GÜNDEM - 21 Aralık 2021 Salı 12:41

Çıldır Gölü’nde dörtnala atlı kızak keyfi

A
A
A
Çıldır Gölü’nde dörtnala atlı kızak keyfi

Kars’ta buz tutan Çıldır Gölü’nde dörtnala atlı kızak keyfi sürüyor.

Son günlerde Kars’a gerek Turistik Doğu Ekspresi, gerek Doğu Ekspresi ve gerekse tur operatörleri aracılığıyla gelen yerli ve yabancı turistler soluğu buz tutan Çıldır Gölü’nde alıyor.

Kar ve tipiye aldırış etmeden Arpaçay’a bağlı Taşbaşı Köyü’ne gelen yerli ve yabancı turistler, atlı kızaklarla buz üzerinde dörtnala giderek kızak keyfini yaşıyor. Atlı kızakların buz üstünde beyaz yolculukları havadan görüntülendi.

Çıldır Gölü’nde dörtnala atlı kızak keyfi

“Ülkemizin cennet köşelerinden bir tanesi”

Kars’ta Marmaris’ten gelen Uğur Coşkuner, “Gerçekten ülkemizin cennet köşelerinden bir tanesi, Doğu Ekspresi’ni kullandık buraya gelirken, kış turizmi için kesinlikle herkesin gelmesi gereken, görmesi gereken yerler olarak düşünüyorum. Yöre halkının buradaki samimiyeti, sıcaklığı ayrıca etkiledi. Ülkemizin her köşesi ayrı bir cennet, kış döneminde de buradaki cennetten herkesin faydalanmasını gelip buraları gezmesini, görmesini isterim” dedi.

Çıldır Gölü’nde dörtnala atlı kızak keyfi

“Donun üzerinde atlı kızak keyfi mükemmel”

Buz üstünde çok eğlendiğini ifade eden Irmak Coşkuner, “Marmaris’ten geliyorum Çıldır Gölü’ne Doğu Ekspresi ile geldim. Ve çok güzel kış turizmi için gelinmesi gereken bir yer, donun üzerinde atlı kızak keyfi mükemmel” diye konuştu.

Kars’a Doğu Ekspresi deneyimini yaşamak için geldiğini ifade eden Sezin Koç, “Uçakla geldik, trenle döneceğiz. Yöresel lezzetlerden tattık. Gezmeye çalışıyoruz. Çıldır Gölü’ndeyiz. Burası çok keyifli, kar göremeye, kar oynamaya geldik” şeklinde konuştu.

Çıldır Gölü’nde dörtnala atlı kızak keyfi

Arpaçay Taşbaşı köyü tarafı her yıl olduğu gibi bu yıl da erken buz tutunca atlı kızakla sezonu erken başladı. Çıldır Gölü’nün simgesi haline gelen atlı kızaklarla buz üzerinde gezinti vatandaşlara keyifli anlar yaşatıyor.

Işık Çapanoğlu
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Demirci’de traktör sürücülerine reflektör dağıtımı yapıldı Manisa’nın Demirci ilçesinde, tarım sezonunun yoğunlaşmasıyla birlikte traktör ve motosiklet kazalarının önüne geçilmesi amacıyla geniş kapsamlı bir trafik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Üreticilere ve sürücülere yönelik gerçekleştirilen etkinlikte, kurallara uymanın hayati önemine dikkat çekildi. Manisa İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ve Demirci İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri koordinesinde, Demirci Tarım Ürünleri Merkezi’nde zirai tarım araçları ve motosiklet sürücülerine yönelik trafik bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantısı gerçekleştirildi. "Reflektör Tak Görünür Ol" ve "Kask Tak Hayatta Kal" mottolarıyla düzenlenen programda, ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının başlıca nedenleri, güvenli sürüş kuralları ve alınması gereken tedbirler hakkında katılımcılara hayati bilgiler verildi. Programda konuşan Demirci Kaymakamı Fatih Bayram, özellikle tarım sezonunun yoğun olduğu ilçede traktör ve motosiklet kullanımında görünürlük ve güvenliğin büyük önem taşıdığını vurguladı. Kaymakam Bayram, şöyle konuştu: "Trafik kurallarına uymak hayati önem taşıyor. Bir reflektör, bir kask bazen bir hayat kurtarır. Vatandaşlarımızın hem kendi can güvenlikleri hem de trafikteki diğer sürücüler için kurallara hassasiyetle uymalarını istiyoruz." Toplantıda özellikle Manisa’nın, resmi tescil kayıtlarına göre Türkiye’de en fazla traktöre sahip illerden biri olması nedeniyle zirai tarım araçlarında yaşanan devrilme ve trafik kazalarına dikkat çekildi. Tarım araçlarında görünürlüğü artıran reflektif ekipmanların kullanımı, gece sürüşlerinde ışık donanımlarının önemi ve güvenli motosiklet kullanımı konularında sunumlar yapıldı. Program kapsamında ayrıca trafik timlerinin kontrol noktalarında kullandığı teknik araç ve ekipmanlar tanıtılırken, sivil toplum kuruluşları tarafından hazırlanan materyaller de stantlarda uygulamalı olarak vatandaşlara sunuldu. Farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik sonunda jandarma ekipleri tarafından sürücülere reflektif üçgen dağıtıldı. Programa; Kaymakam Fatih Bayram, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Gül, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Uğurcan Şahin, Emniyet Müdürü Başkomiser Barış Kayar, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Faruk Şenyurt, oda başkanları, muhtarlar ve çok sayıda çiftçi katıldı.
İstanbul Kadın A Milli Takımı’nın Kuzey İrlanda ve Malta maçları kadrosu belli oldu 2027 FIFA Kadınlar Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Ligi 2. Grup’ta mücadele eden Kadın A Milli Takımı’nın, Kuzey İrlanda ve Malta maçları aday kadrosu belli oldu. Ay-Yıldızlılar, gruptaki beşinci maçında 5 Haziran’da Kuzey İrlanda ile karşı karşıya gelecek. Pendik Stadı’nda oynanacak mücadele saat 20.00’de başlayacak. Milliler, gruptaki son maçını ise 9 Haziran’da Malta deplasmanında oynayacak karşılaşma saat 20.00’de başlayacak. Teknik Direktör Necla Güngör Kıragası tarafından açıklanan Kadın A Milli Takımı’nın kadrosunda şu isimler yer alıyor: Kaleciler: Selda Akgöz (Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget S.K), Gamze Nur Yaman (Trabzonspor), Göknur Güleryüz (Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı) Defans: Fatma Şakar (FC Union Berlin), İpek Kaya (Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı), Gülbin Hız (Beşiktaş JK Kadın Futbol Takımı), Kezban Tağ (Galatasaray), Eda Karataş (Galatasaray), İlayda Civelek (Beşiktaş JK Kadın Futbol Takımı), Meryem Küçükbirinci (Hakkarigücü Spor), Cansu Nur Kaya (Beşiktaş JK Kadın Futbol Takımı), Meryem Başkaya (Odense Boldklub), Ece Tekmen (Beşiktaş JK Kadın Futbol Takımı) Orta Saha: Ebru Topçu (Galatasaray), Nihal Saraç (Beşiktaş JK Kadın Futbol Takımı), Başak İçinözbebek (Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget S.K), Halle Houssein (West Ham United), Miray Cin (Borussia Mönchengladbach), Ece Türkoğlu (Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı), Arzu Karabulut (Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget S.K), Busem Şeker (Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı), Selen Gül Altunkulak (FC Toulouse) Forvet: Melike Öztürk (Galatasaray), Kader Hançar (Club Tijuana), Melike Pekel (Galatasaray), Vildan Kardeşler (Hamburg Sv), Sibel Ağırman (Eintracht Frankfurt II) Teknik Direktör: Necla Güngör Kıragası
Bolu Bolu’da protokol bayramlaştı Bolu’da Kurban Bayramı dolayısıyla Bolu Valiliği’nde bayramlaşma programı düzenlendi. Vali Abdulaziz Aydın, bayram tatili nedeniyle yola çıkacak vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu. Bolu Valiliği tarafından düzenlenen bayramlaşma programı, valilik binasında gerçekleştirildi. Bolu Valisi Abdulaziz Aydın, makamında kabul ettiği protokol üyeleri ve vatandaşlarla tek tek bayramlaştı. Programda konuşan Vali Aydın, birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaparak, Kurban Bayramı’nın huzur içerisinde geçirilmesi temennisinde bulundu. Bayram tatili süresince yola çıkacak vatandaşlara da seslenen Aydın, sürücülerin dikkatli olması gerektiğini belirtti. Aydın, "Bayramın bereketi olsa gerek, çok sayıda vatandaşımızla bayramlaşmış olacağız. Cenab-ı Allah’a şükürler olsun; birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde bir Kurban Bayramı’na daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bu 9 günlük süre boyunca da kazasız belasız bir bayram geçiririz. Memleketlerine gidecek arkadaşlarımız da bayram sevincini aileleriyle, komşularıyla ağız tadıyla yaşarlar. Bir abimizin çok güzel bir sözü var; ‘İnsanoğlu her yeni günün acemisidir’ der. Her yeni gün, insanoğlu için yenidir. Dolayısıyla yola çıkacak hemşehrilerime bir kez daha; şoförlüğüne çok güvenmeden, ‘Kırk yıldır şoförüm, kazam yok’ demeden, dikkatle ve ihtimam göstererek gidecekleri yere ulaşmalarını özellikle rica ediyorum" dedi. Bayramlaşma programı, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi. Programa; ilçe kaymakamları, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, muhtarlar ve güvenlik güçleri katıldı.