ASAYİŞ - 01 Ağustos 2018 Çarşamba 11:08

Dilenciden şok itiraf: 'Günde 500 lira götürüyorum'

A
A
A
Dilenciden şok itiraf: 'Günde 500 lira götürüyorum'

Ankara’da dilencilik yapan bir kadın, günde birkaç saat çalışarak 500 lira kazandığını söyledi.

Ankara’nın en yoğun alanlarından biri olan Kızılay Meydanı’nda dilencilik yapan yaşlı bir kadının vatandaşlarla sohbeti telefonla kayıt altına alındı. Dilenci kadının yanına yaklaşan vatandaş, telefonunun kamerasıyla kayda girerek, "Teyze Ramazan ayında günlük ne kadar kazanıyorsun? Kaç saat çalışıyorsun?" sorularını sordu.

Yaşlı dilenci ise bu sorulara memnuniyetsiz şekilde cevap verdi. Dilenci, "Günlük öğlene kadar çalışıyorum ve 500 lira götürüyorum" dedi. Telefonunun kamerasıyla o anları kaydeden vatandaş, görüntüleri sosyal medyada paylaştı. Hızla yayılan görüntülerde dilenci kadın büyük tepki gördü.  

Seyid Fatih Poyraz
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Söke Belediyesi’nden Çevre Günü etkinliği Söke Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen çevre günü etkinliği, Zeytindalı Parkı’nda coşkuyla gerçekleştirildi. Etkinlikte, Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler çevre bilincine dikkat çekmek için bir araya geldi. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün de destek verdiği etkinlikte, geri dönüşüm atölyeleri kuruldu. Atölyelerde eşyaların tamir edilebileceğine, bazı doğal içeriklerin evlerde hazırlanabileceğine ve aynı zamanda üretimin önemine dikkat çekildi. İzciler tarafından gösteriler yapılırken; TEMA Vakfı’nın minik gönüllüleri de etkinliğe renk kattı. Çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan bu etkinlikte, katılımcılar eldivenlerini giyerek çevre temizliği yaptı. Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile birlikte çöp toplama etkinliğine katıldı. Başkan Arıkan, temizliğin ve çevre güzelleştirilmesinin belediyenin asli görevlerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Ancak yaşadığımız kenti hep birlikte temiz tutabiliriz. Vatandaşlarımızın da duyarlılığı bizim için çok önemli. Çevre bilinci önce ailede başlayıp, sonra okullarda ve sosyal yaşamda devam ediyor” dedi. Başkan Arıkan konuşmasında küresel ısınmaya da ayrıca değinerek; “toplum olarak evimiz olan dünyaya sahip çıkmalı, geleceğimiz için çevre konusunda çok daha fazla duyarlı olmalıyız” dedi. Söke Belediyesi, bu tür etkinliklerle çevre bilincini yaygınlaştırmayı ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmayı hedefliyor.
Gaziantep D.T. Şehitkamil sahnesi’ndeki yaz sanat akademisi kayıtları başladı Şehitkamil Belediyesi olarak sanata ve sanat eğitimine büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Avukat Umut Yılmaz, “Yaz Sanat Akademisi ile gençlerimizin ve tüm sanatseverlerin sanatla buluşmasını, yeteneklerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini amaçlıyoruz. Şehitkamil Sahnesi’nde açılan bu kurslar, kültür ve sanat alanında ilçemize büyük katkı sağlayacaktır” dedi. Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz, sanata ve sanat eğitimine verilen önem doğrultusunda D.T. Şehitkamil Sahnesi’nde açılan Yaz Sanat Akademisi kurslarına kayıtların başladığını duyurdu. Sanatseverler için zengin bir içerik sunan Yaz Sanat Akademisi, bu yıl da farklı alanlarda eğitimler vererek katılımcılara yeteneklerini keşfetme ve geliştirme imkanı tanıyacak. Akademide açılan kurslar arasında piyano, keman, gitar, bateri ve temel resim gibi çeşitli sanat dalları yer alıyor. Her yaştan sanatseverin katılımına açık olan bu kurslar, alanında uzman eğitmenler tarafından verilecek. Yaz Sanat Akademisi’nde verilecek kurslar, katılımcıların müzik aletlerini tanımalarına, teknik bilgi ve beceri kazanmalarına, temel resim tekniklerini öğrenmelerine imkan tanıyacak. Piyano, keman, gitar ve bateri gibi müzik aletlerinde verilecek eğitimlerle öğrenciler, müziğin büyülü dünyasında kendilerine yeni kapılar açabilecekler. Temel resim kursu ise katılımcılara resim sanatının inceliklerini öğretirken, gelişimlerini ve sanatsal yeteneklerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olacak. “Unutulmaz bir yaz yaşatmayı hedefliyoruz” Sanat eğitiminin bireylerin kişisel gelişiminde önemli bir rol oynadığını vurgulayan Başkan Yılmaz, belediye olarak bu tür faaliyetlere her zaman destek olacaklarını ifade etti. Yılmaz, “Sanatın birleştirici gücüne inanıyoruz ve bu yönde çalışıyoruz. Yaz Sanat Akademisi ile kursiyerlerimize unutulmaz bir yaz yaşatmayı hedefliyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz, açmış olduğumuz kurslarda sanatın farklı dallarında kendilerini ifade edebilme şansı bulacak. Aynı zamanda bu kurslar, onların sosyal becerilerini geliştirmelerine ve özgüven kazanmalarına da yardımcı olacak” şeklinde konuştu. Ücretsiz kayıtların başladığı bu özel kurslara katılmak isteyenler, D.T. Şehitkamil Sahnesi’ne 1 adet vesikalık fotoğraf ile başvuruda bulunabilirler. Kurslara ilginin yoğun olduğunu ve kontenjanların sınırlı olduğunu belirten Başkan Umut Yılmaz, kayıt işlemlerinin bir an önce tamamlanması gerektiğini ifade etti.