KENT HABERLERİ - 24 Şubat 2013 Pazar 13:58

Beylikdüzü müziğe doydu

A
A
A
Beylikdüzü müziğe doydu

Eda-Metin Özülkü çiftli şarkılarını Beylikdüzü halkı için söyledi. Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki konserde sanatçıların hayranları salonu doldurdu.

İSTANBUL


Türk Pop Müziği’nin sevilen sesleri Eda-Metin Özülkü çifti, unutulmaz bir konser için Beylikdüzü’ne geldi. Beylikdüzü Kültür Merkezi’ndeki konsere hayranları da büyük ilgi gösterdi. Eda Metin Özülkü çifti kendi bestelerinin yanında; sevilen diğer şarkıları da büyük bir ustalıkla icra etti. Şarkılarını seslendirirken, müzikseverler de Ede-Metin Özülkü çiftine eşlik etti.

ANILARINI DA PAYLAŞTILAR
Ünlü besteci Metin Özülkü, ev yaşantısı ile ilgili bazı anılarını hayranlarıyla paylaşırken, sahnedeki eşi Eda Özülkü’ye espirilerle takıldı, sonra da gönlünü almak için iltifatlarda bulundu. Beylikdüzü’nü çok beğendiklerini dile getiren Eda-Metin Özülkü çifti, yeniden Beylikdüzü’ne gelmekten mutlu olacaklarını dile getirdi.

Konser sonunda ise Beylikdüzü Belediye Başkan Danışmanı Av. Ercan Ay sahneye çıkarak, Türkiye’nin iki önemli örnek sanatçısını Beylikdüzü’nde görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un selamını ünlü sanatçılara ve seyirciye ileten Başkan Danışmanı Ay, Beylikdüzü halkının sanata büyük önem verdiğini ifade ederek, müzikseverlerden kendilerini de alkışlamalarını istedi. Belediyeciliğin sadece alt yapı, yol yapmak olmadığını belirten Ay, sanat ve kültürel çalışmalara da yer vermenin yerel yönetimlerin görevi olduğunu ifade etti. Beylikdüzü Belediyesi olarak, Başkan Uzun’un bu olguyu çok iyi bildiğini ve kültür-sanat çalışmalarını da en üst seviyede tutmaya çalıştığını belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da çiftçiler don nöbetinde Erzincan’da hava sıcaklıklarının gece saatlerinde eksi derecelere kadar düşmesi, çiçeklenme dönemindeki meyve ağaçlarını tehdit ediyor. Don riskine karşı önlem alan çiftçiler, bahçelerinde ateş yakarak ürünlerini korumaya çalışıyor. Baharın gelişiyle birlikte kayısı başta olmak üzere elma, kiraz ve diğer meyve ağaçlarının çiçek açtığı kentte, ani sıcaklık düşüşleri üreticileri endişelendiriyor. Gece boyunca bahçelerinde nöbet tutan çiftçiler, farklı noktalarda kontrollü ateşler yakarak oluşan ısı ve duman sayesinde ağaçların zarar görmesini önlemeye çalışıyor. Merkeze bağlı Akyazı Mahallesi’nde üretim yapan Ramazan Beydili, geniş arazilerde farklı meyve türleri yetiştirdiklerini söyledi. İklim değişikliklerinin üretimi zorlaştırdığını belirten Beydili, ağaçların erken çiçek açmasının don riskini artırdığını ifade etti. Geçen yıl olumsuz hava koşulları nedeniyle istedikleri verimi alamadıklarını dile getiren Beydili, "Bu yıl daha iyi bir hasat bekliyoruz. Dona karşı bahçemizde tütsü şeklinde ateşler yakarak önlem almaya çalışıyoruz." dedi. İlkokul öğrencisi Yusuf Kerem Demirol da babasına destek olmak için bahçeye geldiğini anlatarak, geçen yıl yaşanan don nedeniyle kayısı alamadıklarını söyledi. Bu yıl aynı durumu yaşamamak için gece ateş yakarak ağaçları korumaya çalıştıklarını belirten Demirol, iyi bir hasat umut ettiklerini kaydetti.