TEKNOLOJİ - 10 Mayıs 2023 Çarşamba 11:25

CovenLabs markaları Web3’e taşımayı hedefliyor

A
A
A
CovenLabs markaları Web3’e taşımayı hedefliyor

Blockchain tabanlı, Web3 odaklı projeler geliştiren CovenLabs, Colendi Kurucu Ortağı Mihriban Ersin Tekmen ve oyunculuğunun yanında girişimci ve yatırımcı kimliği ile de ön planda olan Mert Fırat tarafından kuruldu. CovenLabs, fiziksel dünyadaki markalara dijital dünyada kişiselleştirilmiş çözümler sunmayı ve Web3 ekosistemini büyütmeyi hedefliyor.

Markaların ve şirketlerin Web3 dünyasında yerlerini alabilmeleri için kişiselleştirilmiş çözümler üretmenin yanı sıra projelere işlevsellik, etkileşim ve iş birliği konusunda da destek verme hedefiyle kurulan CovenLabs, Web3 ekosistemini büyütmeyi hedefliyor. Colendi Kurucu Ortağı, seri girişimci Mihriban Ersin Tekmen ile oyunculuğu kadar girişimci ve yatırımcı kimliğiyle de ön planda olan Mert Fırat tarafından kurulan CovenLabs, fon, topluluk, ağ, içerik ve finansal destekler de sağlayacak. CovenLabs strateji geliştirmekten NFT üretimine ve tokenizasyona, oyunlaştırmadan fintek entegrasyonuna, içerik yönetimi ve topluluk geliştirmeye kadar geniş bir skalada özelleştirilmiş hizmetler sağlayacak.

Mihriban Ersin Tekmen, “Teknoloji ve fintek alanındaki yılların verdiği tecrübe ve güvenilirliğimizi Web3 projesini kurgulamak ve gerçekleştirmek için kullanacağız. Tecrübe, teknik bilgi ve üreticiliği dünya çapında üst düzey bir ekiple bu alanda fark oluşturacağız."

“Covenlabs benim on yedinci girişimim ve ustalık eserim” diyen Mihriban Ersin Tekmen, “Web3 ile bir çığır açılıyor. Herkesin küresel ekonomiye katılım şansı elde ettiği merkeziyetsiz bir gelecek kuruyoruz. Bu yeni dünyada CovenLabs, fiziksel ve dijital dünyalar arasında bir köprü olacak. Hem kendi Web3 projelerimizi hayata geçirecek, hem de bize ulaşan projeleri A’dan Z’ye inceleyip, değerlendirmeden geçenlere hangi aşamada olursa olsun teknik, pazarlama, tasarım ve yatırım destekleri vereceğiz. Merkeziyetsiz dünya için ses getirecek projeler tasarlamak, gerçekleştirmek ve sürdürmek için benzersiz bilgi donanımına sahip bir takım kurduk” diyor.

CovenLabs markaları Web3’e taşımayı hedefliyor

Mert Fırat: “CovenLabs sayesinde Web3 dünyasında ihtiyacını duyduğumuz yeni yapılar ve yeni topluluklar doğacak”

CovenLabs’in Kurucu Ortağı Mert Fırat, oyunculuğu ile geniş kitleler tarafından tanınmasının yanında girişimcilik dünyasında da başarılarıyla biliniyor. Kültür, sanat ve yaşam merkezi DasDas’ı; Muzaffer Yıldırım, Didem Balçın, Harun Tekin ve Koray Candemir ile birlikte kuran Fırat, sonrasında ise 2015 yılında ihtiyaç sahipleri ile destekçileri buluşturan sosyal bir kooperatif olan İhtiyaç Haritası’nı Ali Ercan Özgür ile birlikte hayata geçirdi. Bundan iki yıl önce, bilet alma deneyimini, öncesi ve sonrasını kapsayacak şekilde yeniden tanımlayan bir sosyal keşif ve paylaşım platformu olan Mobilet’i satın alan Fırat, şimdi ise CovenLabs ile Web3 dünyasına giriş yapıyor.

Fırat, “Şimdiye dek içinde bulunduğum girişimlerin hepsi bir ihtiyaca yanıt vermek için aradığım çözümlerden çıktı. İnternetin anonim, ücretsiz ve bir dayanışma platformu olduğu zamanları görmüş biri olarak, Web3 ile bu ruhun daha kabiliyetli, daha deneyimli ve daha güvenli biçimde yeniden canlandığını görmek benim için heyecan verici. CovenLabs sayesinde Web3 dünyasında ihtiyacını duyduğumuz yeni yapılar ve yeni topluluklar doğacak” dedi.

Web3 projeleri için bir kuluçka merkezi

CovenLabs’ın kendi Web3 projelerini geliştirmesinin yanı sıra farklı şirket ve markaların Web3 projeleri için de bir kuluçka merkezi olarak hizmet verecek olması Web3 ekosisteminin genişlemesi ve geliştirilmesi için de önemli bir adım olacak. CovenLabs strateji geliştirmekten, NFT üretimine ve tokenizasyona, oyunlaştırmadan fintek entegrasyonuna, içerik yönetimi ve topluluk geliştirmeye kadar geniş bir skalada özelleştirilmiş hizmetler sağlayacak.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalyalı gençler, 19 Mayıs’ı Burak Yeter ile kutladı Antalya Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Konyaaltı Beach Park’ta dünyaca ünlü DJ Burak Yeter’i Antalyalılarla buluşturdu. Milli Mücadelenin ve Kurtuluşun ilk adımının 105. yılı,19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı heyecanı tüm Antalya’da coşkuyla kutlanıyor . Etkinlikler kapsamında Konyaaltı Beach Park’ta gerçekleşen DJ Burak Yeter konseri, eşsiz anlara sahne oldu. Sahnenin 360 derece dönmesi sayesinde DJ Yeter, Beach Park’ı dolduran binlerce Antalyalı önünde sahne şovunu sergiledi. Beach Park’ın her yerinden izlenebilen konser, Antalyalılara unutulmaz anlar yaşattı. Işıkların, alevlerin ve DJ Yeter’in müzikleriyle Antalyalı gençler eğlendi. Başkan Böcek’ten bayram mesajı Başkan Muhittin Böcek, Beach Park’ı dolduran binlerce vatandaşın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı. Böcek konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Kuruluşun ve kurtuluşun günü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun. Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün meşalesinin yakıldığı bu 105. yılda, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle anıyor ve önlerinde saygıyla eğiliyorum. Sevgili gençler, Atamız Gençliğe Hitabesi’nde ’Ey Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, sizler onu yücelteceksiniz ve yaşatacaksınız’ demişti. İşte Cumhuriyetin yüzüncü yılından bugüne kadar, Mavi Gözlü Dev’in devrimlerine inanarak yürümeye hep birlikte ant içiyor muyuz? Bayramımız kutlu olsun.” ’One day in space’ projesi tanıtımı Kısa süre içinde kapsül ve helyum balonla 55 bin fite, stratosfere kadar çıkarak iki yıldır hazırlandığı ’One Day in Space’ adlı projesiyle bir saatlik canlı performans sergilemeye hazırlanan DJ Yeter’in, bu projenin tanıtımı için yaptırdığı 15 metrelik astronot heykeli de konserde ilgiyle izlendi. Burak Yeter’in menajeri ve aynı zamanda kuzeni olan Erdinç Atilla, Başkan Böcek için yaptırılan astronot ceketini Başkan Böcek’e takdim etti. Başkan Böcek de Burak Yeter’e çiçek ve plaket takdim ederek teşekkürlerini iletti.
Çanakkale Çanakkale’de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı Çanakkale’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105’inci yıl dönümü tören ve etkinliklerle coşkuyla kutlandı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105’inci yıl dönümü töreni, Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10.00’da Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasıyla başladı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törene, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Valisi Yardımcısı Hakkı Uzun, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Muharrem Erkek, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, daire amirleri, gaziler, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, "Bugün Milli Mücadele’nin başkomutanı, Cumhuriyet’imizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 105’inci yıl dönümünün sevincini ve coşkusunu yaşıyoruz. Bugün Samsun’da tutuşturulan kurtuluş mücadelesinin meşalesinin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaştırılarak Çanakkale ruhunun yeniden yeşertildiği gündür. Sevgili gençler 19 Mayıs, Türk milletinin emperyalist güçlere karşı birlik ve beraberlik içinde, zulme boyun eğmeyeceğini haykırarak tarihin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından birinin yazılmaya başlandığı gündür. Ecdadımızın istiklali ve istikbali uğruna sergilediği kahramanlıkları gelecek nesillere en canlı şekilde aktarmak başta gelen vazifemizdir. Bu anlayışla bir asır önceki ruhla eşyalarımızdan teslim aldığımız kutlu emanetlere sahip çıkıyor. Ülkemizin geleceğinin hedefi olan Türkiye yüzyılını inşa ediyoruz” dedi. Konuşmanın ardından Cumhuriyet Meydanı, İnönü Caddesi, Ziveriye Sokak ve Kayserili Ahmet Paşa Caddesi üzerinden Çağlar Kaynak basketbol sahasına kadar bayrak yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşte ön sırada, Türk bayrağı ile Atatürk portresinin taşındığı yürüyüşe katılanlar, ellerindeki Türk bayrakları ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105’inci yıl dönümünü coşkuyla kutladı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Gençlik Festivali kapsamından kordon boyunda gün boyu çeşitli etkinliklerle kutlanacak.