GENEL - 30 Ocak 2009 Cuma 14:13

"Davos Fatihi Erdoğan"

A
A
A
"Davos Fatihi Erdoğan"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yurt ve dünya genelinde destek yağarken, Diyarbakır'da da Cuma namazı çıkışı "Davos Fatihi Recep Tayyip Erdoğan" sesleri yükseldi.

Davos zirvesinde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in açıklamalarına sert tepki göstererek paneli terk eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yurt ve dünya genelinde destek yağarken, Diyarbakır'da da Cuma namazı çıkışı "Davos Fatihi Recep Tayyip Erdoğan" sesleri yükseldi.

Dün Davos'ta katıldığı panelde konuşmasının kesilmek istenmesi üzerine İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e sert tepki göstererek toplantıyı terk eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek yağıyor. Diyarbakır'da Cuma namazı çıkışı toplanan binlerce kişi Erdoğan'a destek, İsrail'e ise lanet yağdırdı. Kalabalık grup sık sık, "Diyarbakır seninle gurur duyuyor, Davos Fatihi Recep Tayyip Erdoğan, Kahrolsun İsrail" şeklinde slogan atarak tekbir getirdi.

Kalabalık grup adına açıklama yapan Bem-Bir-Sen sözcüsü İbrahim Gökdemir, Başbakan'ın bu tutumundan dolayı Diyarbakır olarak kendisini kutladıklarını belirterek, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Davos'taki onurlu duruşuyla Selahattin Eyyubi'nin tarihi tavrını göstermiştir. Katliamların başmimarı, en büyük katilinin suratına bu kadar açık ve net zulmünü hatırlatma cesareti gösterebilen Başbakanımızı bu cesareti yüzünden tebrik ediyoruz. Bugün en büyük putlardan bir tanesi yıkıldı. Recep Tayyip Erdoğan'ın bu dik duruşu mazlumun yanında yer alması ile kıyamete kadar ümmetin gönlünde yer alacaktır" şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık grup İsrail aleyhine sloganlar attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

REMZİ BURULDAY - DİYARBAKIR

Bunlar Da İlginizi Çekebilir