SPOR - 22 Aralık 2020 Salı 17:45

Beşiktaş'tan, TFF'nin hükmen mağlubiyet kararına tepki

A
A
A
Beşiktaş'tan, TFF'nin hükmen mağlubiyet kararına tepki

Beşiktaş Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) ligin ikinci yarısından itibaren korona virüs vakaları nedeniyle maça çıkamayan kulüplerin hükmen mağlup sayılmasına yönelik aldığı karara tepki gösterdi.

Dün TFF tarafından ligin ikinci yarısını kapsayan statü ve talimatlarda değişiklik yapıldığı açıklanmıştı. Bu doğrultuda korona virüs vakaları nedeniyle maça çıkamayan kulüplerin hükmen mağlup sayılacağı belirtilerek, talimatnameye göre minimum 9 kişi ile sahaya çıkılabileceği aktarılmıştı.

Beşiktaş Kulübü de resmi sitesinden TFF'nin almış olduğu bu kararı yanlış bulduklarına ilişkin bir mesaj yayımladı.

Siyah-beyazlılar, hükmen mağlubiyet kararının maddi ve manevi zararlara sebep olacağını vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye Futbol Federasyonu’nun, 21 Aralık 2020 tarihinde resmi internet sitesi aracılığıyla ilan ettiği, sezonun ikinci yarısında uygulanacak statü ve talimatlarda yer alan hükmen mağlubiyet uygulamasının, sporun ruhundaki yarışma ve yarışarak kaybetmek ve kazanmak ilkesine aykırı olduğunu düşünüyoruz.

Federasyonumuzun, Covid-19 salgınının olumsuz etkilerini göz önünde bulundurarak statü ve talimatlarda yapmış olduğu değişiklikler, her ne kadar kulüplere birtakım kolaylıklar sağlıyor olsa da bir kulübün Covid-19 nedeniyle sahaya minimum 9 futbolcuyla çıkamayarak hükmen mağlup sayılacak olması, vicdanlara sığmayacak ve telafisi mümkün olmayan maddi ve manevi zararlara sebebiyet verecektir.

Türkiye Futbol Federasyonu’nu almış oldukları bu kararı yeniden gözden geçirmeye davet ediyoruz."

Beşiktaş'tan, TFF'nin hükmen mağlubiyet kararına tepki

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Büyükşehirden Manisalı çiftçilere sulama desteği Manisa Büyükşehir Belediyesi, yaz sezonu yaklaşırken Manisalı çiftçilerin ürünlerini daha rahat sulamasını sağlayacak projeleri birer birer hayata geçiriyor. Bu kapsamda, Demirci ilçesinde 2 adet, Kırkağaç ve Gördes ilçelerinde ise 1’er adet 100 ton kapasiteye sahip tarımsal sulama havuzunun yapımı tamamlandı. Saruhanlı ilçesinin Nuriye Mahallesi’nde de 1 adet 200 ton kapasiteli tarımsal sulama deposunun yapımına devam ediliyor. Zengin tarımsal ürün çeşitliliğine sahip Manisa’da yaz sezonu yaklaşırken yoğun bir çalışma temposu başlıyor. Manisalı çiftçiler tarafından il genelinde üzümden günebakana, zeytinden tütüne, kavundan kiraza varana kadar çeşitli tarımsal ürünler yoğun bir şekilde yetiştirilip iç ve dış pazarda müşterilerin beğenisine sunuluyor. Bu nedenle verimli toprakların üstünde yer alan Manisa için su, vazgeçilmez bir ihtiyaç halini alıyor. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı da 4 ilçede tarımsal sulama havuzunun ve deposunun yapılması için harekete geçmişti. Bu kapsamda Demirci ilçesinin Boyacık ve Durhasan mahallerine, Kırkağaç’ın Kuyucak mahallesine ve Gördes’in Börez mahallesine 1’er adet 100 ton kapasiteli tarımsal sulama havuzunun yapımı tamamlandı. Toplamda 4 adet tarımsal sulama havuzunun yapımının bitirilmesinin yanı sıra Saruhanlı ilçesinin Nuriye Mahallesi’nde inşaatına devam edilen 1 adet 200 ton kapasiteli tarımsal sulama deposunun da çalışmalar tamamlandıktan sonra hizmete alınacağı belirtildi. “Kırkağaç’ta 10 tonluk taral doldurma tesisi hizmet verecek” Kırkağaç’ın Sakarlı mahallesinde de 10 tonluk taral doldurma tesisi faaliyete alındı. Sakarlı mahalle sakinleri tesisin sezona yetişmesinden çok memnun kaldıklarını belirterek yapılan hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, üreticilerin ihtiyaç duyduğu çalışmaları bir bir hayata geçiriyor. Bu kapsamda Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekiplerince, Kırkağaç ilçesine bağlı Sakarlı Mahallesi’nde 10 ton kapasiteli taral doldurma tesisi yapılarak, üreticilerin kullanımına sunuldu. Tarımsal üretimde ilaçlama faaliyetlerinin ürünün sağlıklı bir şekilde gelişmesi için oldukça önemli olduğu belirtilirken, üreticilerin ilaçlama yapacakları zaman, makineleri için gerekli olan suyu kurulan taral doldurma tesisinden ücretsiz olarak doldurup tarlalarına ulaştırabilecekleri ifade edildi. Mahalle sakinleri tesisin sezona yetişmesinden memnuniyet duyduklarını belirtirken Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
Manisa Görme engelli kursiyerin el işi ürünleri hayranlık uyandırdı Akgedik Hanımlar Lokali ve Meslek Edindirme Kursunda El sanatları kursuna katılan 47 yaşındaki görme engelli kursiyer Memnune Gül, birbirinden güzel el işleri yapıyor. Akgedik Hanımlar Lokali ve Meslek Edindirme Kursu’nda kursiyerler, Yunusemre İlçe Halk Eğitim Merkezinden öğretmenler eşliğinde birçok alanda eğitim görüyor. Lokalde eğitim görenlerden 47 yaşındaki görme engelli kursiyer Memnune Gül, katıldığı el sanatları kursunda el emeği göz nuru takılar tasarlıyor, el işi yapıyor. Kursun kendisine çok şey kattığını belirten Gül, “28 yaşından sonra göz rahatsızlığımın ilerlemesi sonucu görme kaybı oldu. O günden beridir görme sorunu yaşıyorum. Akgedik Hanımlar Lokaline Eylül başında başladım. Hocalarımız çok iyi anlayışlı. Çalışanlarımız bana karşı çok iyi davranıyor. Burada Kur’an-ı Kerim okuma kursu, takı tasarım, el sanatları kursuna katılıyorum. Kurs hocalarının bana davranışları iyi oldukları sürece ürettiğim eserleri daha iyi yapabileceğime inanıyorum” dedi. Kursun El Sanatları Öğretmeni Nevin Akçor, görme engelli kursiyerin herkese örnek olduğunu söyledi. Azmin, başarının engel tanımadığını ifade eden Akçor, “Memnune çok başarılı. Ben ona yapamazsın dediğim şeyleri ilk anlattığım andan itibaren başardı. Birçok ürünü kendisinin yaptıkları ürünler.” diye konuştu. Lokal Sorumlusu Ayşegül Uygur ise, “Renkleri bile kendisine tarif ettiğimizde şaşırmadan ayırabiliyor. Çok güler yüzlü sevecen birisi. Sabahtan Kur’an-ı Kerim okuma kursuna geliyor. Öğleden sonrada el sanatları kursuna katılıyor. Diyaloğumuz çok iyi. Çok başarılı bir kursiyer” şeklinde konuştu.