uğur Lisesi olarak 3 yıldır ’Kardeşlik Eli Projesi’ kapsamında Türkiye’nin farklı coğrafyalarındaki kardeşlerimizle beraber okulumuzdaki öğrencilerle buluşmaya, bir dostluk eli uzatmayı çalışıyoruz. Projeyle kardeşlerimize mektup yazıyoruz, hediyeler gönderiyoruz. Kurduğumuz bağları sabitlemeye çalışıyoruz. Bu bağ ile beraber İstanbul’daki çocuklarımızın doğudaki ya da farklı bölgelerdeki kültürleri görmelerini istiyoruz" diye konuştu.


Harranlı minikler, Beşiktaş Uğur Lisesinden gelen misafirlere gösteri düzenledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu 2024 yılının ilk off-road yarışları Ordu’da yapıldı Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Oksijen Off-Road Kulübü iş birliğinde 2024 yılının ilk yarışı olan ‘Ordu Oksijen Off Road Festivali’ Altınordu ilçesi Melet Irmağı Kültür Otağı Mevkiinde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde şehre her gün yeni bir faaliyet, yeni bir etkinlik, yeni bir dinamizm kazandıran Büyükşehir Belediyesi, adrenalin tutkunlarını bir araya getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda da off-road festivalleri düzenlenen Ordu, 2024 yılının ilk yarışı olan ‘Ordu Oksijen Off Road Festivali 2024’e ev sahipliği yaptı. 2024 yılının ilk yarışı olma özelliği taşıyan yarışlar 2 gün sürdü. İlk gün Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde tanıtım gerçekleştirilen festivalin ikinci gününde araçlar sahne aldı. Altınordu ilçesi Melet Irmağı kenarında düzenlenen ve 100 aracın katılım sağladığı müsabakada araçlar çeşitli engellerle zorlaştırılmış ağır parkurlarda kıyasıya mücadele etti. Motor gücüne göre farklı kategorilerde yarışan sporcular zorlu parkuru en hızlı ve hatasız şekilde tamamlamaya çalıştı. Yarışmacılar parkurda zaman zaman zorlu anlar yaşadı. Renkli görüntülere de sahne olan festivale vatandaşların ilgisi de yoğun oldu. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Oksijen Off Road Kulübü iş birliğinde 2024 yılının ilk yarışı olan ‘Ordu Oksijen Off Road Festivali’nde dereceye giren pilotlara çeşitli ödüller verildi. Ödül töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, Ordu’nun Off-Road ile anılacak bir şehir olacağını söyledi. Başkan Vekili Tezcan, şöyle konuştu: “Güzel bir yarışın sonuna geldik. Adrenalin tutkunları ile güzel bir yarış gerçekleştirildi. Kazasız belasız güzel bir yarışma oldu. Burası sizin yuvanız. Artık Ordu off-road sporu ile bütünleşti. Burada devamlı bir parkurunuz var. Dün olduğu gibi her zaman yanınızdayız. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler, daima sizin yanınızda ve sizleri destekliyor. Artık bu yarışlar Ordu’da gelenekselleşecek. Ordu denilince off-roadta bütün dünya bizleri tanıyacak” dedi.