MAGAZİN - 08 Aralık 2018 Cumartesi 10:57

Bold Pilot hikayesi ve konusu! Şampiyon Bold Pilot Halis Karataş’ın hikayesi

A
A
A
Bold Pilot hikayesi ve konusu! Şampiyon Bold Pilot Halis Karataş’ın hikayesi

Şampiyon Bold Pilot filmi hikayesi, oyuncuları merak ediliyor. Şampiyon Bold Pilot Halis Karataş’ın hikayesi araştırılıyor. Sinemaseverler yeni çıkan filmleri yakından takip ediyorlar. Şampiyon Bold Pilot 7 Aralık’ta vizyona girdi. Yakışıklı oyuncu Ekin Koç ve hem beyaz perdenin hem de ekranların sevilen yüzü Farah Zeynep

Bold Pilot hikayesi ve konusu! Şampiyon Bold Pilot Halis Karataş’ın hikayesi

Bold Pilot filmi hikayesi, konusu ve oyuncuları araştırılıyor. Şampiyon Bold Pilot Halis Karataş’ın hikayesi yoğun ilgi görüyor. Yakışıklı oyuncu Ekin Koç ve hem beyaz perdenin hem de ekranların sevilen yüzü Farah Zeynep Abdullah'un başrollerini paylaştığı film, gerçek bir hikayeden uyarlanıyor. Filmin kadrosunda Fikret Kuşkan, Si·bel Taşçıoğlu, Ali· Seçki·ner Alıcı, Serkan Ercan ve Erdem Akakçe de yer alıyor. Müzikleri Toygar Işıklı'nın imzasını taşıyor. Ay Yapım ve Med Yapım’ın ortaklığında çekilen filmin yönetmen koltuğunda, senaryosuna da Serkan Yörük ile birlikte imza atan Ahmet Katıksız oturuyor. Film, 7 Aralık’ta sinemalarda vizyona girdi. Atman Ailesi ve jokey Karataş da çekimler sırasında hikayeye büyük destek verdiler. Özdemir Atman'a ait 1996 Gazi Koşusu şampiyonu Bold Pilot'ın hayatı Bizim İçin Şampiyon isimli filmle beyazperdede. Filmde Bold Pilot'ın büyük başarısı ve o dönemin genç jokeyi Halis Karataş ile sonradan eşi olacak Begüm Atman'ın unutulmaz aşkları beyazperdeye taşınıyor. Efsane at Bold Pilot, 2015 yılında 22 yaşında hayatını kaybetmişti. Safkanın ölümü sonrası yarışseverler büyük üzüntü yaşadı. Bold Pilot'ın sahibi Özdemir Atman, 70. Gazi Koşusu sonrası ‘Merkez Bankası’nı verseler satmam’ diyerek atına değer biçilemeyeceğini belirtmişti.

BOLD PİLOT OYUNCULARI

Yakışıklı oyuncu Ekin Koç ve hem beyaz perdenin hem de ekranların sevilen yüzü Farah Zeynep Abdullah'un başrollerini paylaştığı film, gerçek bir hikayeden uyarlanıyor. Filmin kadrosunda Fikret Kuşkan, Si·bel Taşçıoğlu, Ali· Seçki·ner Alıcı, Serkan Ercan ve Erdem Akakçe de yer alıyor.

Müzikleri Toygar Işıklı'nın imzasını taşıyor.

BOLD PİLOT ÖLDÜ MÜ?

Efsane at Bold Pilot, 2015 yılında 22 yaşında hayatını kaybetmişti. Safkanın ölümü sonrası yarışseverler büyük üzüntü yaşadı. Bold Pilot'ın sahibi Özdemir Atman, 70. Gazi Koşusu sonrası ‘Merkez Bankası’nı verseler satmam’ diyerek atına değer biçilemeyeceğini belirtmişti.

HALİS KARATAŞ KİMDİR?

Halis Karataş 2 Ekim 1972'de doğdu. Maddî durumu iyi olmayan bir ailenin çocuğu olarak, Sivas'ın bir köyünde dünyaya geldi. Çocukluğunda futbola ilgi duyuyordu. Jokey olmasına vesile, amcasının ve babasının seyis, ağabeyi Hüseyin Karataş'ın da jokey olmasıydı. Ailesi kendisinin jokey olmasına karşı çıktı; ancak o 14 yaşında jokeylik için ilk adımını attı. Binicilik sektörüne girdikten sonra eski TJK başkanlarından Özdemir Atman'ın kızı Begüm Atman ile evlendi. Azra ve Özdemir adında iki çocuğu vardır.

Halis Karataş, girdiği yarışın bitiş anlarındaki sakin davranışlarıyla ilgi çekti. Kariyeri boyunca 5 Gazi koşusu şampiyonluğu yaşadı. Bunun yanında 2009'da düzenlenen Enternasyonel Yarış Festivalindeki özel Malazgirt koşusunu kazandı. 20 Temmuz 2012 tarihinde 7 koşuda birinci olarak bu alanda 1985 yılında 6 koşu kazanan jokey Dede Mutlu'dan rekoru almıştır. Ayrıca Halis Karataş çok iyi bir Galatasaray taraftarıdır.

21 Temmuz 2009'a kadar bindiği 520 at ile 165 şampiyonluk yaşadı. 20.07.2012 de çıktıgı 7 yarışın yedisini de kazanarak, Türkiye spor tarihine geçmiştir.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Vali Tavlı: “Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz” SAMSUN (İHA) – Samsun Valisi Orhan Tavlı, şehit ailelerinin ve gazilerin her zaman yanlarında olmayı ve rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak gördüklerini söyledi. Vali Orhan Tavlı ve Eşi Ayşe Tavlı, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ve protokol üyeleriyle birlikte 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen iftar yemeğinde şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. “Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz” Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonda yapılan iftar programında konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Şehitlik ve gazilik mertebeleri bizim inancımızda ve kültürümüzde çok önemli olduğu gibi aynı şekilde şehit yakını olmak da büyük bir gurur ve iftihar vesilesidir. Dolayısıyla bizler de şehitlerimizin emaneti olan siz kıymetli şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her zaman yanlarında olmayı ve rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak görüyor, sizleri kalbimizin en müstesna köşesinde misafir etmeyi şeref biliyoruz. Şehitlerimize ve gazilerimize olan şükran borcumuzu ödemenin en güzel yolunun buradan geçtiğine inanıyor ve bunun için gayret gösteriyoruz” dedi. “Sizlere ve milletimizin huzuru, devletimizin bekası, geleceğimizin güvencesi için vazife yürüten kahraman askerlerimize ve tüm güvenlik güçlerimize de şükran borçlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye Vali Tavlı, konuşmasının devamında ise şunları söyledi: “Rabbim tüm kahramanlarımızı korusun, ayaklarına taş değiştirmesin. Sizlere sağlıklı, huzurlu ve hayırlı uzun ömürler versin. Çanakkale’de, Kıbrıs’ta, Kore’de, 15 Temmuz gecesinde ve vatan toprağımızın her karışında, bayrağımıza, vatanımıza, aziz milletimize ve kutsal değerlerimize sahip çıkan isimsiz kahramanları ve kahramanlık destanı yazarken hiç düşünmeden canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, aziz vatan evlatlarını rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Bu vesileyle vatanımız, bayrağımız ve ezanımız için can veren Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş Gazilerimizi bir kez daha rahmetle yâd ediyor, hayatta olan Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Rabbim şehitlerimizin ruhunu şad, mekânlarını cennet, makamlarını âli eylesin."