KENT HABERLERİ - 23 Eylül 2016 Cuma 15:57

Bitlis Belediyesi 'e-belediyecilik' sistemine geçti

A
A
A
Bitlis Belediyesi 'e-belediyecilik' sistemine geçti

Bitlis Belediyesi, Webmos'un geliştirdiği ve çağın gereklerinden birisi olan ‘e-belediyecilik’ sistemine geçti.

Çağa ayak uydurmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Bitlis Belediyesi, bu kapsamda Webmos'un geliştirdiği ‘e-belediyecilik’ sistemine geçiş yaparak vatandaşlara büyük kolaylık sağladı. Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Bitlis Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan, Bitlis halkına söz verdikleri bir hizmeti daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bitlis halkı bundan böyle www.bitlis.bel.tr adresi üzerinden e-belediye sistemine giriş yaparak su, emlak, ÇTV ve kira bedeli, arsa rayiç bedelleri, bina aşınma oranları, çevre temizlik tarifeleri gibi pek çok bilgiye erişip, işlem yapabildiği gibi, şahsi talep ve önerilerini de Bitlis Belediyesi’ne iletebilme imkanına kavuştu. Çağımızın gerektirdiği teknolojik imkanları kullanarak, vatandaşımıza hizmetin en güzelini, en kalitelisini ve en kolayını sunmak gayesiyle çıktığımız yolda bugün önemli bir yol kat ettik. Bu anlamda vatandaşlarımızın belediyelerine en kolay şekilde ulaşabilmeleri, daha iyi hizmet alabilmeleri ve başta ödemeler olmak üzere belediye ile ilgili her türlü iş ve işlemlerine internet ortamında ulaşabilecekleri e-belediye uygulamasına geçtik ve Bitlis halkına söz verdiğimiz gibi e-belediyecilik sistemini kullanıma sunduk. Bu anlamda e-belediyecilik sisteminin ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Sisteme yönelik bilgiler de veren Eş Başkan Olan, “Artık gerek ilimizde, gerekse başka illerde yaşayan hemşerilerimiz emlak, ÇTV ve kira bedelleri gibi hizmetlerimize internet üzerinden ulaşarak işlem yapma imkanına kavuştu. Pek çok ödemelerin kredi kartı ile yapılabildiği günümüzde vatandaşlarımızın belediye ile ilgili birçok işlemlerini yapmak için artık evlerinden ya da çalıştıkları mekanlardan çıkmalarına gerek kalmadı. 7/24 günün her saati belediyemizin resmi internet sitesi www.bitlis.bel.tr adresinde yer alan ‘e-belediye’ butonundan giriş yaparak vatandaşlarımız hizmet alabileceklerdir” ifadelerini kullandı.

Vahit Olcay

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)