SPOR - 23 Nisan 2015 Perşembe 20:40

Derbide olaylar çıktı!

A
A
A
Derbide olaylar çıktı!

Türkiye Bayanlar 1. Voleybol Ligi Final Etabı 1. devre maçında Fenerbahçe Grundig ile Galatasaray Daikin’in karşılaşacağı mücadele öncesi maçın oynanacağı Atatürk Voleybol Salonu’nda olaylar çıktı.

Galatasaraylı taraftarların küfürlü tezahüratlarıyla yükselen tansiyon, Fenerbahçeli taraftarların salona girmesiyle daha da arttı. İki ekibin taraftarları birbirlerine sataşırken, Fenerbahçeli taraftarların, sarı-kırmızılı taraftarların bulunduğu tribüne yönelmesi olayların fitilini ateşledi.

İki tribünden de koltuklar ve yabancı maddeler atılırken, Galatasaray tribünlerinden oyun alanına atlayan bir taraftar buradan sarı-lacivertlilerin bulunduğu tribüne çıktı. Burada bir taraftarla gırtlak gırtlağa kavga eden sarı-kırmızılı taraftar, Fenerbahçeliler’ce tribünden aşağı atıldı. Tribünden aşağı atılan holigan, gözaltına alındı. Bir Galatasaray taraftarı da başına isabet eden yabancı cisimle yaralanırken, her iki takım oyuncuları da soyunma odalarına kaçtı. Bu sırada Galatasaray Daikin’ın smaçörü Ezgi Arslan Güç, kafasına çevik kuvvet polisinden aldığı kaskı kafasına takarak yabancı cisimlerden korundu.

Bir Galatasaray taraftarı başına isabet eden yabancı cisimle yaralanırken, her iki takım oyuncuları da soyunma odalarına kaçtı. Galatasaraylı taraftarlar salon dışına çıkartılmasıyla olaylar sokaklara sıçradı. Çevik kuvvet ekipleri, salondan uzaklaşmamakta direnen Galatasaraylı taraftarlara TOMA ile müdahale etti. Sarı-kırmızılı taraftarlar polise taş ve şişe attı, çöp konteynerlerini devirerek yolları kapattı. Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu sarı-kırmızılılar salon çevresinden uzaklaştırılırken, Fenerbahçeli taraftarların da salondan çıkartılmasına karar verildi. 

DERBİDE TARAFTAR KRİZİ

İzmir’de oynanacak Galatasaray Daikin - Fenerbahçe Grundig derbisi kelimenin tam anlamıyla krize dönüştü.

Emniyet ve Türkiye Voleybol Federasyonu yöneticileri, çıkan olaylar nedeniyle derbinin seyircisiz oynanması yönünde karar verdi. Çoğunluğunu Fenerbahçelilerin oluşturduğu 200 kadar taraftar salonu terk etmek istemedi. 

Emniyet ve federasyon yetkililerinin olayları Galatasaray taraftarının çıkardığı yönünde görüş bildirmesiyle salonda bulunan taraftarlar dışarıya çıkartılmadı. Bunun üzerine karara itiraz eden Galatasaray’ın voleyboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Ali Yüce, sarı-kırmızılı kulübün başkanı Duygun Yarsuvat’ı aradı. Yarsuvat’ın karar nedeniyle çok tepki gösterdiğini ifade eden Ali Yüce, “Başkanımız ‘Karşılaşmaya çıkın ama orada kaydedilen tüm görüntüleri alın’ talimatını verdi. Kulüp olarak, bu kararından dolayı federasyonu mahkemeye vereceğiz” dedi. 

Yüce’nin bu açıklamasının ardından tribünde kalan 200 kadar taraftarın salon dışına çıkartılması kararı alındı. Bu karara tepki gösteren taraftarlar, ellerinde Galatasaray formalarını ve maç biletlerini göstererek, bunun haksızlık olduğunu söyledi. 

Salonun tamamen boşaltılmasının ardından iki ekip oyuncuları oyun alanına çıkıp ısınmaya başladı. 

ALİ GÖZETEN - SİNAN YENİÇERİ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir