KENT HABERLERİ - 30 Haziran 2013 Pazar 08:46

Büyükçekmece sokakları Rio'ya döndü

A
A
A
Büyükçekmece sokakları Rio'ya döndü

Büyükçekmece’de 14 yıldır devam eden ‘Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ bu yıl Rio Karnavalı tadında başladı. Misafir olarak gelen yüzlerce dansçı Büyükçekmece sokaklarında hünerlerini sergiledi. Vatandaşlar meşaleler ile dansçılara eşlik ederken, bazı vatandaşlar ise aralarına girerek göbek attı.

İSTANBUL

Büyükçekmece’de bu yıl 14.’sü düzenlenen ‘Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin korteji adeta Rio Karnavalı’nı andırdı. Yabancı ülkelerden gelen yüzlerce dansçı ilk olarak hünerlerini Büyükçekmece Sahili’nde gösterdi. Binlerce vatandaş alkış ve meşaleler ile yabancı misafirlerine eşlik etti. Bazı vatandaşlar dansçıların arasına girerek birlikte göbek attı.

Korteje CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve eşi Hatice Akgün birlikte katıldı. Başkan Hasan Akgün, yürüyüş sırasında kendisine sevgi gösterisinde bulunan halkı, gül atarak selamladı. Kortej yoğun ilgi sebebiyle sık sık durmak zorunda kaldı.

“RİO KARNAVALI’NI BENZEYEN YANI VAR”
Renkli görüntülerin 14 yıldır devam ettiğini ifade eden Dr. Hasan Akgün, “Rio Karnavalı’na benzeyen yanı var. Rio denince, Cannes denince akla ne geliyorsa, Büyükçekmece söylenince artık akıllara o geliyor. Yüzde 10’luk bir yolumuz kaldı. Hedefimiz dünya barışına katkı sağlamak. Eskimeye yüz tutmuş el sanatlarını, geriye doğru giden heykel sanatına büyük destek vermek, onu dünya çapında 1 numara yapmak. Büyükçekmece denince akla heykel sempozyumunun sürekli yapıldığı ve festivalin en önemli parçası olduğunu anlatmaya çalışacağız. Teması dostluk barış bir arada, sevgi birbirimize barış hepimize” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ise, “Benim için önemli olan insanların mutluluğu. Bir festival insanları birleştiriyorsa ne güzel. Önemli olan insanların mutluluğu, Büyükçekmece halkı ile dünya birleştiği zaman önemli olan budur. İnsanların birlik beraberlik ve sevgiyle birbirine sarılmasıdır” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Kazaya yapınca plakaları söküp kaçtı ama polisten kaçamadı Aksaray’da alkollü olarak direksiyon başına geçtiği araçla maddi hasarlı kazaya karışıp olay yerinden kaçan genç sürücü yolda plakalarını söküp izini kaybettirmeye çalışsa da sürücünün kaçış oyununu polis bozdu. Plakasız araçla yakalanan alkollü sürücüye toplam 117 bin lira ceza kesilirken, ehliyetine 7 ay el konup araç ise 1 ay trafikten men edildi. Olay Küçükbölcek Mahallesi Cumhuriyet Buvarı üzerinde yaşandı. Edinile bilgiye göre, alkol aldıktan sonra 06 SHC 36 plakalı aracıyla trafiğe çıkan 22 yaşındaki Faik K. isimli genç, bulvar üzerinde maddi hasarlı trafik kazasına karışarak olay yerinden kaçtı. Ara sokaklara girerek plakalarını söken sürücü ve yanında yolcu olarak bulunan arkadaşı izlerini kaybettirmeye çalışırken, alkollü olması ve kaza yerinden kaçmasının ardından üçüncü bir kural ihlali yaparak plakasız araçla kaçmayı sürdürdü. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar ve şikayet üzerine harekete geçen polis plakasız olarak izini kaybettirmeye çalışan sürücünün peşine düştü. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarından aracın izini süren ekipler çok geçmeden aracı ve şahısları bir otoparkta yakaladı. Ehliyet, ruhsat ve Genel Bilgi Taramasından (GBT) geçirilen sürücü Faik K. ve yolcu konumundaki arkadaşı, polis memurlarına agresif tavırlar sergileyerek olayı örtbas etmeye çalıştı. Genç sürücünün alkol metre ile yapılan ölçümde 0.62 promil alkollü olduğu tespit edildi. Sürücüye plakasız araçla trafiğe çıkmak, kaza yerini terk etmek ve alkollü araç kullanmak gibi çeşitli maddelerden toplam 117 bin lira para cezası kesilirken, araç 1 ay süreyle trafikten men edilerek çekici marifetiyle otoparka çekildi. Öte yandan plakasız araç kullanmaktan 1 ay, alkollü araç kullanmaktan ise 6 ay olmak üzere toplam 7 ay süreyle sürücünün ehliyetine el konuldu. Genç sürücü işlemlerinin ardından kazaya karışıp kaçtığı için gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Polis memurlarına kimliğini ibraz etmeyen ve güçlük çıkaran yolcu konumundaki şahıs ise kimlik tespiti için polis merkezine götürüldü.
Bursa Aşk üçgeni bıçaklı kavgaya dönüştü: 2 yaralı Bursa’nın İnegöl ilçesinde iki genç kız arasında çıkan kavga kanlı bitti. Erkek meselesi nedeniyle buluşan taraflar birbirini bıçakladı, 1’i ağır 2 kadın yaralandı. Olay, saat 22.00 sıralarında Orhaniye Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre Cankız Ç. (19) isimli genç kız, aşık olduğu A.M.(25) isimli erkeğin sevgilisi olduğu öne sürülen Sinem Y. (17)’yi konuşmak için Ankara Caddesi’ne çağırdı. Evinden çıkarak buluşma noktasına giden Sinem Y. ile Cankız Ç. arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada iki genç kız birbirini bıçaklayarak yaraladı. Cankız Ç. olay yerinden yaralı halde kaçarken, bacağından bıçaklanan Sinem Y. yakındaki bir büfeye sığındı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı Sinem Y., ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yerinden kaçan Cankız Ç. ise yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta sokakta yürürken ekipler tarafından bulunarak polis aracıyla özel bir hastaneye götürüldü. Sinem Y.’nin annesi Birgül B., ambulansla hastaneye getirilen kızına, "Bir şey olmaz değil mi? Gerizekalısın kızım gitme dedim sana. Geberteceğim oğlum. Annecim iyi misin?" dedi. Yaralı genç kız ise annesine "Bağırma bana" diyerek tepki gösterdi. Cankız Ç., tedavisinin ardından Asayiş Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
Aksaray Alkollü ve ehliyetsiz sürücünün yalanını KGYS kameraları bozdu Aksaray’da alkol aldıktan sonra hem alkollü hem de ehliyetsiz olmasına rağmen direksiyon başına geçen 66 yaşındaki sürücü, aniden karayoluna çıkınca motosiklet ile çarpıştı. Motosiklet sürücüsü kuryenin yaralandığı kazada alkollü şahıs, "Ben sürücü değilim" deyip yalan söylese de Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları sürücünün yalanını ortaya çıkardı. Kaza, gece yarısı Aksaray - Ankara Karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Aksaray’dan Ankara istikametinde bir adrese 68 ADJ 479 plakalı motosikletiyle yemek siparişi götüren Mehmet T. (24) isimli motokurye, lokantadan aldığı yemekle Ankara karayolundan TOKİ bölgesine hareket etti. Bir süre gittikten sonra yolun sağındaki marketin otoparkından aniden önüne çıkan aracı gören motokurye manevra yapsa da kazaya engel olamadı. Aydın A. (66) idaresindeki 68 ADY 652 plakalı otomobile çarpan motokurye çarpmanın etkisiyle yola savruldu. Yaralanan sürücü yerden kalkamazken kazayı gören diğer sürücüler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kısa sürede kaza mahalline gelen sağlık ekipleri yaralı motokuryeye ilk müdahaleyi yol üzerinde yaparken, bölge trafik denetleme şubesi ekipleri de bir başka kazanın yaşanmaması için karayolunda güvenlik önlemi alarak kazayla ilgili inceleme başlattı. Yaralı kurye ilk müdahalesinin ardından ambulansa bindirilerek Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme esnasında otomobil sürücüsünün tedirgin hal ve hareketlerinden, sorulan sorulara kararsız cevap verişlerinden şüphelenen polis ekipleri sürücünün başka biri olabileceği ihtimali üzerine incelemeyi derinleştirdi. Yaralı motosiklet sürücüsünün de "Sürücü bu değildi" itirazı üzerine Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi (KGYS) kameralarını inceleyen ekipler, sürücünün, yolcu olduğunu iddia eden Aydın A. olduğunu tespit etti. Buna rağmen uzun süre polis ekiplerine "Sürücü ben değilim" diyen Aydın A. kendisine kamera görüntülerinin izletilmesi üzerine yalanının bozulduğunu anlayarak sürücülüğü kabul etti. Aydın A. alkol metre üfletilerek yapılan ölçümünde 0.75 promil alkollü olduğu ve yine yapılan sorgulamasında ehliyetinin olmadığı belirlendi. Ehliyetsiz ve alkollü sürücüye toplam 65 bin lira ceza kesilirken, yaralamalı trafik kazasına karıştığı için hakkında başlatıla adli işlem gereği gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Şahsın aracı ise olay yerine gelen bir yakınına teslim edildi. Hastanede tedavisi süren motosiklet sürücüsünün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.