ASAYİŞ - 20 Mart 2017 Pazartesi 17:51

Bitlis’te tespit edilen EYP imha edildi

A
A
A
Bitlis’te tespit edilen EYP imha edildi

Bitlis İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen terör operasyonlarında, 12 kiloluk tüpün içine yerleştirilmiş amonyum nitrat ve mazot ile hazırlanmış bir adet el yapımı patlayıcı (EYP) imha edildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, Hizan ilçesine bağlı Bilgili Mahallesi Hazel Tepe bölgesinde operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, “Operasyonda 12 kiloluk tüp içerisine yerleştirilmiş, 30 kilo amonyum nitrat ve mazot karışımı ile hazırlanmış kablo düzenekli 1 adet EYP düzeneği ve 1 adet sığınak tespit edilmiştir. Bahse konu EYP Bitlis İl Jandarma Komutanlığı Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından cumhuriyet savcısının talimatıyla kontrollü şekilde imha edilerek tespit edilen sığınak kullanılamaz hale getirilmiştir. Güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Kentin festivali görkemli kapanış töreni ile sona erdi Odunpazarı Belediyesi tarafından Eskişehir Avrupa Birliği Derneği iş birliği ile Kanlıkavak Parkı’nda düzenlenen 3’üncü Uluslararası Dinleme, Diyalog, Dayanışma (3D) Gençlik Festivali, sona erdi. Kapanış töreninde konuşan Başkan Kazım Kurt, festivalde emeği geçen ve festivale katılan herkese teşekkür etti. Odunpazarı Belediyesi tarafından Eskişehir Avrupa Birliği Derneği (ES-AB) iş birliği ile Türkiye’de ve Eskişehir’de sadece Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen Odunpazarı Dinleme, Diyalog, Dayanışma (3D) Gençlik Festivali’nin 3’üncüsü, Kanlıkavak Parkı’nda gerçekleştirildi. Kamuya tartışma alanı açmak amacıyla gerçekleştirilen ve 3 gün süren festival için görkemli bir kapanış töreni yapıldı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve çok sayıda gencin katıldığı kapanış töreninde Başkan Kurt, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek katılım belgesi takdim etti. Kardeş belediyelerden muhteşem dans gösterileri Festival boyunca dans gösterileri ve konserler de düzenlendi. Festivalin 3’üncü gününde sahne gösterileri, Odunpazarı Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin dans gösterisi ile başladı. Ardından da Odunpazarı Belediyesi’nin kardeş belediyeleri Kıbrıs Lefke, Kıbrıs Mehmetçik, Kayseri Melikgazi ve Bulgaristan Razgrad’dan gelen konuklar, sahnede dans gösterileri yaptı. Kardeş belediyelerin renkli dans gösterilerinin ardından festivalin kapanış törenine geçildi. Satranç ve mangala turnuvası şampiyonları açıklandı Festivalin son günü Mater Akademi satranç turnuvası ve mangala turnuvası düzenledi. İki kategoride gerçekleştirilen satranç turnuvasında Ali Yiğit Demirtaş 3’üncü, Süphan Hasanzade 2’nci, Ömer Sülük ise 1’inci oldu. Geleceğin Santranç Yıldızları kategorisine ise Kutay Kurt 4’üncü, Alper Türe 3’üncü, Berat Ali Şahin 2’nci, Toprak Göktuğ Ermiş ise 1’inci oldu. Mangala da Ayaz Reno Balık 3’üncü, Deniz Tun 2’nci Ali Yiğit Demirtaş da 1’inci olmaya hak kazandı. Şampiyonların teşekkür belgelerini Başkan Kurt takdim etti. Panik atak ve Soup Opera’dan gençlere müzik ziyafeti Ardından da Panik Atak ve Soup Opera Müzik Grupları sahneye çıkarak, konser verdi. Sevilen şarkıları seslendiren Panik Atak ve Soup Opera, gençlere muhteşem bir müzik ziyafeti sundu. Panik Atak ve Soup Opera’nın söylediği şarkılara hep birlikte eşlik eden gençler, dans ederek eğlendiler.