Büyükçekmece Belediyesi Fen işleri Müdürlüğünün Mimarsinan E-5 yaya yolunu tamamlamasının ardından yol üzerinde belirli aralıklarda 150’ye yakın Amerikan diş budak ağacı dikildi.
Ağaçlandırma çalışmalarının hem çevresel görselliği artırdığını hem de daha yeşil bir Büyükçekmece’nin oluşmasını sağladığını söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, gelecek nesiller için her dikilen ağacın büyük önem taşıdığını söyledi.
Büyükçekmece’de ağaçların dikilmesine devam edileceğini ifade eden Başkan Agün sözlerine şöyle devam etti:
“Cadde ve sokaklarda kaldırım kenarlarına ekilen çınar, çınar yapraklı akça ağaç, Amerikan dişbudak ve benzeri ağaç türlerini toprakla buluşturduk. Büyükçekmece’de yaşayan insanların rahat bir nefes alacakları güzel ortamlar oluşturmak için belediye olarak ellerinden gelen gayreti gösterdik. Bu yüzden ağaçlandırma çalışmalarımız yalnız Büyükçekmece’ye değil, tüm insanlığa yapılan en önemli hizmetlerden biri olarak gördük ve görüyoruz.”
Ağaç dikmenin yanı sıra korumanın da önemine değinen Başkan Akgün,“İnsanlarımıza burada çok büyük görevler düşüyor. Titizlikle diktiğimiz fidanları insanlarımızın gözü gibi bakmalarını, korumalarını istiyoruz” dedi.








