GÜNDEM - 29 Haziran 2017 Perşembe 13:53

Dicle Elektrik’ten bölgeye 1.2 milyarlık yatırım

A
A
A
Dicle Elektrik’ten bölgeye 1.2 milyarlık yatırım

Dicle Elektrik özelleştirildiği günden buyana bölgeye 1.2 milyarlık yatırım yaptı.

Özelleştirme sonucunda 28 Haziran 2013 tarihinde Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illeri için dağıtım lisansını 30 yıllığına devralan Dicle Elektrik, 4 yılını geride bıraktı. Bölgenin enerji şirketi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Dicle Elektrik, bu süre içerisinde bölge illerinin enerji altyapısını iyileştirmek için 1.2 milyar liralık yatırım gerçekleştirmekle kalmadı, özelleştirme öncesi 2 bin olan çalışan sayısını da yaklaşık 6 bine çıkardı.

Özelleştirme ile bölge insanı kazandı

özelleştirmenin gerçekleşmesinin ardından geçen 4 yıllık süre içerisinde Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illeri ile ilçelerindeki enerji altyapısı ciddi biçimde yenilendi. Halen devam eden enerji altyapısının yenilenmesi için Dicle Elektrik tarafından yaklaşık 1.2 milyar liralık yatırım gerçekleştirildi.

4 yılda gerçekleşen yatırımlar

Dicle Elektrik tarafından 4 yılda 800 milyonu tamamlanan, 400 milyonu ise devam eden yatırımlar için olmak üzere 1.2 milyar lira harcanan yatırımlar ile öncelikle şehir merkezlerindeki elektrik şebekeleri yenilendi. Buralarda onlarca kilometrelik şebeke iletim hattı yeraltına alındı. Bu sayede hem görsel kirlilik önlendi, hem de enerji kalitesi artırıldı. Yine şehir merkezlerindeki aydınlatma sorunları ciddi boyutta giderilirken, diğer yandan da kırsaldaki altyapı sorunlarına el atıldı.

Kayıp kaçak oranı düşürüldü

Enerji şirketi, ülkede yaşayan herkesi olumsuz etkileyen kayıt dışı kullanım ile mücadelede teknolojiden de en üst düzeyde yararlanmak için de yatırımlar gerçekleştirdi. Özellikle tarımsal alanda yüzde 92 düzeyinde olan kayıt dışı kullanım ile tüm olumsuzluklara rağmen sahada yapılan kararlı mücadele de kayıt dışı tüketimin azalmasında etkili oldu.

Tüm bunları sahadaki kararlı mücadele ile birleştiren Dicle Elektrik, özelleştirme döneminde yüzde 74 dolayında olan kayıt dışı elektrik kullanımını yüzde 67’ye kadar düşürerek önemli bir başarıya imza attı.
6 bin kişiye iş imkanı sağladı

Özelleştirmeden önce bünyesinde sadece 2 bin kişinin istihdam edildiği Dicle Elektrik’te, özelleştirmenin ardından kadrolu personelinin yanında saha çalışanları ve alt hizmetlerde çalışanlar ile birlikte yaklaşık 6 bin kişi iş ve aş imkanı buldu.

Hedef daha kaliteli hizmet

En büyük hedeflerinin müşteri memnuniyeti olacağının altını çizen Karagüzel, şöyle dedi,
“Bölgenin enerji altyapısını daha da geliştirip güçlendirmek için bu güne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de yatırımlarımızı devam ettireceğiz. Bu süreçte yıllardır yapılamayan işleri yapıp tamamlamak ve böylece müşterilerimize daha kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi sunma istiyoruz. Bu çerçevede müşteri memnuniyetini çok önemsiyoruz. Bir diğer hedefimiz ise halen yüzde 65’lerde olan kayıt dışı tüketimi yüzde 60’lara indirmektir. Bunun için de gerek teknolojik yatırımlarımız, gerekse saha çalışmalarımız devam edecektir” dedi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Gönülleri ısıtan yakacak desteği Kocaeli’de yakacak desteği ödemeleri başlarken, ailelere kasım-nisan ayları arasında toplam 6 bin TL verilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminin etkisini artırmasıyla birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşların ısınma giderlerine katkı sağlamak amacıyla yakacak desteği ödemelerine başladı. Sosyal belediyecilik anlayışıyla yürütülen destek kapsamında, düzenli gıda yardımı alan ailelere kasım-nisan ayları arasında aylık bin TL, toplamda 6 bin TL yakacak desteği sağlanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın talimatları doğrultusunda yürütülen yakacak desteği, ihtiyaç sahibi vatandaşların 41 Su Nakit Kartlarına yatırılıyor. Destek programı kapsamında ilk ödeme kasım ayı için hak sahiplerinin kartlarına aktarılırken, ödemeler nisan ayına kadar 6 ay boyunca düzenli olarak devam edecek. Aylık bin TL destek veriliyor Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmayla, Kocaeli genelinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerin kış aylarında yaşayabileceği ısınma sorunlarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Sağlanan yakacak desteğiyle vatandaşların kış mevsimini daha güvenli ve sağlıklı şartlarda geçirmesi amaçlanıyor. Yakacak desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşların başvuruları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası aracılığıyla alınıyor. Başvurular, uzman ekipler tarafından yapılan sosyal incelemelerin ardından değerlendiriliyor. Yardımın türü ve kapsamı ise Sosyal Yardımları Değerlendirme Kurulu tarafından karara bağlanıyor.