GÜNDEM - 25 Ekim 2016 Salı 08:28

Cuntacılar 37 milyon TL’yi havaya uçurdu

A
A
A
Cuntacılar 37 milyon TL’yi havaya uçurdu

FETÖ’nün 15 Temmuz kalkışması boyunca uçan ve halka bomba yağdıran jetlerin maliyeti ağır oldu. 10 saat boyunca ihanette kullanılan F16’lar milyonlarca liralık zarara yol açtı.

FETÖ mensubu darbecilerin 15 Temmuz gecesi özellikle başkent Ankara’da halka kabus yaşatan F16 uçuşlarının maliyeti çıkarıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimine ilişkin soruşturma, Başsavcı Vekili Necip Cem İşçimen’in koordinesinde derinleşerek ilerliyor. Yoğun çalışma ile sürdürülen soruşturmanın yanı sıra darbe gecesine ilişkin önemli bir tespit daha elde edildi. Değerlendirmeler çerçevesinde darbeci hainler o gece TSK’nın bütçesine de milyonlarca lira zarar verdi. O gece onlarca F16 hem Ankara hem de İstanbul semalarında halka ateş açmıştı.

15 UÇAK BOMBALAMIŞTI

Darbe gecesi Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı, Akıncı olarak bilinen 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı ve Malatya Erhaç’taki 7’inci Ana Üs Komutanlığı olmak üzere üç hava üssünden F16’lar havalanmış ve İstanbul-Ankara semalarında halka ve resmi kurumlara ateş açmıştı. Bir F16’nın mühimmat yüklü olarak bir saatlik uçuşu yaklaşık 250 bin lira olarak kabul ediliyor. O gece yaklaşık 10 saat uçan bir F16 toplamda 2 milyon 500 bin lira zarara uğrattı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında uçan toplamda 15 uçağın o geceki maliyetinin ise yaklaşık 37 milyon liraya ulaştığı tespit edildi.

HAİNLER ÖDEYECEK

Darbe gecesi cuntacılara helikopterler ve hainlerin uçaklarının sürekli havada uçması için tanker uçaklar da eşlik etmişti. Cobra tipi helikopterlerin 1 saatlik uçuşu 6 bin dolar tutuyor. Bu uçuşların da mühimmatı ile birlikte hesaplandığında ortalama 200 bin lira zarar verdiği değerlendiriliyor. Darbe maliyetinin genel bir hesaplama ile yaklaşık 40 milyon liraya olduğu da netleşmiş oldu. Söz konusu zararın geriye dönük faiziyle cuntacılardan, haklarında soruşturma tamamlandıktan sonra tanzim edilmesi bekleniyor. Cuntacılara devleti zarara uğratmaktan da dava açılabilecek.  

Ebru Karatosun / Türkiye Gazetesi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 19 ilde düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik jandarma tarafından düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 19 ilde nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik jandarma tarafından düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Paylaşımında operasyonun, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlıklarınca Şırnak, Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde, Sakarya, Manisa, Diyarbakır, Kütahya, Trabzon, Siirt ve Malatya’da düzenlendiğini ifade eden Yerlikaya, il il şu bilgileri paylaştı: "Şırnak İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan ortak çalışma sonucu, Şırnak merkezli Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde ve Sakarya’da düzenlenen operasyonlarda; internet siteleri üzerinden sahte araç ilanı, kiralık villa ve yüksek kazançlı yatırım vaadiyle vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 32 şüpheli yakalandı. Manisa İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Manisa merkezli Adana, Mersin, Muğla, Gaziantep, Diyarbakır, Kütahya ve Trabzon’da düzenlenen operasyonlarda, yüksek kazançlı yatırım vaadiyle forex üzerinden vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 13 şüpheli yakalandı. Siirt İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucunda Siirt merkezli Adana ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda, sosyal medya platformları üzerinden vatandaşlarımızın kişisel verilerini elde edip ’FETÖ silahlı terör örgütüne adınız karıştı’ iddiası ile vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 3 şüpheli yakalandı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Diyarbakır merkezli Denizli, Malatya ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda; internet sitesi üzerinden ’sahte araç ilanı’ ile vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 3 şüpheli yakalandı." Bakan Yerlikaya, yapılan ilk belirlemelere göre şüphelilerin banka hesaplarında 62 milyon Türk Lirası tutarında para hareketliliği tespit ettiklerini kaydetti. Yapılan operasyon sonucu ise çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve kredi kartına el konuldu.