ASAYİŞ - 03 Ağustos 2013 Cumartesi 11:44

Büyükçekmece’de tapu dairesi önünde soygun

A
A
A
Büyükçekmece’de tapu dairesi önünde soygun

Büyükçekmece’de geçtiğimiz günlerde bir kişi tapu dairesinde evini sattıktan sonra soyuldu.

Büyükçekmece’de geçtiğimiz günlerde bir kişi tapu dairesinde evini sattıktan sonra soyuldu.Soygun anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansırken, yakalanan 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.Olay, geçtiğimiz günlerde Büyükçekmece de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hasan D. Büyükçekmece de bulunan evini satıp devir teslim işlemleri için tapu dairesine gitti. Evini satan ve 128 bin 500 TL’yi elden alan Hasan D. elinde para ile tapu dairesinden çıktı. Parayı aracının bagajına koyduğu sırada iddiaya göre, Hasan D.’yi takip eden şahıslardan Sinan K. parayı aracın bagajından çekip aldı ve araçla kendisini bekleyen Zekeriya G. ile olay yerinden hızla uzaklaştı.

Tapu dairesinin içinde bulunan güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, mağdur Hasan D.’nin evini sattıktan sonra elinde ki siyah poşete paraları koyduğu ve tapu dairesinden ayrıldığı görülüyor. Şüphelilerden biri ise Hasan D.’nin gitmesiyle birlikte ayağa kalkıyor ve peşinden gidiyor. Güvenlik kameralarına yansıyan soygun anında tapu dairesinden çıkan Hasan D. elindeki parayı aracının bagajına koyduğu ve bagajda bir şeyler ile uğraştığı görülüyor. Hasan D.’yi takip eden şüphelilerden biri aracın yanına yaklaşarak para dolu poşeti kapıp koşmaya başlıyor.
Yaşanan olayın ardından soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri iki şüpheliyi çevredeki güvenlik kameralarından tespit etti. Tespit edilen şahıslar Esenyurt'ta saklandıkları evde yakalandı. Polis ekipleri evde yaptığı araştırmada çalınan paralara ulaşamadı.Emniyette ki sorgularında suçlamaları kabul etmeyen iki şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen Zekeriya G. ve Sinan K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan karar ile birlikte, Lüksemburg Büyük Dükalığı nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı atandı. Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine, İkili İlişkiler Genel Müdürü Yaprak Balkan, Karadağ nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine ise Yurtdışı Tanıtım ve Kültürel İşler Genel Müdürü Ayda Ünlü atandı. Ayrıca karar ile birlikte, Strateji ve Bütçe Başkanlığında açık bulunan Plan ve Programlar Genel Müdür Yardımcılığına Serdar Altay, Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Cem Fendoğlu, Devlet Yardımları Genel Müdür Yardımcılığına Volkan Öz, Ekonomik Modelleme ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdür Yardımcılığına Önder Demirezen ve Birinci Hukuk Müşavirliğine Zuhal Edis atandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında ise açık bulunan Milli Emlak Genel Müdür Yardımcılığına Değer Ecer ve Yüksek Fen Kurulu Üyeliğine Hasan Bebek atandı. Bakanlıkta açık bulunan Başmüfettişliğe ise Müfettiş Yakup Yıldırım getirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünde 4. Bölge Müdürü Ayşe Gemici ve 15. Bölge Müdürü Abdulkerim Kaya görevden alındı ve yerlerine 4. Bölge Müdürü olarak Murat Ayvazoğlu ve 15. Bölge Müdürü olarak Bayram Doğan atandı. Karar ile birlikte Sağlık Bakanlığına açık bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Hakan Bozkurt atandı.