SAĞLIK - 08 Nisan 2019 Pazartesi 15:11

Cıvadan zehirlenen kardeşler tedavi altına alındı

A
A
A
Cıvadan zehirlenen kardeşler tedavi altına alındı

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde cıvadan zehirlenen 3 kardeş Erzurum’da tedavi altına alındı.

Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Mescitli köyünde Sülhettin Demir ve Ziyafet Demir çiftinin çocukları 8. sınıf öğrencisi Muhammed Demir (14), 6. sınıf öğrencisi Oğuzhan Demir (12) ve 5. sınıf öğrencisi Edanur Demir (11) okulda cıvayla oynadıktan sonra şiddetli baş ağrısı şikayetleri üzerine önce Sarıkamış Devlet Hastanesine ardından Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. 

Cıvayla oynayan 8 kişi arasında bulunan Muhammed, Oğuzhan ve Edanur Demir'in cıvadan zehirlendiği ortaya çıktı. 

Tedavilerinin iyi geçtiğini ve 3 kardeşin durumunun iyi olduğunu ifade eden Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Çocuk Enfeksiyon Uzmanı Prof. Dr. Hafize Erdeniz, "Geçen hafta 3 kardeş 3 haftadır şiddetli baş ağrısı, kas ağrısı ve ateş şikayetiyle başvurdular. Muayenelerinde enfeksiyon bulgusu yoktu ama tansiyonları yüksekti. Değerlendirmeleri yaptık cıva olduğundan şüphelendik. İdrar ve kan tahlili sonucu cıva olduğuna karar verdik. 3 kardeş haricinde teması olan 8 kişiyi polikliniğimize çağırdık onlar da şimdi hastanemizde yatıyorlar. Ama hayati tehlikesi olan kimse yok. Şu anda hastalarımızın kanları alındı, ilaçlarını yapmaya başladık. Birkaç gün daha hastanemizde yatacaklar" dedi. 

Baba Sülhettin Demir ise "İlk temasın iki ay önce olduğunu düşünüyoruz ama biz cıva olduğunu bilmiyorduk. Bu hastaneye geldiğimizde doktor hanım cıvayla oynandığını tespit etti. Şimdi çocuklarımız gayet iyi durumda" şeklinde konuştu.  

Sefa Tetik
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.