GÜNDEM - 14 Ocak 2016 Perşembe 17:00

Çınarlılar patlama sonrası olay anını anlattı

A
A
A
Çınarlılar patlama sonrası olay anını anlattı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde emniyet amirliğine yönelik düzenlenen bombalı saldırıda birçok ev zarar görürken, ilçe halkı patlama anını kıyamet olarak tanımladı.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde dün akşam saatlerinde emniyet amirliğine yönelik düzenlenen bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi de yaralandı. Patlamanın şiddeti gün ağırınca ortaya çıkarken, bölgedeki hemen her evde maddi hasar meydana geldi.

KAPILAR PENCERELER KIRILDI, SABAHA KADAR SOĞUKTA YATAMADIK
Patlamanın yaşandığı an ile ilgili 'kıyamet' tanımı yapan çınarlı vatandaşlar, ‘’Patlamanın yaşandığı yer evimize 600-700 metre uzaklıktaydı. Sarsıntıdan ziyade kıyamet koptu sandık. Evimizin kapısı, dış kapılar, camlar hepsi kırıldı. Çocuklarımızın hepsi perişan halde yatamadık sabaha kadar. Pencere yok, kapı yok soğukta bekliyorduk. Kapısız penceresiz sabahladık evde perişan olduk. Çatışmanın ardından 50 dakikaya yakın bir çatışma sürdü. Silah sesleri, bomba sesleri, roket sesleri geliyordu. Dünya yıkılıyordu sandık. Çok şiddetliydi. Tek bir bomba işi değildi, çok korktuk’’ dedi.

CAMİLER, PATLAMA VE ÇATIŞMALARDAN SONRA HARABEYE DÖNDÜ
Çınar’da dün akşam meydana gelen bombalı saldırı ve çatışmanın ardından patlamanın yaşandığı yere yakın olan Yeşil Cami’nin camları patladı. Patlamanın etkisi nedeni ile kırılan camlar cami içerisine dağılırken, çıkan çatışmada çok sayıda kurşunun da camiye isabet ettiği görüldü. Öğlen saatlerine kadar temizlik çalışmaları yürütülen camide daha sonra tadilat işlemleri başlatıldı. 

AYDIN YORAT 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.