ASAYİŞ - 30 Haziran 2019 Pazar 04:10

Datça’daki yangında kasıt şüphesi

A
A
A
Datça’daki yangında kasıt şüphesi

Muğla’nın Datça ilçesi Palamutbükü mevkiinde, öğleden sonra başlayan orman yangını, geçen 11 saatin ardından henüz kontrol altına alınmadı. 3 kola ayrılan yangın 2 bölgede devam ederken, 5 hektardan fazla alana zarar veren yangında kasıt olduğu iddia edildi.

Datça’da saat 16.00 sıralarında Palamutbükü Limantepesi mevkiinde televizyon vericilerinin olduğu bölgede başlayan yangın henüz kontrol altına alınmadı. Başlangıç noktasından sonra Marin ve Limantepesi yönlerine ikiye ayrılan yangının vericilerin olduğu bölgedeki kısmı denize ulaştığı için söndürüldü. Marin bölgesinde yönelen yangın, daha sonra tekrar Palamutbükü yönüne geri döndü. Knidos Antik Kenti ve Marin bölgesinde iki ayrı noktada devam eden yangının çember altına alınması için yoğun çalışma yapılıyor. 

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediyesinden 10 itfaiye aracı, orman bölge müdürlüğünün 30 arazözü ile birlikte 100’e yakın orman ve itfaiye personeli çalışmalarını sürdürüyor. Bölge halkı da ekiplere yardımcı oluyor. Yangına ilk müdahaleyi yapan Datça Mahalle Afet Gönülleri Acil Müdahale Ekibi (MAG-AME) gibi yüzlerce gönüllünün katıldığı çalışmalarda, yangının kısa süre içerisinde kontrol altına alınması hedefleniyor.

Kasır şüphesi vatandaşı üzdü
Öte yandan, şu ana kadar 5 hektardan fazla alana zarar veren yangını söndürme çalışmalarına katılan vatandaşlar, yangının ilk başladığı bölge olan Limantepesi vericiler bölgesinde, yapacağı otel için ruhsat alamayan büyük bir arazi sahibi tarafından kasıtlı olarak çıkarıldığını iddia etti.

Datça Kaymakamlığına vekalet eden ve çalışmaları yerinde izleyen Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel ise, “Palamutbükü’nde akşamüzeri başlayan yangına müdahale devam ediyor. Orman ve belediye ekiplerinin yanı sıra özel tankerler ve vatandaşlarımızın yardımıyla çalışmalar sürüyor. Tüm ekipler canla başla çalışıyor. Arazi koşulları sarp ve zorlu ancak yoğun şekilde çalışma devam ediyor. Ekiplerden aldığımız son bilgilere göre gelişmeler olumlu yönde” şeklinde konuştu.  

Datça’daki yangında kasıt şüphesi

Mehmet Barlas - Mehmet Ölmez

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Okul müdürünü vuran öğrenci ile babası tutuklandı Mersin’in Anamur ilçesinde okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrenci ile azmettirme suçundan gözaltına alınan babası çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olay, dün sabah saat: 08.30 sıralarında ilçeye bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, M.K. (12), okulun önünde oturan okul müdürü Ender Kara’ya (39) doğru hızla gelerek tüfekle ateş etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kara, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri ise çocuğu okulda gözaltına aldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tüfeğe el konulurken baba Y.K. de (55) Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Baba ve oğlunun savcılıkta ifadesi alınmasının ardından tasarlayarak, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs ve azmettirme suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheli baba azmettirme, oğlu ise öldürmeye teşebbüs suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Valilik olayla ilgili açıklama yapmıştı Mersin Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada; "İlimiz Anamur İlçesi Çarıklar Mahallesinde bulunan Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulunda, 22.12.2025 günü saat: 08.30 sıralarında M.K. isimli öğrenci, okul bahçesinde, Okul Müdürü E.K.’yı tüfek ile karın bölgesinden yaralamıştır. Yaralanan Okul Müdürü E.K. derhal hastaneye kaldırılmış olup, tedavisi devam etmektedir. Olayı gerçekleştiren öğrenci gözaltına alınmış, konuya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denilmişti. Öteyandan Mersin’deki bir hastaneye sevk edilen okul müdürünün tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü bildirildi.