GENEL - 02 Kasım 2010 Salı 20:45

Cumhurbaşkanı Gül'ün Osmaniye ziyareti

A
A
A
Cumhurbaşkanı Gül'ün Osmaniye ziyareti

Gül, Vali Cerrah, Garnizon Komutanı Albay Osman Erkol ve Belediye Başkanı Kadir Kara'yı ziyaret etti.

 

 

ALİCELAL KAYMAK - AHMET SEHER / OSMANİYE

 

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nin (OKÜ) 2010/2011 Akademik Yılı açılış törenine katılmak üzere Osmaniye'ye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Vali Celalettin Cerrah, Garnizon Komutanı Albay Osman Erkol ve Belediye Başkanı Kadir Kara'yı ziyaret etti. Gül, daha sonra OKÜ'deki törene katıldı.


Valilik ve Garnizon Komutanlığı ziyaretlerinin ardından yürüyerek belediye binasına geçen Gül, yolda vatandaşlarla tokalaştı ve küçük çocukları sevdi. Belediyeye gelişinde mehter takımı gösterisi ile karşılanan Gül, burada vatandaşlara seslendi. Gül, "Kardeşlik duygularımızı kaybetmeyelim. Birbirimizi sevelim ve birbirimize saygılı olalım. Çok çalışalım. Çünkü kim daha çok çalışırsa o daha başarılı olur" dedi. Belediye Başkanı Kadir Kara, Gül'e üzerinde "Abdullah Gül Cumhurbaşkanı" yazılı Karatepe
Kilimini hediye etti.


Belediye ziyaretinin ardından Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'ne gelen Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, burada öğrenciler tarafından coşkuyla karşılandı. Alper Akın Amfisinde düzenlenen törende OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, üniversite ile ilgili bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Gül, Korkut Ata Üniversitesi'nin yeni bir üniversite olmasına rağmen çok iyi bir kampüsünün ve yapılanmasının olduğunu belirterek, "Şimdi ülkemizin her ilinde üniversite var. Bu şüphesiz ki bir avantaj. Ancak bu üniversiteler; akademik çalışmazsa, bilimsel çalışmalarını istediğimiz gibi yapmazlarsa o zaman sadece bir lise üstü seviyesinde eğitim yuvası olur. Üniversiteler hedeflerini ve misyonlarını iyi belirlemeli. Akademik kadrolarını iyi oluşturmalı.

 

Sizin üniversiteniz kuruluş aşamasında olmasına rağmen bunları gerçekleştirmiş. Ayrıca üniversiteler bulunduğu şehirle bütünleşmeli. Ekonomisi ile bütünleşmeli. Fakülte açarken de bunlar göz önünde bulundurulmalı. Ne kadar çok başarılı olursanız, o kadar çok şehrinize ve ülkenize faydalı olursunuz. Bu bakımdan herkesin çok çalışması gerekiyor. Ben Korkut Ata Üniversitesi'nin adına layık bir üniversite olacağına inanıyorum. Yeni akademik yılınızın başarılar ile dolu olmasını diliyorum" diye konuştu.


Öğrencilere de seslenen Gül, mutlaka birbiri ile yarışmalarını ve okulu en iyi derece ile bitirmeye gayret etmeleri tavsiyesinde bulundu. Konuşmanın ardından Rektör Büyükalaca, Gül'e ziyaretinin anısına hediye verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de 2025 yılında hırsızlık yüzde 39.6 azaldı Kayseri’de 2025 yılında ‘hırsızlık’ olaylarında yüzde 39.6 oranında düşüş sağlanarak, olayların yüzde 85.6’sı aydınlatıldı. Çalışmalarda, 4 milyon 420 bin TL’lik çalıntı malzeme sahiplerine teslim edildi. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipler tarafından 2025 yılı içerisinde yapılan çalışmalar sonucu, kentte meydana gelen ‘hırsızlık’ olayları yüzde 39.6 oranında azaldı. Bahse konu ’hırsızlık’ olaylarının yüzde 85.6’sı aydınlatıldı. Kayseri’de gerçekleşen ‘evden hırsızlık’ olaylarında yüzde 47.5 düşüş sağlanarak, olayların yüzde 82.4’ü aydınlatılırken, ‘otodan hırsızlık’ konusunda yapılan çalışmalarda, yüzde 48.9 oranında düşüş sağlanıp, olayların yüzde 89.4’ü aydınlatıldı. Bir başka konu olan ‘motosiklet hırsızlık’ olaylarında yüzde 48.8 düşüş sağlanarak, olayların tamamı aydınlatıldı. Ekipler tarafından ‘işyerinden hırsızlık’ konusunda ise yüzde 12.3 düşüş sağlanırken, olayların yüzde 96.4’ü gün yüzüne çıkarıldı. Yapılan operasyonlarda yakalanan şüphelilerden; 141’i adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 177’si de sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı. Öte yandan, yakalanan şüphelilerden toplam 4 milyon 420 bin TL değerinde altın, ziynet eşyası, para, cep telefonu, bisiklet, elektrikli bisiklet, scooter ve muhtelif eşyalar ele geçirilerek, sahiplerine teslim edildi.