SPOR - 02 Şubat 2023 Perşembe 13:10

Davis Cup World Group I Play-Off kura çekimi yapıldı

A
A
A
Davis Cup World Group I Play-Off kura çekimi yapıldı

A Milli Erkek Tenis Takımı'nın Davis Cup World Group I Play-Off müsabakalarında Slovenya ile oynayacağı karşılaşmaların kura çekimi yapıldı.

A Milli Erkek Tenis Takımı'nın Davis Cup World Group I Play-Off maçlarında Slovenya ile 3-4 Şubat tarihlerinde yapacağı maçların kura çekimi yapıldı. Kura çekimine, her iki takımın kaptanları ile oyuncularının yanı sıra Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu katıldı. Açıklamalarda bulunan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, "Tenis artık bilinen, izlenen ve sevilen bir branş. Bizim için çok önemli olan dünya kupası maçını oynayacağız. Misafirimiz Slovenya'ya 'hoş geldiniz' diyorum. Harika bir merkezde tenis oynayacağız ve güzel 2 gün geçireceğiz" şeklinde konuştu. Slovenya takım kaptanı Grega Zemlja da oynayacakları mücadelelerle güzel tecrübeler edineceklerini belirtti.

Davis Cup World Group I Play-Off kura çekimi yapıldı

Kaptan Bora Gerçeker: “Tenis kültürü olarak yeni yeni ayaklanıyoruz”

Milli takım kaptanı Bora Gerçeker ise, "Sahaya hazır bir şekilde çıkacağız. İnşallah her şey lehimize olacak. Deneyim açısından avantajlı olacağımızı düşünüyorum. Biz her türlü sürprize hazırız. Oyuncularımız her anlamda hazırlar. İlk puandan son puana kadar herkes motive ve kararlı bir mücadele ortaya koyacak. Ülkemizi düşününce spor kültürü olarak fena değiliz ama tenis kültürü olarak yeni yeni ayaklanıyoruz. Gün geçtikçe oyuncu sayımız artıyor. Nüfusumuza oranla tenis oynayan sayısı çok az. Bu sayı yükseldikçe inanıyorum daha önemli turnuvalarda olacağız" diye konuştu.

Davis Cup World Group I Play-Off kura çekimi yapıldı

Kura çekiminde eşleşmeler şu şekilde oluştu:

1. Gün

Altuğ Çelikbilek - Sebastian Dominko
Mehmet Cem İlkel - Bor Artnak

2. Gün

Ergi Kırkın - Blaz Rola
Yankı Erel - Sebastian Dominko
Altuğ Çelikbilek - Bor Artnak
Mehmet Cem İlkel - Sebastian Dominko

Bora Akyol - Mehmet Şirin Topaloğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Çene kanseri baba 4’üncü kez hayata tutundu Öncesinde mide ameliyatları geçiren ve haftada 3 gün diyaliz tedavisi gören Remzi Değişmiş (78), Çene Kanseri ameliyatıyla 4’üncü defa sağlığına kavuştu. Remzi Değişmiş’in sağlık problemleri kıl dönmesi rahatsızlığı ile başladı. Ardından midesinde problemler yaşayan Değişmiş, 2 defa bu konuda ameliyata girdi. Değişmiş’in sağlık sıkıntısı çeşitli kalp rahatsızlıkları ile devam etti. Böbrek yetmezliği tanısı da konulan Değişmiş, haftanın 3 günü diyalize gidiyor. Sağlık problemleri ile boğuşan Değişmiş, diş ağrısı nedeniyle muayene olmaya gitti. Muayenede çenede kitle gören diş hekimi, Değişmiş’e Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitmesini tembih etti. Hastaneye başvuran Değişmiş’i, Kulak Burun Boğaz (KBB) Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Aydın Acar, muayene etti. Muayenede kitle olduğu anlaşılan hastadan patoloji için parça alındı. Patoloji sonucu çene kanseri olduğu anlaşılan Değişmiş için ameliyat kararı alındı. Prof. Dr. Aydın Acar ve ekibi tarafından yapılan ameliyat başarılı geçti ve Değişmiş 4’üncü kez hayata tutundu. “Remzi Değişmiş 4. kez hayata tutundu” Prof. Dr. Acar İHA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “Remzi Değişmiş emekli olduktan sonra kıl dönmesi ameliyatıyla başlayan sağlık sorunları devam etmiş. İki defa Mide ameliyatı olmuş, böbrekleri de sıkıntılı haftada 3 kez diyalize giriyor. Hasta bize müracaat ettiğinde çenesinde kitle tespit ettik. Parça alarak patolojiye gönderdik. Patoloji sonucu kanser olduğunu anladığımız hasta Değişmiş için ekibimle toplantı yaptık. Daha önceki geçirdiği rahatsızlıklardan dolayı bizim yapacağımız ameliyat riskli bir ameliyattı. Durumu hasta ve yakınlarıyla paylaştık. Onların gerekli izinlerinden sonra hastayı ameliyat ettik. Çok şükür ameliyat başarılı geçti. Remzi Değişmiş 4. kez hayata tutundu. Ameliyattan sonra da sıkı kontrollerine devam edeceğiz ve inşallah Remzi beyi kanser illetinden tamamen kurtaracağız.’’ Duygularını dile getiren hasta Değişmiş ise, şunları kaydetti: “Tabii ki Kanser ismi gibi kendi de kötü. Daha önce birçok ameliyat oldum. Şu anda bile haftada 3 kez diyalize giriyorum. Ama kanser bam başka bir sıkıntı. Türkiye’nin en iyi doktorlarından bir tanesine ya da bu konuda en iyi doktoruna ameliyat oldum. Çok şükür ameliyatım başarılı geçti. Moralim gayet iyi. Doktorum ameliyattan sonra da kontrollerimi ihmal etmememi söyledi. Devamlı kontrole geleceğim. Allah’ın izniyle diğer hastalıkları yendiğim gibi bunu da yeneceğim.”
İstanbul 70. Sait Faik Hikâye Armağanı’nın kazananı belli oldu Sait Faik Abasıyanık anısına her yıl bir öykücüye verilen “Sait Faik Hikâye Armağanı” sahibini buldu. Usta yazar Sait Faik Abasıyanık anısına her yıl bir öykücüye verilen “Sait Faik Hikâye Armağanı” sahibini buldu. Darüşşafaka Cemiyeti ile Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları iş birliğiyle 70.si düzenlenen yarışmada, Barlas Özarıkça’nın Hay adlı kitabı ödüle layık görüldü. Doğan Hızlan’ın başkanlığını üstlendiği, Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Prof. Dr. Jale Parla, Beşir Özmen (Darüşşafaka Cemiyeti Temsilcisi), Metin Celal ve Jale Özata Dirlikyapan’dan oluşan Seçici Kurul, 70. Sait Faik Hikâye Armağanı’nı; dikkat çeken öyküleriyle Barlas Özarıkça’nın Metinlerarası Kitap etiketiyle yayımlanan Hay adlı kitabına vermeyi kararlaştırdı. Sait Faik Hikâye Armağanı 1955’te yazarın annesi Makbule Abasıyanık’ın kurduğu Sait Faik Hikâye Armağanı, 1964’ten beri Darüşşafaka Cemiyeti tarafından sürdürülüyor. Sait Faik’in annesi Makbule Abasıyanık’ın vasiyetnamesi doğrultusunda dönemin ileri gelen edebiyatçılarından oluşan jüri, o yıl içinde yazılmış en başarılı ve üstün hikâye kitabını seçerek Sait Faik Hikâye Armağanı’nı veriyor. Armağan, 2012’den bu yana Darüşşafaka Cemiyeti ile Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları iş birliğiyle düzenleniyor. Her yıl yazarın vefat yıl dönümü olan 11 Mayıs tarihinde açıklanan armağan geçen yıl, Anatomi Dersi adlı kitabıyla Ayşegül Devecioğlu’na verildi.
Konya Karatay’da “3. Ortaokullar Arası Dostluk ve Kardeşlik Futbol Turnuvası”” başladı Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen “Ortaokullar Arası Dostluk ve Kardeşlik Futbol Turnuvası” başladı. Turnuvada ter döken bütün öğrencilere başarılar dileyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Sportif, eğitim, sosyal ve kültürel etkinliklerle çocuklarımızın gelişimine katkı sunuyoruz” dedi. Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından, Gençlik Hizmetleri ve Spor Konya İl Müdürlüğü ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla ortaokul öğrencileri arasındaki dostluk ve kardeşliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen “3. Geleneksel Karatay Ortaokullar Arası Dostluk ve Kardeşlik Futbol Turnuvası” başladı. İlçedeki 32 ortaokuldan oluşturulan takımların mücadele edeceği ve yaklaşık 1 ay sürecek turnuvada 2010 ile 2014 doğumlu 576 öğrenci ter dökecek. Turnuva, üçüncülük ve dördüncülük ile final maçıyla sona erecek. “Çocuklarımızın gelişimine katkı sunuyoruz” Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, turnuvaya katılan okullara ve tüm öğrencilere başarılar diledi. Başkan Hasan Kılca; “Karatay Belediyesi olarak eğitime, spora ve gençlerimize destek vermeye devam ediyoruz. İlçemizdeki ortaokullar arasında organize ettiğimiz futbol turnuvasını bu yıl da başlattık. 32 ortaokulumuzdan 576 öğrenci kardeşimiz bir ay boyunca yapılacak karşılaşmalarda ter dökecek. Bu yanlızca bir spor etkinliği değil, aynı zamanda çocuklarımızın yeteneklerinin keşfedilmesi anlamında da önemli bir fırsat. Buradaki yetenekli öğrencileri Karatay Belediyespor Kulübümüze de lisanslı futbolcu olarak dahil etmeyi planlıyoruz. Gençlerimizin fiziksel ve zihinsel anlamda gelişmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.
Samsun Bu bitki ve hayvanlara dokunanların ocağı sönüyor Samsun’da yetişen salep, göl soğanı, kum zambağı gibi bitkiler ile il genelinde görülen Anadolu dağ turnası, su samuru, porsuk gibi hayvanlara zarar vermenin cezası 387 bin TL’den başlıyor. Türkiye’de nesli tehdit ve tehlikede olanlar ile nadir bitki ve hayvan türlerinin korunması esas alınıyor. Bu kapsamda Samsun’da nesli tehlike altında olan ya da nadir olan salep, göl soğanı, kum zambağı, Samsun lohusaotu (Aristolochia Samsunensis), telli turna, su samuru, şah kartal, Anadolu dağ turnası, porsuk ve alacasansar gibi birçok bitki ve hayvan bulunuyor. Biyolojik çeşitliliğin sürmesi için korunan bu bitki ve hayvanlara zarar veren kişilere ise Çevre Kanunu maddeleri gereğince 387 bin 141 TL idari para cezası kesiliyor. Ceza miktarı biyolojik çeşitliliği tahrip edenlere, özel ve korunan çevreleri koruma ve kullanma esaslarına aykırı davrananlar için 1 milyon 936 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Samsun’da 147 endemik bitki ve 7 hayvan bulunuyor Ayrıca “Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter Projesi” kapsamında Samsun’da 147 damarlı bitki, 1 memeli hayvan ve 6 balık türü olmak üzere toplamda 154 endemik tür bulunuyor. Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter Projesi kapsamında Samsun il sınırlarında bin 784 damarlı bitki (147 tanesi endemik), 51 memeli hayvan (1 tanesi endemik), 365 kuş türü, 29 balık türü (6 tanesi endemik), 12 sürüngen, 9 iki yaşamlı, 376 tohumsuz bitki ve 382 omurgasız hayvan türü tespit edildi. Ayrıca Hacıosman Ormanı gibi endemik türlülerin sıklıkla yaşadığı birçok yer de Bölge Müdürlüğü tarafından ‘korunan alan’ olarak muhafaza ediliyor ve sadece bilim adamlarının girişine izin veriliyor. 15 tabiat alanı koruma altında İl genelinde 15 adet korunan alan bulunuyor. Hacıosman Ormanı, Çalkaya Takım Şelaleleri, Amazon Tabiat Parkı, Bayraktepe Tabiat Parkı, Sarıgazel Tabiat Parkı, Şahinkaya Kanyonu, Vezirsuyu Tabiat Parkı, Kızılırmak Sulak Alanı, Ladik Gölü Sulak Alanı, Yeşilırmak Sulak Alanı, Bafra Kızılırmak Deltası Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, Terme Gölardı Simenlik Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, Gelemen Sülün Üretme Merkezi ve Terme Sülün Üretme Merkezi ve Kunduz Geyik Üretme Merkezi olmak üzere il sınırları içerisinde 68 bin 816,53 hektar alan korunuyor.