GÜNDEM - 20 Eylül 2014 Cumartesi 08:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Başarılı bir operasyonla kurtarıldılar'

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Başarılı bir operasyonla kurtarıldılar'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musul’da alıkonulan Türk vatandaşlarının serbest bırakılmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Musul’da alıkonulan Türk vatandaşlarının başarılı bir operasyonla kurtarılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması şöyle:

“Irak’ta bir süredir alıkonulan Musul Başkonsolosumuz, ailesi ve Başkonsolosluğumuzda bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, yapılan başarılı bir operasyonla kurtarılmıştır. Öncelikle, uzun süredir özgürlüklerinden mahrum kalmış olan Başkonsolosumuz ve ailesine, çalışma arkadaşlarına, Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm aziz vatandaşlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, milletimizin gözü aydın diyorum.

Önceden planlanmış, tüm detayları hesap edilmiş, tam bir gizlilik içinde bugün gece boyu devam ederek, sabaha karşı başarıyla tamamlanan bu operasyondan dolayı, Sayın Başbakan ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Milli İstihbarat Teşkilatımız, alıkonulma hadisesinin başlamasından bugüne kadar meseleyi çok hassas şekilde sabırla, özveriyle takip etmiş; nihayetinde başarılı bir kurtarma operasyonu yapmıştır.

Müsteşarımızdan sahada operasyona katılan görevlilerimize kadar Milli İstihbarat Teşkilatımızın her bir mensubuna da şahsım, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyor; bu büyük başarılarından dolayı kendilerini yürekten tebrik ediyorum. Elbette, en başından itibaren sabırla ve metanetle bekleyen Musul Başkonsolosluğu personelimiz ve aileleri en büyük teşekkürü hakediyorlar. Şu anda ülkemize intikal etmiş olan personelimize de geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, teşekkür ediyor; ailelerine, uzun ve sabırlı, aynı zamanda inançlı ve umutlu bekleyişlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.

"BÜYÜK TÜRKİYE’NİN ULAŞTIĞI SEVİYELERİ GÖSTERMESİ AÇISINDAN DEĞERLİ"

Hadisenin vuku bulmasından itibaren ne yazık ki ülkemiz içinde ve dışında hadiseyi istismar etmek, bu hassas süreci sabote etmek için çeşitli girişimler olmuş; özellikle bazı çevreler ve bazı medya kuruluşları tarafından son derece sorumsuz tavır sergilenmiştir. Buna rağmen, süreç boyunca sorumlu, soğukkanlı ve sağduyulu yayıncılık yaparak alıkonulan vatandaşlarımızın can güvenliğine hassasiyet gösteren tüm medya kuruluş ve çalışanlarına da teşekkür ediyorum.

Operasyonun son derece başarılı biçimde yürütülmüş, vatandaşlarımızın Türkiye’ye intikal ettirilmiş olması, Büyük Türkiye’nin ulaştığı seviyeleri göstermesi bakımından da son derece önemlidir ve değerlidir. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi bir daha böyle büyük imtihanlara düçar etmesin diye dua ediyorum. Tekrar kurtarılan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor; Sayın Başbakanımıza, Hükümetimize, Milli İstihbarat Teşkilatımıza, katkısı olan tüm dost ve kardeşlerimize teşekkür ediyor, milletimizin gözü aydın diyorum".

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Gizem Örge: "Oynadığımız her turnuvada kupayı kazanmak istiyoruz" Fenerbahçe forması giyen milli voleybolcu Gizem Örge, mücadele ettikleri her turnuvada kupa kazanmak istediklerini söyledi. FIVB Milletler Ligi (VNL) ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda bu yaz mücadele edecek olan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın başarılı liberosu Gizem Örge, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na en iyi şekilde hazırlanmak istediklerini aktaran Örge, "Kampa çok yoğun başladık. Ama heyecanı ve motivasyonu gerçekten çok büyük bir yaz. Milletler Ligi bizim için çok önemli. Oynadığımız her turnuvada kupayı kazanmak istiyoruz. Onun dışında da olimpiyatlara iyi hazırlanabilmek çok önemli. Olimpiyatlara en iyi halimizle gitmek istiyoruz" dedi. "Büyük bir motivasyon, keyifle antrenman yapıyoruz" Başantrenör Daniele Santarelli ve ekibiyle iyi bir uyum yakaladıklarını söyleyen 31 yaşındaki libero, "Geçen yaz tüm ülke gördü. İnanılmaz enerjisi yüksek biri. Onun sırrı da tek başına değil, muazzam bir ekibi var. Antrenörlük kısmında da büyük bir takım işi var. O yüzden bunu çok iyi başarıyorlar. Onların enerjisi de bize aynı şekilde geçiyor. O yüzden büyük bir motivasyon, keyifle antrenman yapıyoruz" ifadelerini kullandı. "Kazandığımız kupa Fenerbahçe ailesine armağan olsun" Fenerbahçe ile bu sezon Sultanlar Ligi’nde şampiyonluk yaşayan Örge, kazanılan kupayı sarı-lacivertli taraftarlara armağan ettiğini dile getirdi. CEV Şampiyonlar Ligi’ne yarı finalde veda ettikleri için üzgün olduklarını sözlerine ekleyen Gizem Örge, "Tabii ki sezonu yine iki kupayla bitirdik. Hepsi birbirinden değerli kupalar ama gözümüz CEV Şampiyonlar Ligi’ndeydi. Kısmet olmadı, talihsiz bir şekilde yarı finalde elendik. Yine de lig kupasıyla bitirmek ve iki sene üst üste aynı başarıyı yakalamak da önemliydi bizim için. O yüzden bu kupa Fenerbahçe ailesine armağan olsun. Benim için çok zor bir seneydi, çok stresli bir seneydi. Hiç kolay olmadı. Benim yorgunluğumun yüzde 50’si stresmiş dedim sezon bittiğinde" şeklinde konuştu. "Voleybola olan ilgi de sevgi de çok ciddi derecede arttı" Fenerbahçeli taraftarlara destekleri için teşekkür eden Örge, "Onların desteği çok önemli. Sonuçta bu sene çok ciddi bir seyirci kitlesinin desteğiyle oynadık. Voleybola olan ilgi de sevgi de çok ciddi derecede arttı. Bu bizim için çok önemli. Fenerbahçe taraftarı zaten her zaman yanımızda. Voleybol bu kadar popüler değilken de yanımızaydı. Onların desteği ve gelip bizi izlemeleri çok kıymetli" diyerek sözlerini noktaladı.
Mersin Mersin Büyükşehir Belediyesinin arkeolojik kazılara desteği sürüyor Mersin Büyükşehir Belediyesi, kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması için arkeolojik kazılara destek vermeyi sürdürüyor. Bu çerçevede ’Patara İmparator Nero Deniz Feneri Kazı ve Restorasyon Süreci’ konulu söyleşi düzenledi. Büyükşehir Belediyesi, Mersin’e Değer Katanlar Kurulu (MEDEKA) Turizm ve Arkeoloji Kurulu ile İçel Sanat Kulübü iş birliğinde düzenlenen söyleşide, Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Havva İşkan Işık, Patara’da açığa çıkardıkları ve imparator Nero tarafından yaptırılan deniz fenerinin kazı ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi. Patara kazı çalışmalarının başkanlığını yürüten Işık, "Patara’da bu fenerle birlikte büyük bir kazı çalışmasının ardından, ülkemizin yüz akı olabilecek nitelikte gayet başarılı ve önemli bir restorasyon gerçekleştiriliyor. Ben de bütün Türkiye’ye bu süreci anlatmak için yollardayım. Bilim ve bilgi paylaştıkça güzel. Mersin gibi çok kadim bir kültür coğrafyasında, üniversitesinde arkeoloji bölümünün olduğu bu güzel şehirde bir arkeoloji buluşması gerçekleştirip, yaptıklarımızı meslektaşlarıma ve öğrencilerimize aktarmak istedim. Çünkü örnek alınması gereken ve pek çok kazıya fikir verecek uygulamalar ve yeni çarpıcı sonuçlar var" diye konuştu. Yerel yönetimlerin, yapılan çalışma ve projelere destek vermesinin önemine işaret eden Işık, "Her akıllı belediye, kendi yönetim alanında bulunan bütün arkeolojik kazılara sonuna kadar destek vermeli ve sonuna kadar koruyup kollamalıdır. Çünkü bu bir refah problemi ve geçmişi sahiplenme sorunudur" dedi. Akça: "Toplam 19 arkeolojik kazıya destek veriyoruz” Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kent Katılımı ve Sivil Toplumla İlişkiler Şube Müdürü Başar Akça, Mersin’in, arkeolojik açıdan çok zengin bir şehir olduğunu belirterek, toplam 19 arkeolojik kazıya maddi ve ayni desteklerinin sürdüğünü ifade etti. Akça, Patara Antik Kenti’nde kazı ve restorasyon sürecinde yaşanılan tecrübeleri ve deneyimleri Mersin’de uygulayabilmek için, söyleşide yer aldıklarını kaydetti. Söyleşiye katılan Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölümü 1. sınıf öğrencisi Bensu Atar, "Söyleşi, bir arkeoloji öğrencisi olarak bana farklı bakış açıları kazandırdı. Bilmediğim birçok yeni bilgi öğrendim” diye konuştu. Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölümü 2. sınıf öğrencisi Ferhat Hamza Devebakan da yeni bir alanda yeni bilgiler öğrenmekten dolayı heyecan duyduğunu kaydetti.
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyespor’da yeni dönem Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nde yapılan olağan genel kurulda, kulübün yeni başkanı Muhammet Aydın oldu. Bursa’nın sporcu fabrikası Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nde kongre heyecanı yaşandı. BUSKİ Konferans Salonu’nda yapılan genel kurula, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra kulüp yöneticileri de katıldı. Toplantıda yapılan açık oylama sonucu, kulübün yönetim kurulu üyeleri ve denetim kurulu üyeleri belirlendi. Kulübün yeni başkanı ise Muhammet Aydın oldu. “Sporu toplumun bütününe yaymak istiyoruz” Toplantıda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, önceki dönem Kulüp Başkanı Gökhan Dinçer ve yönetim kurulu üyelerine kulübe yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti. Muhammet Aydın ve ekibine de yeni dönemde başarılar dileyen Başkan Bozbey, başarı çıtasını daha yukarı çıkarmak adına yönetimin destekçisi ve takipçisi olacaklarını söyledi. 1980 yılında kurulan Büyükşehir Belediyespor’un köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Geçmişten bugüne birçok önemli sporcumuz burada yetişti. Bursa Büyükşehir Belediyespor aslında bir amatör spor kulübüdür. Profesyonel branşları değil, amatör branşları destekleyen bir spor kulübüdür. Hedefimiz tesislerle birlikte çalışma alanlarını çoğaltarak daha çok gencin spor yapmasına imkan sağlamak. Sporu daha küçük yaşlara indirgeyerek toplumun bütününe yaymak istiyoruz. Başarı önemli bir tetikleyicidir. Ancak spor bilincinin ve spor kültürünün aşılanması hepsinden daha önemlidir. Bu kültürü erken yaşlarda çocuklarımıza aşılayabilirsek çok daha fazla madalya ve başarı bu kente gelecektir. Büyükşehir Belediyespor’a hizmet eden tüm branşlardaki sporculara, sorumlu eğitmenlere yardımcı ekiplere teşekkür ediyorum. Spor bilincini geliştirme maksadıyla çocuklarını spor alanlarımıza getiren ailelere de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. Oy birliğiyle Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanlığı’na seçilen Muhammet Aydın, önceki yönetime kulübe verdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti. Aydın, kulübü daha ileri götürmek için mücadele edeceklerini dile getirdi. Önceki dönem kulüp başkanı Gökhan Dinçer ise, kulübün sportif başarılarının devam edeceğini inandığını söyleyerek, bundan sonra da kulübe elinden gelen desteği vermeye hazır olduğunu belirtti. Yapılan oylama sonucu, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün yönetim kurulu, Muhammet Aydın, Oğuzhan Şahinkaya, Mehmet Yıldız, Yalçın Işıkyıldız, Ersin Yılmaz, Besim Hacıoğulları, Turan Şenocak, Cemil Ünlü, Ahmet Can Yavuz, Samet Kurumahmut, Mustafa Şenyurt ve Semih Omurca’dan oluştu. Denetim Kurulu üyeleri ise Hamit Işık, Gökay Azak ve Mesut Öztürk’ten oluştu.
Muğla Öğretmen etkileşim günleri Yatağan’da gerçekleştirildi Muğla’nın eğitim alanındaki yenilikçi ve birleştirici projelerinden biri olan Öğretmen Etkileşim Günleri, bu kez Yatağan ilçesinde gerçekleşti. İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay’ın katılımıyla düzenlenen etkinlik, Yatağan öğretmenlerini çim hokeyi ile buluşturdu. Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen Öğretmen Etkileşim Günleri, Muğla’daki öğretmenleri farklı spor dallarıyla, kültürel ve sanatsal etkinliklerle buluşturmayı amaçlıyor. 8’inci kez düzenlenen etkinlik kapsamında Yatağan’daki öğretmenler, çim hokeyi etkinliğiyle bir araya geldi. İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, her etkinlikte olduğu gibi bu etkinlikte de öğretmenlerle bir araya geldi. İlçede 27 okulu temsilen 27 öğretmenin katıldığı etkinliğe, İlçe Millî Eğitim Müdürü Osman Alemdar ve şube müdürleri de katıldı. Çim hokeyi etkinliğinden önce Bozüyük Mahallesi’nde (Güzelköy) öğretmenlerle samimi bir buluşma gerçekleştiren İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, öğretmenlerin görüş ve önerilerini dinleyerek, eğitim sahasındaki deneyimlerini paylaştı. Çim hokeyi etkinliğinde buluşan öğretmenler, beden eğitimi öğretmeni Mahmut İmren ve öğrencilerden çim hokeyi sporu hakkında bilgi aldılar ve dostluk maçında keyifli zaman geçirdi. İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Öğretmenlerimizle doğal ortamlarda samimi buluşmalar sayesinde, eğitim sahamızda bir arada oluyor ve somut bilgileri onlardan öğrenme fırsatına erişiyoruz. Bakanlığımızın hazırladığı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile öğretmenlerimizin emeğiyle, 21. yüzyılın ihtiyaçlarına uygun, Türkiye’nin değerlerine ve vizyonuna uygun bireyler yetiştireceğiz" dedi. Öğretmen Etkileşim Günleri, Muğla’nın eğitim alanındaki başarılı ve yenilikçi yaklaşımlarından biri olarak dikkat çekiyor ve öğretmenler arasındaki dayanışma ve etkileşimi artırıyor.