TEKNOLOJİ - 05 Nisan 2017 Çarşamba 10:48

Çocuklar için binlerce oyun Matrak Oyun'da

A
A
A
Çocuklar için binlerce oyun Matrak Oyun'da

Sürekli olarak değişen internet dünyasında oyunları takip etmekte zorlanıyoruz. 3D oyunları, online oyunlar, bilgisayar oyunları ve flash oyunlar artık son nokta oldu. 7'den 70'e bütün yaş gruplarına hitap eden flash oyunlar ile karşılaşabilirsiniz.

Oyun yapımcıları flash oyunların zaman aldığını belirtmesine rağmen her gün bir yenisini eklemeye devam ediyor. Çocuklara daha fazla hitap eden flash oyunlar yetişkinlerin ilgisini çekmeye başladı. Çocuklar bilgisayar başında sürekli olarak vakit geçirdiği için ebeveynler bu durumdan şikayetçi olduğunu her fırsatta belirtiyor. Bunun yanı sıra flash oyunlar ebeveynlerinde ilgisini çekiyor. Peki, flash oyunların ne özelliği olduğunu hiç merak ettiniz mi?

Çocuklarınızın gereksiz bilgisayar oyunlarında vakit geçirmesi yerine flash oyunlar üzerinden vakit geçirmesine izin verebilirsiniz. Flash oyunlar sayesinde çocuklarınızın gelişimine katkıda bulunabilirsiniz. Örneğin, çocuğunuzun oynacağı renk oyunları sayesinde erken yaşta onların renkleri bilmesine yardımcı olabilirsiniz. Bunların yanı sıra farklı kategorilerde oyunlar ile çocuğunuzun zeka gelişimine katkıda bulunacaksınız. Çocuğunuz ile birlikte sizde oyunları oynamaya çalışın. Çocuğunuzun bilmediği kıyafetleri, eşyaları, nesneleri vb. konularda bilgi aktarabilirsiniz.

Flash oyun dünyasında oldukça fazla kategori bulunmaktadır. Kategoriler arasında çocuğunuzun en sevebileceği ve gelişimine en fazla katkıda bulunacak kategorileri tercih etmelisiniz. Kategorileri tercih edeceğiniz zaman çocuğunuzun yaşı oldukça önemlidir. Örneğin, çocuğunuz renkleri bilmediği zaman onunla balon patlatma kategorisinde oyunlar oynayabilirsiniz. Balonları patlattığı esnada balonların rengini kolay ve ilgi çekici bir şekilde öğretebilirsiniz.

MEB Flash Oyun Dünyası!

Çocuklarınızın gelişimi için öncelikle MEB oyun kategorisi ile tanışmalısınız. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan projesi sayesinde çocuklarınızın gelişimi için farklı oyun türleri bulunmaktadır. Çocuklarınızın hem eğleneceği hemde bilgi öğrenebileceği flash oyunlar özellikle seçilmiştir. Çocuğunuzun bilgisayar başında oyun oynadığı esnada bu kadar çok fazla bilgi öğreneceği aklınıza bile gelmeyecektir.

2013-2014 eğitim öğretim yılından bu yana tercih edilen bu proje çocuklar açısından oldukça başarılıdır. Oyunlar üzerinden çocuklar eğlendiği esnada kavrama, yorumlama ve problem çözme gibi yetenekleri gelişim göstermektedir. meb oyunları kategorisinde bulunan oyunlar ise şu şekilde; Candy Crush, Akıllı Küre, Zıplayan Balon, Cami Boyama, Çatlak Yumurtalar, Mario,  ATV motor, Süper Salyangoz, Yaza Elvada, Angry Birds Rio, Satranç, 10'a Tamamlama Oyunu, Çılgın ATV yarışı, Fare Labirenti,  Balon Patlatma, Panter Kaleci, Ateş ve Su ve İstanbul'un Fethi gibi eğlendirici aynı zamanda öğretici oyunlar bulunuyor.

Arabalar ile yarışın tadını çıkartın!

Erkek çocuklar küçük yaştan beri hep babaları gibi olmak isterler. Bu sebeple babalarının kullandığı arabayı sürekli olarak kullanmak isterler. Çocuklarınızın hevesini kırmamak için flash oyunlar kategorisinden çocuğunuz ile birlikte araba oyunları oynayabilirsiniz. Araba oyunları eğitici olmamasına rağmen çocuğunuzun hevesini kırmamak ve onunla vakit geçirmek adına oldukça mükemmel bir seçimdir.

Çocuğunuza arabalar hakkında erken yaşta bilgi vermek için bu oyunları tercih edebilirsiniz. Örneğin, detaylı araba oyunları sayesinde  çocuğunuza gaz, debriaj ve fren gibi durumları anlatabilirsiniz. en güzel araba oyunları ise flash oyun dünyasında sizleri bekliyor.

Zombi Oyun Çılgınlığı!

Çocuklarınız için eğitici ve ilgi çekici oyun türleri paylaştıktan sonra en sık oynanan oyun kategorisi hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Televizyon ve sosyal medyayı çok sık kullanan çocuklar sürekli olarak zombiler ile ilgili araştırmalar yapıyor. Bunun üzerine oyunlar arasından en çok zombi ile ilgili oyunlar oynamayı çok seviyorlar.

Çocuklarınızın gelişimine herhangi bir katkısı bulunmamasına rağmen zombi oyunları çok sık oynanıyor. 10 yaşını dolduran çocuklarınız ile birlikte sizde zombi oyunu oynayabilirsiniz. Örneğin, bulmaca tarzı zombi oyunları sayesinde çocuklarınızın yorumlama yeteneğini geliştirebilirsiniz. Zombi oyun kategorisi arasında detaylı oyunları oynamak için çocuğunuzu yönlendirmelisiniz.

Kaynak: www.matrakoyun.com

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Vatandaş, belediye ve özel idareyi valiye şikayet etti: "Köpek sorunuyla ilgilenmiyorlar" Mertoğlu köyünde vatandaşların problemlerini dinleyen Sinop Valisi Mustafa Özarslan’a bir vatandaş, "Köyümüzde başıboş köpek sorunu var. Belediyeye gidiyoruz, ’orası köy, özel idare ilgileniyor’ diyorlar. Özel idareye gidiyoruz, ’orası belediyede onlar ilgileniyor’ diyorlar" şeklinde dert yandı. Sinop Valisi Mustafa Özarslan, Mertoğlu köyü sakinleriyle bir araya geldi. Mertoğlu köyünün genel durumu hakkında Muhtar Mustafa Ünal’dan bilgiler alan Vali Özarslan, köyde yaşayan vatandaşlardan birebir araya aracı koymadan onların sorunlarını dinledi. Mertoğlu Köyü Muhtarı Mustafa Ünal, “Köyümüzün tabii ki bazı sorunları var. Bunun için hepinizi buraya topladık” dedi. Daha sonra konuşan Vali Özarslan, "Tüm ilçedeki muhtarlarımızı dinledik ve notlarımızı aldık. Sorunları kayda alıp takibini yapıyoruz. Not aldığımız sorunların ne kadarını çözdük ne kadarını çözemedik tekrar mahalle muhtarlarımızla ve köy muhtarlarımızla bir araya gelip değerlendireceğiz. Muhtarlar sizlerin temsilcisi. Burada çözülemeyen sorunları ona ileteceksiniz, o da bize iletecek. Biz de bu sorunları değerlendirip takip edeceğiz” diye konuştu. "Köpek sorunuyla belediye ve özel idare ilgilenmiyor" Ardından Mertoğlu köyünde başıboş köpek sorunu yaşadıklarını belirten köy halkından Erdoğan Ünal, ”Belediyeye gidiyoruz, ’orası köy, özel idare ilgileniyor’ diyorlar. Özel idareye gidiyoruz, ’orası belediyede onlar ilgileniyor’ diyorlar. Köpekler beni geçen gün sıkıştırdılar. En az 15 tane başıboş köpek var orada. Vatandaşlar bakamadığı köpekleri bırakıyor. Ayrıca mezbahada atık sorunu da yaşanıyor. Yıllardır atıklardan dolayı sorun yaşıyoruz. Kendime ait 3 tane hayvanım atıklardan dolayı telef oldu. Ayrıca bu atıklar çevre kirliliği de oluşturuyor. Çeltik tarlalarına da zarar veriyor” ifadelerini kullandı. Vali Özarslan da başıboş köpekleri bırakan vatandaşları araçlarıyla birlikte plaka takip sisteminden takip edeceklerini söyledi. Sinop Tarım İl Müdürü Fatih Önlem ise, atık sorunu ile ilgili olarak, “Biz orayla ilgili genel olarak işlemleri başlattık. İç kısımda da eksikler vardı. Biz onlara sürelerini verdik. Verdiğimiz süre içinde sorunlar çözülmezse ruhsatlarını iptal edeceğiz" açıklamasında bulundu. Mertoğlu Köyü Çok Amaçlı Salonda vatandaşlarla bir araya gelen Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan’a, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, Sinop İl Müftüsü Paşa Bektaş, DSİ Harita Mühendisi Onur Yağcı ve Mertoğlu köyü muhtarı Mustafa Ünal eşlik etti.
Kütahya Hisarcık Çırak öğrenci çalıştıran iş yerleri denetlendi Hisarcık Şehit Yüksel Arık Çok Programlı Anadolu Lisesince MESEM programı çerçevesindeki 29 iş yeri uzmanlar tarafından denetlendi. İşyeri denetimlerinde, risk analizleri çıkarıldı, iş yerlerinde görülen aksaklıkların giderilmesi yönünde tavsiyeler verilerek, çalışanların ve özellikle de çırakların daha güvenli bir ortamda eğitim, öğretimlerini tamamlamaları yönünde çalışmalar yapıldı. Okul Müdür Yardımcısı Cemil Şimşek konuyla ilgili yaptığı açıklamada,” Milli Eğitim Bakanlığının 2 Şubat 2024 tarihli “Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği” başlıklı genelgesi doğrultusunda, çırak çalıştıran tüm iş yerlerimize İş Güvenliği Uzmanı ile anlaşma şartı getirilmişti. Bu çerçevede Hisarcık Esnaf ve Sanatkarlar Odası önderliğinde, iş güvenliği firması ile iş yeri temsilcilerimizle yapılan toplantıda anlaşmaya varılmıştı. Akabinde iş yeri hekimi tüm öğrencilerimizin muayenelerini yapmış, firmanın İş Güvenliği Uzmanları Süleyman Duman ve Enes Çağlar tarafından öğrencilerimize eğitimleri verilmişti. İş Güvenliği Uzmanlarımız ve Koordinatör Öğretmenlerimiz eşliğinde tüm iş yerleri ziyaret ederek her iş yerinin ayrı ayrı risk analizlerini çıkardık, iş yeri temsilcileriyle sözleşmelerini imzalattık, görülen aksaklıkların en az bir ay içinde düzeltilmesi hususunda uyarılarda bulunuldu” ifadelerine yer verdi.