GÜNDEM - 02 Ekim 2009 Cuma 20:06

Cumhurbaşkanı Gül Nahçıvan'da

A
A
A
Cumhurbaşkanı Gül Nahçıvan'da

Gül, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile ikili görüşme de yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Azerbaycan'ın Nahcivan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen 9. Türk Dili Konuşan Ülkelerin Devlet Başkanları Zirvesi'nin açılışına katıldı. Gül, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile ikili görüşme de yaptı.

Nahcivan Özerk Cumhuriyeti'nde gerçekleştirilen 9. Türk Dili Konuşan Ülkeler Devlet Başkanları Zirvesi'nin açılışına, Cumhurbaşkanı Gül, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Kurmanbak Bakiyev katıldı. Açılış töreninde ilk olarak Haydar Aliyev Anıtı'nı ziyaret ederek anıta çelenk koyan devlet başkanları, Aliyev Müzesi ve Mümine Hatun Türbesi'ni de ziyaret etti. Zirve öncesi diğer devlet başkanlarıyla birlikte Haydar Aliyev Sarayı'nda düzenlenen konsere katılan Cumhurbaşkanı Gül, Azeri halk sanatçısı tarafından söylenen "Türkiyem" şarkısına eşlik etti. Konserde, Nahcivan Devlet Filarmoni Orkestrası, Nahcivan Devlet Üniversitesi Korosu ve Haydar Aliyev Çocuk ve Gençlik Yaratıcılık Merkezi'nden oluşan koro, Türkiye, Kazakistan, Azerbaycan ve Kırgızistan'dan seçtikleri parçaları seslendirdi.

Bu arada Cumhurbaşkanı Gül, Nahcivan ziyareti kapsamında Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile Duzdağ Otel'de ikili görüşme yaptı. Görüşmede Gül, Türkçe konuşan ülkelerin devle başkanlarının biraraya gelmesinin önemli olduğunu söyledi.

BURHAN KARADUMAN-İSMAİL ARAS-NAHCİVAN

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara’da 64 yaşındaki kadını polis taklidi yaparak dolandıran şüpheli Aksaray’da yakalandı Ankara’da kendisini polis olarak tanıtarak 64 yaşındaki kadını dolandıran şüpheli ticari taksi ile Şanlıurfa’ya kaçmaya çalışırken Aksaray’da yakalandı. Edinilen bilgilere göre Ankara’da yaşayan 64 yaşındaki A.G yi arayarak kendilerini polis olarak tanıtan şüpheli adınız terör örgütüne karıştı, kimlik bilgilerinizi kullanarak FETÖ terör örgütü para topluyor, biz bu şahıslara ve bunlara yardım eden banka çalışanlarına operasyon yapacağız, bu sebeple evinizdeki ziynet eşyalarını kapıya gelen görevliye verin, sonrasında size geri vereceğiz, paralarınız devlet garantisinde olacak diyerek vatandaşı dolandırdılar. Telefon irtibatını hiç kesmeyen şüpheli; mağdurun evindeki tüm birikimlerini istedi. Şüpheli yaşlı kadının ikametinin olduğu sokağa gelip toplam 6 milyon Türk lirası değerinde ziynet eşyasını aldı. Şüpheli şahıs Şanlıurfa’ya ticari taksiyle kaçmaya çalışırken ziynet eşyalarıyla birlikte Aksaray ilinde kıskıvrak yakalandı. Şanlıurfa’dan Ankara’ya otobüsle gelen şüphelinin Ankara içinde ticari taksi kullandığı tespit edildi. Şüpheli yakalandıktan sonra mağduru tespit etmek isteyen polis ekipleri, şüphelinin bindiği taksinin kameralarından indiği yeri tespit edip, dakika dakika takip etti. Şüphelinin indiği yerden detaylı kamera çalışması sonunda yaşlı kadınla şüphelinin bir araya geldiği görüntülerine ulaştılar. Kamera görüntülerinden yaşlı kadını tespit eden Ankara Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri yaşlı kadına ulaşarak dolandırıldığından bahsettiler ancak yaşlı kadını ikna etmek o kadar kolay olmadı. Emniyet müdürlüğüne getirildikten sonra ikna olan kadın şaşkınlığını gizleyemedi. Şüphelinin üzerinden çıkan 100 adet altın ve 18 adet bilezik müştekiye iade edildi. Şüpheli V.E.M., adliyedeki işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine teslim edildi.