GENEL - 27 Aralık 2008 Cumartesi 11:05

Bu da kar elması

A
A
A
Bu da kar elması

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bembeyaz kar örtüsü altında kalan elmalar görenleri şaşırtıyor.

İlçenin Kale Mahallesi'nde ikamet eden İhsan ve Gülay Akarsu çifti, bahçelerinde yetişen elmanın lezzetini kardan aldığını söylüyorlar. Akarsu çifti, elmaların üzerine kar yağdıktan sonra farklı bir lezzete kavuştuğunu ifade ederek yıllardır uyguladıkları yöntemle kış ortasında taze elma yediklerini belirtiyorlar. Bu tip elmalarını 2 yılda bir yetiştiğini anlatan Akarsu çifti 

"Bu elma özelliğini kaybetmeden kar yağana kadar dalından koparılmıyor. Biz kış gelmeden önce elmanın irilerini topluyoruz. Dalında ufakları kalıyor. Böylece elma daha dayanıklı oluyor. Soğuk vurup üzerine kar düşünce elmanın lezzeti daha farklı oluyor. Biz de kar elmanın üstüne düştükçe dalından koparıp yiyoruz. Çok farklı bir lezzeti var. Kar elmanın üstüne düştükten sonra farklı bir tat oluşuyor. Biz buna 'Kış elması' diyoruz. Herkesin bunu tatmasını istiyoruz" dedi.

Akarsu çifti, kış mevsimi itibariyle elma ağacının dalında dopdolu görenlerin şaşkınlıklarını gizleyemediklerini de belirterek, bazen meraklıların gelerek elmayı dalından kopartarak tadına baktığını da sözlerine ekledi.

GEYLANİ ADIYAMAN-BİTLİS

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Pursaklar Belediyesi konforlu yollar için çalışmalara hız kesmeden devam ediyor Pursaklar Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım konforunu artırmak ve vatandaşlara daha güvenli yollar sunmak amacıyla asfalt serim çalışmalarına devam ediyor. Pursaklar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, belirlenen program çerçevesinde ilçe genelinde, ASKİ, EnerjiSA, Telekom ve BaşkentGaz alt yapı çalışmalarının ardından deforme olmuş yolları ve ulaşım açısından risk oluşturan yolları yenileyerek, trafik güvenliğini ve sürüş konforunu artırıyor. Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, asfalt serim çalışmalarının belirlenen program doğrultusunda ilçe genelinde devam edeceğini belirterek, vatandaşlara kesintisiz hizmet vermeye devam edeceklerini ifade etti. ‘‘Asfalt serim çalışmalarımızla yollarımızı daha güvenli" Vatandaşlara konforlu hizmet etmeye devam edeceklerini ve amaçlarının ilçe ulaşımını rahatlatmak olduğunun altını çizen Başkan Çetin, "Pursakların her mahallesinde vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştıracak çalışmaları bir bir hayata geçiriyoruz. Asfalt serim çalışmalarımızla yollarımızı daha güvenli, daha konforlu ve daha modern hale getiriyoruz. Amacımız, ilçemizin ulaşım altyapısını güçlendirerek vatandaşlarımıza kaliteli hizmet sunmak. Ekiplerimiz planlı ve programlı bir şekilde sahada çalışmalarını sürdürmeye devam edecek" ifadelerine yer verdi.