MAGAZİN - 08 Aralık 2018 Cumartesi 10:57

Bold Pilot hikayesi ve konusu! Şampiyon Bold Pilot Halis Karataş’ın hikayesi

A
A
A
Bold Pilot hikayesi ve konusu! Şampiyon Bold Pilot Halis Karataş’ın hikayesi

Şampiyon Bold Pilot filmi hikayesi, oyuncuları merak ediliyor. Şampiyon Bold Pilot Halis Karataş’ın hikayesi araştırılıyor. Sinemaseverler yeni çıkan filmleri yakından takip ediyorlar. Şampiyon Bold Pilot 7 Aralık’ta vizyona girdi. Yakışıklı oyuncu Ekin Koç ve hem beyaz perdenin hem de ekranların sevilen yüzü Farah Zeynep

Bold Pilot hikayesi ve konusu! Şampiyon Bold Pilot Halis Karataş’ın hikayesi

Bold Pilot filmi hikayesi, konusu ve oyuncuları araştırılıyor. Şampiyon Bold Pilot Halis Karataş’ın hikayesi yoğun ilgi görüyor. Yakışıklı oyuncu Ekin Koç ve hem beyaz perdenin hem de ekranların sevilen yüzü Farah Zeynep Abdullah'un başrollerini paylaştığı film, gerçek bir hikayeden uyarlanıyor. Filmin kadrosunda Fikret Kuşkan, Si·bel Taşçıoğlu, Ali· Seçki·ner Alıcı, Serkan Ercan ve Erdem Akakçe de yer alıyor. Müzikleri Toygar Işıklı'nın imzasını taşıyor. Ay Yapım ve Med Yapım’ın ortaklığında çekilen filmin yönetmen koltuğunda, senaryosuna da Serkan Yörük ile birlikte imza atan Ahmet Katıksız oturuyor. Film, 7 Aralık’ta sinemalarda vizyona girdi. Atman Ailesi ve jokey Karataş da çekimler sırasında hikayeye büyük destek verdiler. Özdemir Atman'a ait 1996 Gazi Koşusu şampiyonu Bold Pilot'ın hayatı Bizim İçin Şampiyon isimli filmle beyazperdede. Filmde Bold Pilot'ın büyük başarısı ve o dönemin genç jokeyi Halis Karataş ile sonradan eşi olacak Begüm Atman'ın unutulmaz aşkları beyazperdeye taşınıyor. Efsane at Bold Pilot, 2015 yılında 22 yaşında hayatını kaybetmişti. Safkanın ölümü sonrası yarışseverler büyük üzüntü yaşadı. Bold Pilot'ın sahibi Özdemir Atman, 70. Gazi Koşusu sonrası ‘Merkez Bankası’nı verseler satmam’ diyerek atına değer biçilemeyeceğini belirtmişti.

BOLD PİLOT OYUNCULARI

Yakışıklı oyuncu Ekin Koç ve hem beyaz perdenin hem de ekranların sevilen yüzü Farah Zeynep Abdullah'un başrollerini paylaştığı film, gerçek bir hikayeden uyarlanıyor. Filmin kadrosunda Fikret Kuşkan, Si·bel Taşçıoğlu, Ali· Seçki·ner Alıcı, Serkan Ercan ve Erdem Akakçe de yer alıyor.

Müzikleri Toygar Işıklı'nın imzasını taşıyor.

BOLD PİLOT ÖLDÜ MÜ?

Efsane at Bold Pilot, 2015 yılında 22 yaşında hayatını kaybetmişti. Safkanın ölümü sonrası yarışseverler büyük üzüntü yaşadı. Bold Pilot'ın sahibi Özdemir Atman, 70. Gazi Koşusu sonrası ‘Merkez Bankası’nı verseler satmam’ diyerek atına değer biçilemeyeceğini belirtmişti.

HALİS KARATAŞ KİMDİR?

Halis Karataş 2 Ekim 1972'de doğdu. Maddî durumu iyi olmayan bir ailenin çocuğu olarak, Sivas'ın bir köyünde dünyaya geldi. Çocukluğunda futbola ilgi duyuyordu. Jokey olmasına vesile, amcasının ve babasının seyis, ağabeyi Hüseyin Karataş'ın da jokey olmasıydı. Ailesi kendisinin jokey olmasına karşı çıktı; ancak o 14 yaşında jokeylik için ilk adımını attı. Binicilik sektörüne girdikten sonra eski TJK başkanlarından Özdemir Atman'ın kızı Begüm Atman ile evlendi. Azra ve Özdemir adında iki çocuğu vardır.

Halis Karataş, girdiği yarışın bitiş anlarındaki sakin davranışlarıyla ilgi çekti. Kariyeri boyunca 5 Gazi koşusu şampiyonluğu yaşadı. Bunun yanında 2009'da düzenlenen Enternasyonel Yarış Festivalindeki özel Malazgirt koşusunu kazandı. 20 Temmuz 2012 tarihinde 7 koşuda birinci olarak bu alanda 1985 yılında 6 koşu kazanan jokey Dede Mutlu'dan rekoru almıştır. Ayrıca Halis Karataş çok iyi bir Galatasaray taraftarıdır.

21 Temmuz 2009'a kadar bindiği 520 at ile 165 şampiyonluk yaşadı. 20.07.2012 de çıktıgı 7 yarışın yedisini de kazanarak, Türkiye spor tarihine geçmiştir.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Nazilli Etnografya Müzesi’ne ziyaretçi akını Nazilli’nin tarihi ve kültürü açısından önemli bir potansiyele sahip Etnografya Müzesi, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası’nda 10 binden fazla ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Kuva-yi Milliye kahramanlarından Demirci Mehmet Efe tarafından 1930 yılında otel olarak inşa ettirilen, 1952 yılında Ankara Palas Oteli olarak kullanılan ve 2010 senesinde restore edilerek müze halini alan Nazilli Etnografya Müzesi ziyaretçi akınına uğradı. Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden Ünlü Yazar Yusuf Atılgan’ın romanından uyarlanan Anayurt Oteli’nin çekildiği ve inşasının ardından bir dönem vergi dairesi, karakol ve konut olarak kullanılan müze yıl içerisinde binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. 18-24 Mayıs Müzeler Haftası dolayısıyla vatandaşların özellikle yoğun ilgi gösterdiği müzede Milli Mücadele Dönemi’ne ve Sümerbank Basma Fabrikası’na ait eserler yer alıyor. Şehirlerinin kimliğinin korunması ve tarihin yaşatılması için müzelerin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik; "Öncelikle bu önemli haftada özellikle öğrencilerimizin tarihe tanıklık etmesi için müzemize gezi düzenleyen öğretmenlerimize teşekkür etmek istiyorum. Çünkü tarihin anlatılması kadar yerinde görülmesi de çok önemli. Nazillimizin en önemli noktalarından biri olan dönemin Ankara Palas Oteli, Etnografya Müzemiz birbirinden kıymetli eserlere ev sahipliği yapıyor. Milli Mücadele Dönemi’nin eserleri ile Sümerbank Basma Fabrikası’na ait basmaların yer aldığı müzemizin daha da zenginleşmesi için yüzlerce eser bağışlandı. Bu noktada büyük bir duyarlılık örneği gösteren halkımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Bizler tarihimizin korunması, zenginleştirilmesi ve gelecek nesillere en güzel şekilde aktarılması için çalışacağız" dedi.
Antalya Antalya Şehir Hastanesi’nde ilk obezite cerrahisi Antalya Şehir Hastanesinde ilk obezite cerrahisi gerçekleştirildi. Diyabet ve hipertansiyonu olan 29 yaşındaki hastaya Sleeve Gastrektomi (tüp mide) ameliyatı yapıldı. Ameliyatın 3. gününde olan hasta şifa ile taburcu edildi. Operasyonu başarıyla gerçekleştiren Opr. Dr. Aydın Dinçer ve Opr. Dr. Hasan Özkan hastayı şifa ile taburcu ettikleri için çok mutlu olduklarını belirttiler. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Obezitenin birçok hastalığa neden olabilecek vücutta aşırı yağ birikimi olduğuna dikkat çekilerek obezite aşırı dengesiz ve yanlış beslenme alışkanlıklarının yanı sıra hareket azlığı, hormonal bozukluklar, genetik hastalıklar gibi etkenler de bulunduğu kaydedildi. Obezitenin tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunun altı çizilen açıklamada tedavi edilmemesi durumunda şeker hastalığı, hipertansiyon, kalp hastalıkları, kanser, inme gibi birçok hastalığa neden olabileceği bilgisi paylaşıldı. Obezitenin tedavisinde hormon tedavisi, endoskopik yöntemler (mide balonu) ve cerrahi tedavilerinin mevcut olduğunu belirtilen açıklamada, Obezitenin cerrahi tedavisinin uygulanması için hastanın durumunun belirlenmiş kriterler çerçevesinde Endokrinoloji ve Genel Cerrahi branş hekimleri tarafından değerlendirilmesi gerekmektedir.Obezitenin medikal ve cerrahi tedavisi hastanemizde başarı ile gerçekleştirilebilmektedir" denildi.