DÜNYA - 27 Şubat 2017 Pazartesi 21:29

BM askerleri saat çaldı, hırsızlık anı kameralara yansıdı

A
A
A
BM askerleri saat çaldı, hırsızlık anı kameralara yansıdı

Lefkoşa'da çarşı iznine çıkan Birleşmiş Milletler (BM) askerleri, girdikleri dükkandan saat çaldı. Hırsızlık anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Hafta sonu çarşı iznine çıkan BM askerlerinden Dayle Curan, Michel Fletchel ve Mataıasi Cosu Lefkoşa’da bir dükkana girdi. 2 asker dükkan çalışanlarını oyalarken, diğer asker ise dolapları açarak kontrol ettikten sonra saat reyonunda bulunan saati alarak cebine koydu. Aynı gün yapılan hırsızlığı fark etmeyen çalışanlar, ertesi gün saat reyonunda bir saatin eksik olduğunu anlayınca kamera kayıtlarını inceleyerek durumu polise bildirdi. Şikayet üzerine olayla ilgili inceleme başlatan polis, kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Kamera kayıtlarının ardından askerler hakkında Lefkoşa Adli Şube görevlileri tarafından soruşturma başlatıldı.

DÜKKAN ÇALIŞANI O ANLARI ANLATTI

Olayla ilgili açıklama yapan dükkan çalışanı Erdi E, "Dükkanımızdan saat çalanlar sıklıkla gelen müşterilerimizden, yani BM'de de görevli askerler. Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü hafta sonu yoğun iş saatleri arasında geldiler. Beni saat reyonuna çağırarak saat fiyatlarını sordular. Bende elimde hesap makinesi ile döviz bazında fiyat verdim. Sonra diğeri bana bazı şeyler sormak için öbür odaya çağırdı ama niyeti beni meşgul etmekmiş. Zira beni diğer reyonda meşgul ederken dolapları karıştırmış, tabi ki bu görüntüleri daha sonra kameradan gördük. Ben diğer tarafa geçince o beyaz tenli olan, önce saat reyonların altındaki dolapları açarak kontrol etti. Sonra saat reyonunu açtı ve oradan bir saat aldı, saati cebine sakladı ve arkadaşları ile hiçbir şey olmamış gibi dükkanı terk etti" dedi.


Kıbrıs BM askeri yetkilileri, dükkana gelerek incelemede bulunurken, hırsızlık yaptığı tespit edilen askerler hakkında yasal işlem başlatıldı.

Polisin olayla ilgili soruşturması ise devam ediyor.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Atık tekstil malzemeleri sanata dönüştü Atık kumaş, iplik, elyaf yeniden kullanarak ileri dönüşüm teknikleri ile tasarım ve sanat eserlerine dönüştürüldü. Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. S. Tuğba Arabalı Koşar’ın yürütücülüğünü, Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Tülay Gümüşer ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Giyim Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. Selda Kozbekçi Ayranpınar’ın araştırmacılığı yaptığı Çukurova Üniversitesi SBA-2021-14266 numaralı Bireysel Araştırma Projesi kapsamında gerçekleştirilen “III Denim Hikayesi Sürdürülebilir Tekstil Sanatı” sergisi Seyhan Belediyesi 100. Yıl Çırçır Sanat Merkezinde açıldı. Açılışını Çukurova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Neslihan Boyan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ayşehan Deniz Abik’in yaptığı sergide 3 sanatçı akademisyenin sürdürülebilirlik çerçevesinde ürettikleri 21 eser yer aldı. Bu sergide, sürdürülebilir geçmişi yeniden keşfetmek ve daha sürdürülebilir bir geleceğin geliştirilmesine odaklanılmış, yöntem olarak ileri dönüşüm ele alındı. Bossa TAŞ.’nin işbirliği ile üretim tesisinden temin edilen atık kumaş, iplik, elyaf yeniden kullanarak ileri dönüşüm teknikleri ile tasarım ve sanat nesnelerine dönüştürüldü. Serginin amacı ise şöyle açıklandı: “Dünyanın giderek artan tekstil atıkları sorunuyla boğuştuğu günümüzde, denim kumaş üretim atıkları ile sanat nesneleri ortaya koyarak, denim kumaşın sanattaki yaşam döngüsünü aktarmak ve izleyicilerin sürdürülebilirlik bilincinin gelişmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Sergideki eserler, hem estetik hem de işlevsel açıdan dikkat çekici olup, İzleyicilere atık malzemelerin dönüştürücü gücünü göstermektedir. Bu çalışmalar, çevresel sürdürülebilirlik ile sanatsal ifade arasındaki bağı güçlendirerek, izleyicilere hem fikri hem de duygusal bir deneyim sunmayı amaçlamaktadır. Eserleriyle sadece malzemelerin fiziksel dönüşümünü değil, aynı zamanda toplumsal bilinç ve duyarlılığı da artırmayı hedeflemektedir. Böylece, atık malzemeler yeni bir anlam ve değer kazanırken, sanat aracılığıyla sürdürülebilir bir gelecek için önemli mesajlar iletilmektedir.” Sergi, 100. Yıl Çırçır Sanat merkezinde 13 Haziran 2024 tarihine kadar sanatseverlere açık kalacak.