ASAYİŞ - 30 Kasım 2022 Çarşamba 22:26

Bursa’da kahvehane işletmecisine silahlı saldırı

A
A
A
Bursa’da kahvehane işletmecisine silahlı saldırı

Bursa’da işlettiği kahvehaneden çıkan bir kişi araç ile gelen şüpheli veya şüpheliler tarafından vuruldu.

Olay, merkez Osmangazi ilçesi Tahtakale Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kahvehane işletmecisi olan Önder Ilgaz (42) evine gitmek için işyerinden çıktığı sırada araç ile gelen şüpheli veya şüpheliler tarafından silahlı saldırıya uğradı. Kurşunların hedefi olan Ilgaz, kanlar içerisinde yerde kaldı. Silah seslerinin duyulması üzerine çevredekiler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliği alırken sağlık ekipleri yaralanan Ilgaz’a yaptığı ilk müdahalenin ardından Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Polis ekipleri kaçan şüpheli veya şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Ahmet Berke Erdal - Ahmet Burak Öztürk

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ’da "Engelsiz Uçurtma Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu Elazığ’da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Engelsiz Uçurtma Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası çerçevesinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Elazığ Engelsiz Yaşam Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde ’8. Engelsiz Uçurtma Şenliği’ düzenlendi. Geleneksel hale gelen şenlikte engelli çocuklar, şarkılar eşliğinde eğlendikten sonra palyaço tarafından yüzleri boyandı. Eğlenceli dakikalar geçiren özel bireyler, pamuk şekeri ikramının ardından kendilerine hediye edilen uçurtmaları uçurarak keyifli bir gün geçirdi. Etkinlikte konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Faruk Ergün, 10-16 Mayıs’ın Engelliler Haftası olarak kutlandığını söyledi. Ergün, "Dezavantajlı kesimler başta olmak üzere hemen toplumun her kesimine hizmet veren bizler, engelli kardeşlerimiz için de il müdürlüğümüze bağlı engellilere yönelik hizmet veren resmi ve özel kuruluşlarımız ve engellilere yönelik hizmet veren derneklerle birlikte etkinlik programı düzenledik. Etkinlik programı kapsamında 10 Mayıs’ta engelli kardeşlerimizin üretmiş olduğu ürünleri sergiledik. O günden bugüne etkinliklerimiz devam ediyor. Etkinliklerimiz hafta boyunca değişik kuruluşlarda devam edecektir. Bugün de bir kuruluşumuzda etkinlik yapmaktayız, uçurtma şenliği etkinliği düzenliyoruz. Bu etkinliği sekizinci kez düzenliyoruz. Geleneksel hale getirdik engelli kardeşlerimiz başımızın tacıdırlar. Onlara gerekli özeni göstermeliyiz, değeri göstermeliyiz, onlara şans tanımalıyız, onlara şans tanıdığımız zaman, fırsat verdiğimiz zaman hayatın her alanında başarılı olduklarını görüyoruz, üretken olduklarını görüyoruz. Onlara karşı duyarlılığımızı artırmalıyız, hassasiyetimizi artırmalıyız onların sorun ve sıkıntılarını giderme noktasında hassas davranmalıyız ve bu hassasiyetimiz sembolik olarak kutlanan gün ve haftayla sınırlı olmamalı her zaman olmalı. Toplumdan beklentimiz de bu" dedi.
Balıkesir Balıkesir’de doktor ve hemşirelerden Şifalı Ezgiler Konseri Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Devlet Hastanesinde görevli doktor ve hemşirelerin oluşturduğu koronun düzenlediği Şifalı Ezgiler Konseri yoğun ilgi gördü. Reha Yurdakul Salonunda düzenlenen konseri yaklaşık 300 kişi izlerlerken izleyiciler türkülere eşlik etti. Burhaniye’de Devlet Hastanesinde doktor, hemşire ve diğer personelin oluşturduğu koro, 6 aylık çalışmanın ardından Reha Yurdakul Salonunda bir konser verdi. Diş hekimi Mazlum Çelebi’nin şefliğini yaptığı koronun konseri yoğun ilgi gördü. Konseri, Burhaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Evren Akgöl ile yaklaşık 300 müziksever izledi. Salonu dolduran vatandaşlar da türkülere eşlik ederek, koro şefi ve koro üyelerine teşekkür etti. Konseri çok beğendiğini anlatan emeli polis Kadir Hatipoğlu, “Burhaniye için çok güzel bir konser oldu. Her zaman yapılırsa çok iyi olur. Halkımız da bu türküleri seviyor. Hepsini alkışlıyorum” dedi. Dr. Tuğçe Ulusal da, “Büyük bir emekle hazırlanmış bir konser. Güzel vakit geçirttiler. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi. Dr. Hasan Kenarlı ise, “Bu konsere gelmiş olmaktan çok mutlu oldum. Burada yeni türküler duydum. Böyle olacağını tahmin etmemiştim. Çok beğendim. Çok duygulandım. Çok neşelendim. Kalkıp oynayasım geldi” dedi. Koro şefi diş hekimi Mazlum Çelebi de, “Burhaniye Devlet Hastanesi doktorları, hemşireleri ve personelin oluşturduğu çok sesli koromuz ile bu akşam Şifalı Ezgiler Konseri verdik. 6 aylık çalışmanın ürünü bu. Bütün arkadaşlarımız keyif almaya geldi. Umarım seyircilerimiz de keyif almıştır” dedi.