ASAYİŞ - 01 Mart 2022 Salı 11:20

Çaldığı ineği otomobilin arka koltuğuna gizledi

A
A
A
Çaldığı ineği otomobilin arka koltuğuna gizledi

Muğla’nın Milas ilçesinde devriye görevi yapan jandarma ekipleri şüphe üzerine durdurdukları aracın arka koltuğunda çalındığı tespit edilen bir inek ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Kargıcak Mahallesi sınırları içerisinde devriye görevi sürdüren Milas İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, 09 AFM 832 plakalı otomobili şüphe üzerine durdurdu. Araç sürücüsüne evraklarını soran ekipler bu sırada arka koltukta bulunan ineği fark etti. İneğin çalıntı olduğunun belirlenmesinin üzerine araç sürücüsü M.A. gözaltına alındı. İnek ise sahibine teslim edildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor

Oktay Çayırlı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Prof. Dr. Aslan: “Van Gölü Havzası bu yıl çok sayıda göçmen kuşu karşılıyor” Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, Van Gölü Havzası’nın bu yıl yoğun yağışlardan dolayı çok sayıda göçmen kuşu karşıladığını söyledi. Çeşitli uluslararası doğa ve çevre anlaşması yapan kurumlar tarafından ilan edilen mayıs ayının ikinci haftası, Dünya Göçmen Kuşlar Günü olarak kutlanıyor. Türkiye’deki yüzlerce kuş türünden 234’ünün gözlemlenebildiği Van Gölü Havzası; başta flamingo olmak üzere yırtıcı göçmen kuşları ve nesli tehlike altında bulunan birçok kuşa ev sahipliği yapıyor. Konuya ilişkin konuşan Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, ülkemizde bulunan sulak alanların 5’te 1’nin Van Gölü Havzası’nda bulunduğunu belirtti. Havzanın doğal yaşam alanının bozulmamasından kaynaklı yaban hayvanlarının tercih yeri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Aslan, “Son 20 yılın en yağışlı mart ve nisan ayı yaşandığından dolayı çok sayıda göçmen kuşu geldi. Bunlardan en çok bilinen bize selam getiren allı turnadır (flamingo). Bunun yanında nesli tehlike altında olan dikkuyruklar, birçok yırtıcı göçmen kuş da burada yaşamaktadır. Van Gölü Havzası’nda yılın 12 ayında göçmen kuş bulunmaktadır. Kış mevsiminde yaban kazları, bahar mevsiminde yırtıcılarından tutun da kekliğinden, nesli tehlikede olan toy kuşu bulunmaktadır” dedi. Bu yılın özellikle yağışlar konusunda şanslı bir yıl olduğunu dile getiren Aslan, bu yıl birçok kuş türünün diğer yıllara oranla daha fazla görüldüğünü kaydetti.
Bitlis Van Gölü kıyılarındaki mikrobiyalitler vatandaşları şaşırttı Bitlis’in Tatvan ilçesinde kuraklık ve iklim değişikliği nedeniyle suyun çekilmesi sonucu Van Gölü sahili adeta mikrobiyalit tarlasına döndü. Baharda gerçekleşen yağışlara rağmen Van Gölü’nde suyun yükselmesi istenen seviyede gerçekleşmedi. Dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü’nde iklim değişikliğine bağlı yaşanan kuraklık nedeniyle suların çekilmesiyle ortaya çıkan mikrobiyalitler dikkat çekti. Van Gölü’nün Tatvan ilçesi İncekaya mevkii sahillerinde yaşanan su çekilmesi sonucu ortaya çıkan mikrobiyalitler vatandaşları şaşırttı. Van Gölü’nde mercan resiflerine benzeyen ve "su altı peribacaları" olarak nitelendirilen mikrobiyalitler, dalış turizmi açısından da önemli bir yer tutuyor. Her geçen gün farklı bölgelerde görülmeye başlanan mikrobiyalitler, özellikte Tatvan’ın Van Gölü kıyısında yer alan İncekaya köyünde adeta görüntüsüyle mikrobiyalit tarlalarını andırıyor. Van Gölü sahilinde ortaya çıkan farklı boyutlardaki yüzlerce mikrobiyalit havadan da görüntülendi. Oluşan görüntüler bir yandan görsel bir güzellik sunarken diğer yandan ise su çekilmesinin boyutunu gözler önüne serdi. Vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında hayret ederken, geçen sene ile bu sene arasında çok büyük bir fark olduğunu belirtti. Serkan Sönmez adlı vatandaş, “Tatvan’a bağlı İncekaya köyünde suların çekilmesiyle beraber doğal güzellikler oluşmakta. Dışarıdan gelen turistlerin ilgisini çekmekle beraber burada yaşayan vatandaşları tedirgin etmektedir. Bunun sebebi Tatvan’da ve çevre ilçelerde hissedilen kuraklıktan dolayı Van Gölü’nün aşırı derece çekilmesi halkı tedirgin etmektedir” diye konuştu.