POLİTİKA - 24 Mart 2019 Pazar 21:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Biz kula kul değiliz, sen kula kulsun’

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Biz kula kul değiliz, sen kula kulsun’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'cü Ekrem Dumanlı ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Çok müptezel birisi. Karşımızda el pençe divan duran birisi. Senin kilon ne? Uşaksın, kulsun. Ama Allah'a değil FETÖ'ye. Aramızdaki fark bu' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TGRT Haber ve İHA seçim özel yayınında FETÖ'cü Ekrem Dumanlı ile ilgili yaptığı açıklamada "Çok müptezel birisi. Karşımızda el pençe divan duran birisi. Senin kilon ne? Uşaksın, kulsun. Ama Allah'a değil FETÖ'ye. Aramızdaki fark bu" dedi.

"Ey Ekrem sen kula kulsun, muhatabım değilsin"
Fetullahçı Terör Örgütü'nün firari medya imamlarından Ekrem Dumanlı’nın yayımladığı videonun sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çok müptezel birisi. Karşımızda el pençe duran birisiydi. Savcılık soruşturmayı açtığı anda kaçıp gidenlerden birisi. Düş yakamızdan ifadesini kullanıyor, sen kime kullanıyorsun, sen kimsin, senin her yerin yakan olsa ne olur, uşaksın, kulsun ama Allah’a değil, FETÖ’ye kulsun. Şu anda zannediyor ki bunlar 15 Temmuz ile bu işi bitireceğiz. Ne oldu, bitirebildiniz mi? Eski Türkiye yok. Biz kula kul değiliz. Ey Ekrem sen kula kulsun, bunu bir defa bil. Muhatabım değilsin. Yanındaki (Cemil Bayık) PKK’nın dağdaki temsilcisi. O zaten malum, her yönüyle bitmiş, tükenmiş. Bunlar 12, 13, 14 yaşlarındaki kızları dağa kaçırıp, onları taciz eden alçaklar. Bunlar o tür teröristler. Hala HDP’ye gönül veren kardeşlerim, Güneydoğu’lu kardeşlerim, Diyarbakır Belediyesi’nin önünde günlerce, aylarca orada çadırlar kurup ağlayan Kürt anneler, bunların kızları dağlara kaçırıldı. O günleri hatırlayın ve bunların peşinden artık gitmeyin. Bizim şu anda PKK terör örgütü tarafından kaçırılmış olan astsubaylarımız, doktorlarımız, mühendislerimiz var. Değişik yöntemlerle onlar konuşturulmaya çalışılıyor. Bu adamın benim ülkemle, vatanımla bir bağlantısı olabilir mi? Olamaz. Şu anda Kandil’de yaşıyor. Geçen gün bunların çok önde olan liderlerinden bir tanesi vuruldu, şu anda ölümle pençeleşiyor belki de” ifadelerini kullandı.

"Kürt kardeşlerime saygısızlık yapıyor, hakaret ediyor"
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin, “Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt'ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir” açıklamalarını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu adam Kürt değil. Bu adam benim Kürt vatandaşlarım üzerinden kendisine siyasi sermaye edinmeye çalışıyor. Mansur Yavaş gelsin şunun hesabını versin. ‘Ankara’da eğer Yavaş kazanacaksa bizimle kazanacak.’ Aynı şeyi İstanbul’daki için de söylüyor. Sanki Kürtlerin oyları onlar tarafından ipotek altında. Benim Kürt kardeşlerime de saygısızlık yapıyor, hakaret ediyor. Benim nice inanıyorum ki bize gönül vermiş Kürt kardeşlerim var. Bunların ifadesi bunlar için bir saygısızlıktır, hakarettir” dedi.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.