GÜNDEM - 04 Nisan 2014 Cuma 15:16

Didim’de Deniz Atabay'ın başkanlığı resmileşti

A
A
A
Didim’de Deniz Atabay'ın başkanlığı resmileşti

30 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi’nin itiraz tartışmaları sona erdi.

AK Parti'nin yaptığı itiraz sonucunda Didim İlçe Seçim Kurulu kararını verdi. CHP, en yakın rakibi AK Partiye 166 oy fark atarak seçimi kazandı.30 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerin itiraz tartışmaları sona erdi. Bilindiği üzere 30 Mart günü akşamı yapılan sayımlar sonunda CHP, seçimi 165 oy farkla kazanmıştı. 30 Mart günkü sonuçlara göre CHP adayı Deniz Atabay 9 bin 100 oy, AK Parti adayı Ufuk Döver ise 8 bin 935 oy almış, aradaki 165 oy farkından dolayı AK Parti itirazda bulunmuştu.

AK Parti Didim İlçe Teşkilatı, oy sayımında hata yapıldığı ve muhtarlık oylarının belediye başkanlığı pusulaları ile birlikte sandığa atılması ve bu oyların geçersiz sayılmasına yönelik itirazını görüşmesinin ardından kesin sonuçlar açıklandı. 3 gündür süren incelemenin sonunda Didim İlçe seçim kurulu dün gece saat 02.30’da kesin sonuçları bildirirken CHP’nin oyu 1 oy artarak aradaki fark 166 oya çıktığı öğrenilirken CHP’nin seçimi kazandığını duyurdu.Öte yandan ise AK Parti Didim Belediye Başkan adayı Ufuk Döver, seçim sonuçlarına yönelik itirazlarını Aydın’a ve Ankara’ya da taşıyacaklarını dile getirdi.

Diğer yandan seçimi kazanan CHP Didim İlçe Teşkilatı ile CHP’den aday olan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay seçim sonuçlarını Didim adliyesi önünde alırken kesin seçim sonuçlarının açıklamasının ardından seçim zaferini bir kez daha partililerle kutladı.
Öte yandan ise AK Parti Didim İlçe Teşkilatının Aydın il seçim kuruluna itiraz ettiği öğrenildi.

HÜSEYİN ÇALIŞKAN
AYDIN

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Söke’de hayvan barınağı inşaatı hızla devam ediyor Söke Belediyesi tarafından Mart ayı içinde temeli atılan Söke Belediyesi Sevimli Patiler Sevgi Evi’nin yapım çalışması hızla devam ediyor. Ekonomik krize ve açıklanan tasarruf tedbirlerine rağmen, Sökeli iş insanlarının katkılarıyla gerçekleştirilen yapım işi hız kazanırken, yakın zamanda tamamlanacak. Hayvan barınağında tuğlalar örülürken, barınağın duvarları yükselmeye başladı. Çalışmaları yakından takip eden Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, seçim sonrasında araya giren bayram tatili ve bunun yanında tüm ülkeyi ilgilendiren ekonomik sıkıntıların çalışmaları biraz geciktirdiğini söyledi. Tüm zorluklara rağmen Söke Belediyesi’nin hizmet üretmek için çalıştığını ve boş durmadığını ifade eden Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan; “Sevimli Patiler Sevgi Evi’nin yapımı için hızla çalışmalarımız devam ediyor. Bir yandan bakımların yapılacağı alan hazırlanırken, idari binanın duvarları örülüyor. Ülkede ekonomik sıkıntılar var, tasarruf tedbirler de açıklandı. Ülkede bir çivinin çakılmadığı ortamda Söke Belediyesi kendi öz kaynakları ve Söke’nin değerli iş insanlarının katkılarıyla barınak inşa ediyoruz. Biz insanlarımızı her şeyi hızlı yapmaya alıştırmışız. Seçim sonrası planlamalar, bayram tatili süreci araya girdi. Kimsenin şüphesi olmasın halkımız Mustafa Başkanı’na güvensin. Söke emin ellerde. Söke’nin parası, Sökemize hizmet olarak geri dönüyor ve dönecek” dedi. Başkan Arıkan hizmet ederken aykırı seslere kulaklarını tıkadığını belirterek; “Onlara bizden ekmek çıkmaz. Biz işimize bakıyoruz” diye konuştu.