GÜNDEM - 24 Mayıs 2023 Çarşamba 08:47

Bugün hava nasıl olacak? 24 Mayıs 2023 Çarşamba hava durumu...

A
A
A
Bugün hava nasıl olacak? 24 Mayıs 2023 Çarşamba hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Doğu kesimlerinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Çanakkale hariç) Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Ordu, Giresun, Trabzon, Siirt çevreleri ve Diyarbakır ve Batman'ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Burdur ve Isparta çevreleri ile Bingöl çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu’nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor.) 21
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların iç kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.) 23
Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatı kesimleri sağanak yağışlı 29
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların, iç kesimlerde yerel kuvvetli olması bekleniyor.) 22
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de 10 gündür süren su kesintisi mahalleliyi sokağa döktü Edirne’de yaklaşık 10 gündür devam eden su kesintisi nedeniyle vatandaşlar temizlik, yemek ve kişisel bakım gibi en temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelirken, mahalle sakinleri çözüm talebiyle CHP’li belediyeyi protesto etti. Edirne’nin Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde yaklaşık 10 gündür devam eden su kesintisi, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, mahalle meydanında bulunan çeşme önünde bir araya gelerek CHP’li belediyeyi protesto etti. Kış mevsiminde yaşanan uzun süreli kesinti nedeniyle günlük yaşamın olumsuz etkilendiği mahallede, vatandaşlar su ihtiyaçlarını bidon ve damacanalarla karşılamak zorunda kaldı. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve bebeklerin yaşadığı mağduriyetin her geçen gün arttığı belirtildi. Mahalle sakinleri, sorunun günlerdir devam etmesine rağmen yetkililerden bir açıklama yapılmadığını ifade ederek, CHP’li Edirne Belediyesi’nden çözüm istedi. "Çocuklara içirecek su bulamıyoruz" Mahalle sakinlerinden Mehmet Türkmenler, yaklaşık 10 gündür sularının olmadığını belirterek, "Çocuklara içirmek için su bulamıyoruz. Evlerde donuyoruz. Su parasını takır takır ödüyoruz ama hizmet yok. Bebekler evlerde dondu" dedi. Yaşanan mağduriyete dikkat çeken Kamil Kelemer, mahallede yaşanan su sorununun bir an önce çözüme kavuşturulmasını beklediklerini söyledi. Su kesintisiyle ilgili durumu belediyeye birçok kez belediye yetkililerine ilettiklerini belirten Adem Tekin, hiçbir olumlu adımın atılmadığını ve uzun süren kesintinin mahallede yaşayan herkesi olumsuz etkilediğini dile getirdi. "Ziyan bir şekilde hayat sürüyoruz" Edirne’de altyapı hizmetlerinin yetersiz olduğunu ifade eden vatandaşlardan Celal Selece, "Depremden sonra 11 şehir ayağa kalktı, biz Edirne olarak batıyoruz. Ziyan bir şekilde hayat sürüyoruz" ifadelerini kullandı. Vatandaşlar, kış ortasında yaşanan su kesintisinin halk sağlığı açısından ciddi risk oluşturduğunu belirterek, CHP’li Edirne Belediyesinden kalıcı çözüm beklediklerini belirtti.