SAĞLIK - 27 Ekim 2013 Pazar 10:25

Büyük meme depresyona neden oluyor

A
A
A
Büyük meme depresyona neden oluyor

Op. Dr. Tamer Şakrak, büyük göğüslerin kadınları depresyona soktuğunu ancak bir ameliyat ile bu sorunun ortadan kaldırılabileceğini söyledi.

Şakrak, büyük göğüslerin, kadınlarda fiziksel hasara neden olabildiğini, yapılan araştırmalar ise 40 yaş üstü kadınlarda hiçbir neden yokken gelişen major depresyonun en önemli nedeninin “Büyük göğüslere sahip olmak” olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti. Şakrak, meme küçültme ve dikleştirme ameliyatı ile hem fiziksel hem de ruhsal problemlerinden ortadan kaldırılacağını belirterek, "Estetik cerrahi uygulamaları, insanlarda oluşturduğu özgüven ve yaşam kalitesinde belirgin iyileşme sağlaması nedeniyle, günden güne artışı da beraberinde getiriyor. Doğru tanı ve uygun tedavi planlamasıyla gerçekleştirilen her uygulama, hastaların görsel olarak daha uyumlu bir bedene sahip olmasını sağlayarak, kadınların hem fiziksel hem de ruhsal olarak mutlu olmasına olanak veriyor. Bu uygulanan estetik cerrahi ameliyatların başında ise göğüs küçültme ve dikleştirme ameliyatları geliyor" dedi.
Şakrak, son zamanlarda sık yapılan bu ameliyatla kadınların daha diri ve dik göğüslere sahip olarak son derece mutlu olduklarına dikka çekerek şunları kaydetti: "Normalden daha büyük hacme sahip göğüslerin özellikle sırt ve bel omuru üzerinde dengesizce bir baskı yaratır. Bu baskı yıllar içerisinde omurgada eğrilmeye, bel ve boyun bölgesi fıtıklarına, fıtıklaşma sonrası özellikle kollarda güç kaybı ve geçmeyen baş ağrılarına yol açacaktır” diye konuştu.Şakrak, kadınların belli bir yaş sonrasında menopoz denilen fizyolojik süreci yaşamasının kaçınılmaz olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:"Menopoz birlikteliğinde meydana gelen osteoporoz (kemik erimesi), büyük göğüslerin vücutta oluşturduğu deformasyonu belirgin olarak hızlandırır. Meme küçültme ameliyatları, estetik düzelmenin yanı sıra bu problemleri büyük oranda çözer ya da bu problemlerin oluşmasını engeller. Dolayısıyla hastalar uzun yıllar omurga problemleri ve onun yol açtığı sorunlardan uzak kalarak, uzun yıllar aktif fiziksel hayatlarına devam ederler."

FATİH KEÇE
ADANA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Eski Bulgaristan Başbakanı Denkov: “Vatandaşlık başvurularının bir an önce değerlendirilmesi hususunda çalışmaya hazırız” Eski Bulgaristan başbakanları Nikolay Denkov ve Kiril Petkov, Bursa’daki Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ni (BAL-GÖÇ) ziyaret etti. İki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığı toplantıda vatandaşlık başvuru süreci ve geçmişte yaşanan asimilasyon politikaları sorunu konuşuldu. Eski Bulgaristan başbakanları Nikolay Denkov ve Kiril Petkov, bir dizi ziyaret için Bursa’ya geldi. Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimini ziyaret eden Denkov ve Petkov, yapılan görüşmede iki ülke arasındaki ilişkileri ele aldı. BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan, Bulgaristan göçmeni Türklerin sıkıntılarını dile getirirken en çok şikayetlerden birinin Bulgaristan vatandaşlığı başvurusunda yaşanılan zorlu süreç olduğunu söyledi. Bu konu hakkında çalışma yapılmasını dilediklerini belirten Balkan, geçmişte Türklere asimilasyon uygulayanların yıllardır ceza almadığını da ifade etti. "Başvuru sürecinin zorluğu dijitalleşmemekten kaynaklanıyor" Bulgaristan vatandaşlığındaki başvuru sürecinin sadece Türklere yönelik bir sorun olmadığını, tüm dünyadan benzer şikayetler aldıklarını aktaran eski Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov, “İnsanların yapmış olduğu vatandaşlık başvurularının bir an önce değerlendirilmesi hususunda çalışmaya hazırız. Fakat bunun sadece Türkiye’ye yönelik bir durum olduğunu düşünmeyin. Biz aslında Bulgaristan’ın bütün dünyadaki konsolosluklarında benzer şikâyetleri alıyoruz. Bütün dünyadaki Bulgar vatandaşları, özellikle vatandaşlık şikayetlerini bizlere iletmekteler. Bu problemin dijitalleşme sıkıntısından kaynaklı olduğunu düşünüyoruz ve bu hizmetleri gerçekleştirme sürecinin gereksiz bazı konularla uzatıldığı gibi bir inanış oluşuyor. Bu konuda çalışıp bir an evvel dijitalleşme ve süreçlerle ilgili belirli bir süre içerisine alınarak halledilmesi gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu. “Benim ailem de bu sıkıntıları yaşadı” 80’lerde Türklerin yaşadığı sıkıntıları kendi ailesinin de yaşadığını belirten Kiril Petkov ise, “Yaşanan olaylardan sonra neden hala ceza alan yok diye sordunuz. Bu insanlar benim aileme de bu sıkıntıları yaşattığı için beni de kişisel olarak incitmekte ve hala ben de bunu sorguluyorum. Bu süreçte aslında yapmak istediğimiz şey insanların belirli bir siyasi oluşum tarafından kullanılmasını engellemek. Çünkü onlar siyasi faaliyetlerini insanlara yardım için kullanmaktan ziyade kendi çıkarları için kullanıyorlar. Biz buradaki kurumlarla beraber, siyasi oluşumlarla beraber yolsuzluk zincirinin sona erdirilmesi için mücadele ediyoruz. Bunun değiştirilmesini istiyoruz. Bu şekilde kapsamlı bir demokratikleşme süreci sağlayabiliriz. Bunlar geleneksel yöntemlerle gerçekleştirilebilecek bir şey değil. Biz bunları yenilikçi bir yolla yapmak istiyoruz” dedi.