GÜNDEM - 11 Ekim 2017 Çarşamba 17:27

Dilenci operasyonuna gideceğini sanıyordu, evlenme teklifi aldı

A
A
A
Dilenci operasyonuna gideceğini sanıyordu, evlenme teklifi aldı

Çanakkale’de, meslektaşlarının bir otelde dilenci operasyonu olacağını söylediği zabıta memuresi, evlilik teklifiyle karşılaşınca şok oldu.

Çanakkale Belediyesi’nde zabıta olarak görev yapan Rüştü Çakıroğlu, 8 aydır birlikte olduğu meslektaşı ve kız arkadaşı Buket Karayol’a unutulmaz bir evlilik teklifinde bulundu. Çakıroğlu, Karayol’a evlenme teklifi yapmak için mesai arkadaşları ile iş birliği yaptı. Arkadaşları Buket Karayol’a bir otelde dilenci operasyonu olacağını söyledi. Bunun üzerine Karayol görev için otele gitti. Otelde dilenci operasyonu yerine Rüştü Çakıroğlu’nu görünce önce şaşkınlığını gizleyemedi. Daha sonra Rüştü Çakıroğlu, Buket Karayol’un önünde diz çökerek, sürpriz bir evlilik teklifi yaptı. Renkli görüntülere sahne olan evlilik teklifinde, Buket Karayol, ’Evet’ cevabını verdi. Mesai arkadaşları da çifti alkışlayarak mutluluklarına ortak oldu.

Rüştü Çakıroğlu, "Sevgilimin haberi yoktu. Sürpriz yapmak istedim. Gerekli makamlardan iznimizi aldık. Sempatik bir şey olmasını istedik. Komiserimiz ile görüştük, dilenci operasyonu var demesini istedik. Anons geldikten sonra komiserimizden zabıta memuresi çağırmasını istedik. Buket otele gelince ona evlilik teklifimi ettim. O da çok şaşırdı, çok mutlu olduk. Ekip arkadaşlarıma amirlerime teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Teklifi çok zor fark ettiğini söyleyen Buket Karayol ise, "Kendimi dilenci almaya gidiyorum diye hazırlamıştım. Karşımda amirimi, komiserlerimi ve arkadaşlarımı görünce çok şaşırdım. Ona rağmen hala anlamadım. İnsanin ağzı, dili gerçekten bu gibi durumlarda bağlanıyormuş. Güzel oldu, ilk adımı attık. Allah tamamına erdirir inşallah. Herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Murat Yüksel - Utku Yaşar Cüce

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.